Problema Explode Array

` $query = "SELECT categoria, COUNT(id) FROM cotos_filme GROUP BY categoria"; 
   // $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
    $result = array();
while($row = mysql_fetch_array($result)){
  $categoria2=$row['categoria'];
  $categoria=explode(",",$categoria2);
foreach($bigarray as $subarray) {
  $result = array_unique(array_merge($result, $categoria));
}
print_r($result);
}`

Tu suprascrii variabila $result si te miri de ce nu merge?

Si ce cauti iar cu foreach-ul, daca ti-am zis ca tu esti deja in bucla interioara?

Scuze…merge acum…

Deci, ce ai inteles din aceasta discutie?

Ce s-a lipit de tine?

Da iti multumesc foarte mult… pe viitor stiu ce e de facut…mersi mult de tot !

Acesta nu este un raspuns la intrebarea mea.

pe viitor stiu ce e de facut , nici acesta ?

Nu, eu vreau bullet points cu ideile pe care ti le-am spus si care ti-au ramas in minte.

Sunt curios daca s-au lipit toate lucrurile pe care eu le consider importante, sau doar banalitatile.

O problema de 5 minute am dezbatut-o eu 3 ore si o ora cu tine :)) bun tare :))

Bun, deci ideea care s-a lipit de tine e asta:

carpaciul mai mult alearga.

Daca ai fi avut baza de date normalizata:

  • nu mai aveai aceasta problema
  • nu mai aveai alte probleme pe care le ai in cod datorita structurii anapoda a datelor
  • si nici alte probleme pe care le vei avea
  • si nici probleme de performanta pe care refuzi sa crezi ca le vei avea
  • si nici problemele de consistenta a datelor pe care nu constientizezi ca le ai
2 Likes

Ideea este ca trebuia inainte de toate sa fac un array la categorii , apoi sa dau explode si sa fac unicul la array-uri…

eu credeam ca daca prin $categoria2=$row[‘categoria’];
$categoria=explode(",",$categoria2);

se naste acel array foarte mare… credeam ca el e cheia si ca pe el trebuie sa-l dezbat…

dar defapt trebuia sa creez unul si in el sa bag acel explode !

Promit sa iti dau demo la script cand il pun pe online…sa vezi daca intampini dificultati de performanta :stuck_out_tongue:

Promite ca nu vei mai carpi daca vrei sa ajungi tare.

Aia DA promisiune. Nu ignorarea a 4 din cele 5 puncte pe care le-am enumerat.

Tu nu ma crezi acum, dar mai mult vei alerga din cauza deciziei proaste de a nu face lucrurile curat.

Adica: in loc sa investesti timp in a face treburi interesante, tu mereu vei strange gunoiul pe care il creezi in urma ta.

am facut destule site-uri pana acum… nu fac ciurucuri… la acesta am ales aceasta varianta pentru ca apucasem sa fac toate elementele astea si initial facusem sa preiau doar 1 categorie din film… apoi m-am gandit sa iau toate categoriile in care e selectat filmul… si am zis sa nu mai iau totul la editat sa sa simplific treaba…

[La care am o problema cu javascript nu stiu sa-i pun limita sa nu se mai duca in gol dupa ce se termina portofoliul](http://www.creare-siteweb.com Aici poti vedea un portofoliu)

cotos93, dvs te consideri un programator profesionist, sau faci ceea ce faci din hobby?

Intreb, pentru ca @flavius a fost foarte corect cu tine, dar am impresia ca nu ai inteles mare lucru :slightly_smiling:

Sunt din pacate rupt total de comunitatea de programatori din roamania, devforum, este singura mea legatura, si sunt curios.

1 Like

Avand in vedere ca tot ceea ce stiu , este invatat doar din practica… acum 8 ani am luat un script si am inceput sa ma uit prin el… am reusit sa-l conectez la o baza de date , sa adaug articole…si placandu-mi foarte mult ideea de a avea site etc… am inceput sa-mi bag nasu prin el sa modific, sa imi dea eroare sa o iau de la capat sa vad de ce … Nu am citit niciodata o carte pentru php… tot ce am invatat a fost din experientele mele… Nu ma pot numi programator profesionist cand eu o dau in bara cu chestii simple… Dar ma consider destul de bunicel, incat orice proiect sa-l duc la capat !

Ai grija la “orice”, e un cuvant foarte mare.

1 Like

Da.mi un proiect…si vedem iese sau nu