Probleme la trimitere de e-mail-uri

Salut,

Am un domeniu achizitionat prin Google Domains si o serie de adrese de e-mail configurate prin Google Apps.

Am configurat DKIM/DMARK/SPF conform indicatiilor, dar cu toate astea e-mail-urile ajung in spam.

Am verificat domeniul/IP-ul in listele de spam si apare listat doar in UCEPROTECTL3, unde am inteles ca a ajuns din cauza ca este un IP de Digital Ocean.

Pot face ceva pentru remedierea situatiei?

Multumesc.

Cate emailuri trimiti in total? Ce reputatie au ip-urile de pe care trimiti? Nu prea am inteles exact dar din ce ai scris reiese ca tu trimiti email de pe aceleasi IP-uri unde ai hostingul aplicatiei, corect? Daca e asa situatia e destul de gri si complicat de explicat si ti-as recomanda utiliarea unui provider dedicat pentru trimitere mailuri.

1 Like

Dacă trimiți mailuri direct de pe serverul unde ții aplicația (Digital Ocean), nu prea ai multe opțiuni. Din păcate Google (Gmail) și Microsoft sunt renumiți că răspund deloc la cereri de genul ăsta.

Singura soluție auzită la alții sugează să trimiți mai puține email-uri inițial de pe IP-ul respectiv. Am auzit povești cu oameni spunând că la început trimiteau doar mail-uri interne (gen log events, tickets) către Google/Microsoft și apoi le marcau ca “not-spam” (fiind mailuri interne poți instrui angajații să facă asta). După ce scapi de flag-ul de spam cu email-urile respective, mai adaugi alte tipuri de email pe care să le trimiți ș.a.m.d. Cu timpul IP-ul tău o să capete credibilitate și probabil o să scapi de problemă. Din păcate mi se pare prea lung procesul și nu e garantat că rezolvi în cazul tău.

Ce mai rapidă și la-ndemână e să trimiți email-uri folosind un serviciu renumit. Ai zis că ai deja Google Apps, probabil poți folosi serverele de SMTP de la Google să trimiți email-uril.

Eu folosesc Mailgun și trimit mailuri de pe un subdomeniu. Emailurile vin de pe mail@m.example.com și nu de pe mail@example.com, dar puțini observă asta pentru că header-ele sunt setate foarte fain: reply-to către adresa corectă, numele expeditorului corect etc.

Dacă mergi pe varianta asta cred că o să găsești o grămadă de furnizori și scapi de bătaia de cap cu a ține serverul departe de listele negre. E foarte frustrant că Google și restul au făcut aproape imposibil pentru jucătorii mici să-și mai administreze singuri serverele de email :slightly_frowning_face:

Multumesc pentru raspunsuri, baieti.

Sunt doua situatii cu care ma confrunt:

  • Colegii trimit mail-uri din interfata GMail, iar acestea ajung in spam. Volumul este foarte mic. Pot trece zile intregi fara a trimite un mail.
  • Aplicatia trimite mail-uri (folosind SendGrid). Din nou volumul este extrem de mic. E un singur mail pe zi care contine un raport si se trimite catre noi, intern.

Întreb înainte să apuc să mă documentez :D: nu se poate seta să trimită de pe domeniul normal, fără subdomeniu?

Am făcut setarea acum câțiva ani și nu-mi mai amintesc sincer. Era ceva legat de o limitare DNS și din cauza asta dacă făceai totul pe domeniu direct te loveai de ceva situație neplăcută. Ceva de genul nu mai puteai configura alt MX pe domeniul respectiv (dădeai lor access la totul).

Asta voiam sa il intreb si eu, pentru ca se poate din ce stiu (fara subdomeniu).

Vad ca au bagat si “incomming emails” capabil sa forwardeze mailurile primite spre conturi de gmail/yahoo, etc. Asta lipsea intr-o vreme.

Mailurile ajunse in Gmail apar in header ca semnate?

Ai reverse-DNS / PTR record pe IP-ul serververului de email? Și host-ul să rezolve înapoi la IP.

Ai in SPF și IP-uri Google și ale tale?

DKIM e corect și pentru ce pleacă din Gmail și pentru ce pleacă de pe serverul tau de email?

Pana la urma era vorba de SPF pus aiurea. De cand l-am sters functioneaza corespunzator.

1 Like

Genial, în loc să-l repari l-ai şters? :slight_smile: Fără SPF oricine va putea pretinde că trimite email în numele tău.

Nu era cazul de acel SPF acolo, l-am adaugat fara sa stiu prea bine ce fac. Ulterior am fost sfatuit sa-l sterg si mi s-a explicat de ce nu e cazul sa-l adaug in configuratia pe care o doream.