Problemele cu Network Manager-ul din Ubuntu 16.04

Problema asta nu este specifică Ubuntu 16, am avut probleme și cu versiuni mai noi sau Raspbian (Debian).

Conectat acasă la o rețea RDS-RCS uneori întâmpin probleme cu accesarea unor repositorii.

De exemplu:

  • deși pot naviga pe internet comanda sudo apt-get update se blochează (asemănător cu asta)
  • apt-get update uneori functionează dar încercând să instalez un packet python comanda se blocheză încercând să instaleze una din dependințe (am pățit recent încercând să instalez tus-filter)

Găsesc soluții pe stackoverflow dar îmi pare ciudat că uneori funționeză, alteori nu. Dacă mă contectez la 4G prin hotspot-ul telefonului funcționeză de fiecare dată.

Mai nou nu mă pot conecta prin cablu ethernet din cauza unui bug apărut după ce am instalat docker-ce. Pentru asta nu am găsit o soluție care să functioneze și sunt limitat la rețele WiFi :cry:

Mai sunt persoane pe forum care s-au lovit de probleme de genul? Cei cu MacOS au probleme asemanatoare?

Ce as face eu in locul tau. Schimba adresa DNS pe care o ai de la RDS cu ceva Google (8.8.8.8) sau Cloudflare (1.1.1.1) si asigura-te ca masina ta rezolva numele intreband acele acele adrese. Am intalnit chiar de curand situatia in care DNS-urile RDS nu rezolvau diverse nume (unele well known). Eventual schimba adresele depozitelor din us in ro (desi din cate am observat eu pe us merge mai bine :thinking:).

1 Like

Daca problema e doar la apt-get atunci incearca mirrors de Romania de exemplu
https://launchpad.net/ubuntu/+cdmirrors
Daca e o problema la descarcarea unor pachete mai mari poate fi o problema cauzata de driverul placii de retea (in cazul meu se deconecta/reseta placa wireless periodic intrerupand conexiunile active).

RDS are de ceva timp probleme cu ajuns-ul pana in mirrors romanesti. Nu prea ai ce a-i faci decat sa pui de mana mirrors care le vrei.
Cat despre Docker si NM, in 18.04 tot nu au rezolvat, dar macar au facu pe netplan si NM sa ignore device-urile create in afara lor

Imi cer scuze pentru bump dar m-am tot lovit de problema cu apt-get update ce se blochează când lucrez de acasă.

Am încercat să adaug adrese DNS sau să mă limitez la repo-uri oficiale Ubuntu dar fără succes.

Pentru mine a funționat acest răspuns https://askubuntu.com/a/787491, prioritizarea IPv4 în unele situații.

1 Like