Program gestiune stocuri

Sunt responsabil de produsele care intra si ies din depozit. Sunt in cautarea unui scanner si a unui soft cu care sa imi inventariez produsele. Toate produsele au un cod de bare, vreau sa le scanez si sa le introduc intr-un soft cu denumire si cu pret. Cand un client vine sa cumpere produse, eu vreau sa le scanez si vreau ca produsele sa iasa din stock-ul acestui soft iar apoi sa printez lista produselor cu denumire si cu pret. Iar cu aceasta “precomanda” clientul sa se duca la contabilitate pentru a primi adevarata chitanta/factura
Stie cineva un soft cu care as putea sa fac asta? Ce scanner imi recomandati?

Salut!

Ceea ce cauți tu se numește WMS (warehouse management system). Arunca un ochi pe codecanyon și vezi dacă găsești ceva exact pentru nevoile tale. S-ar putea sa scapi mai ieftin decât crezi.

1 Like

Salut,

Shameless plug alert.

Ce zici tu facem deja in mare parte la Frisbo. Nu tinem listele de preturi, cum avem integrari cu toate platformele de ecommerce sub soare, dar avem un sistem wms pentru useri ca tine care functioneaza cu scanner. Plus, emitem si facturi in numele clientilor nostri (template propriu sau Smartbill pentru Romania). Oh si emitem si awb-uri prin orice curier daca te intereseaza si asta.

In sistemul wms, cand procesezi comanda, ti se imprima practic o lista de lucruri pe care trebuie sa le pickuiesti si dupa ce le pickuiesti inchizi comanda si printezi documentele (factura + awb).

Tinem stocurile si le sincronizam si cu magazinele online realtime as an added bonus :slight_smile:

PM cu un numar de telefon si mai multe detalii sa te directionez catre o persoana din companie care poate sa stea mai mult cu tine sa-ti analizeze nevoile si sa vedem daca se potriveste cu ce face Frisbo

1 Like

Eu cred ca autorul are nevoie mai degraba de ERP decat de WMS.

WMS-ul cred ca este mai mult pentru organizarea depozitului, intrare/iesire, rotatie pozitionare marfa in functie de frecventa de picking, celule, etc. si extinde functionalitatile unui ERP.

Inventory management din zona de ERP este ce ar avea nevoie pentru ca aici este source of truth. Scriptic vorbind, facturile de intrare/ iesire, avize/ nir sunt cele care influenteaza stocul, nu ce iese/ intra pe usa depozitului. Este acelasi proces ca la magazinele fizice mici si medii unde se scaneaza din erp/ soft de gestiune si se scade din inventar.

Faptic vorbind, eu cred ca autorul poate fi gestionar, semneaza responsabilitate pe gestiune, dar angajatorul nu-i ofera mecanisme de control si acum cauta solutii pe care sa le propuna mai departe.

E clar ca mai trebuie detalii pentru a sugera o solutie. Eu as sugera sa se completeze detalii precum:

  • O explicatie mai detaliata
  • Rolul/ nivelul de autoritate
  • Bugetul disponibil

Exista solutii gen subscriptii lunare, dar si solutii mai mari/ complexe care au nevoie de hardware si pot costa de la cateva sute de euro pana la jdemii.

Daca nu vrei sa inveti, poti te bazezi pe unii care stiu partea asta de order management, (e)fulfilling precum Frisbo.

PS: Eu am sugerat ERP pentru ca managementul stocurilor este o chestie foarte tricky si WMS-urile - din cate stiu eu - nu cred sa gestioneze nomenclatoare complexe cu sku-uri secundare, samd.

LE: Pentru autor, daca doreste, poate citi diferentele dintre WMS si IMS si poate hotari care este nevoia reala.

Eu sunt doar gestionar responsabil de produsele din depozit. Aceste produse au coduri de bare și vreau să țin evidența produselor, să nu rămân fără anumite produse pe stoc. Am nevoie de un scanner să îmi printeze pe foaie mult mai rapid codul produsului pentru a fi mai rapid.

Nu vreau sa ofer chitanță/factură. Vreau să printez un nir cu care clientul sau eu să mă duc la contabilitate sa îmi printeze factura.

Sunt în căutarea unui soft gratuit, dar dacă găsesc ceva care sa îmi ușureze treaba aș putea plăti

Nu vreau sa te dezamagesc, dar ceea ce cauti tu nu o sa gasesti gratis sau ieftin decat daca:

  • te pricepi bine la research
  • ai experienta cu setup unui astfel de software
  • esti mai tehnic din fire
  • esti dispus sa investesti timp si ceva bani. Un scanner decent sh este cel putin 100-150€.

Mie mi se pare misto ca ai initiativa. Daca esti din Bucuresti si esti interesat sa-ti faci meseria de gestionar, lasand soft-urile sa isi faca treaba singure si sa-ti dea alerte de stoc minim, da-mi pm.

Sustin varianta propusa de @Alexandru_Harabagiu mai sus, intrucat chiar daca ti se pare ca rezolvi o problema punctuala cu un oarece program de fapt incurci restul sistemului care va fi spart in mai multe componente software greu de gestionat si de urmarit. Exact in idea asta exista aplicatiile de tip ERP ca sa centralizezi lucrurile intr-o intreprindere. Sunt si solutii mai ieftine de la producatori locali dar depinde si la cat de ieftin te gandesti…

1 Like