Program guvernamental pentru un viitor digital

Whatever needs done. Am înțeles că prioritatea e îmbunătățirea proceselor/funcțiilor interne între și în cadrul instituțiilor publice. Primul pas va fi stabilirea unor nevoi. Care se desfășoară în paralel (că e în grabă) cu apropierea unor voluntari cu competențe IT(& related).

A fost prezentat ca exemplu pilot aplicația inspectorul pădurii, făcută tot cu voluntari. Din câte am înțeles de la cetățeanul care s-a ocupat de asta (Bogdan Micu), e doar unul din proiectele IT în curs de dezvoltare la ministerul mediului pentru rezolvarea problemei tăierilor ilegale. Bonus: A zis că problema tăierilor ilegale e în mare parte rezolvabilă și nu e nici groaznic de complicat, în măsura în care ar exista suficientă bunăvoință.

3 Likes

Stati putin ca saptamana urmatoare depun comunistii motiune de cenzura ca sa nu aibe parte de surprize cu alegerile parlamentare si vine inapoi Ponta si pa program guvernamental ca au nevoie astia de bani pentru alegeri.

Proiectele IT nu rezolva sursa problemelor, de exemplu degeaba folosesti aplicatia inspectorul pădurii si notifici autoritatile ca in 10 minute acelasi camion va avea autorizatie si pentru transport de bambus.

Edit: “Despre bani: fondurile pentru cele 10 burse vin din bugetul nostru.” - se pare ca nu se pune problema.

1 Like

Macar cineva a incercat sa faca ceva. Ca politicienii vor face porcarii si vor strica sau vor termina ce se incearca sa se faca bun, e si vina noastra, ca prea stam cu mainile in san.

1 Like

Mulțumesc pentru exemplu :slight_smile: , or fi scos pe capete manipulatori din depozite înlocuiți de Roombas da overall numărul de angajați Amazon e în creștere.

sursa: Huge growth: Amazon reaches 222,400 employees, hires 39,000 in last quarter alone.
și aici.

Cineva s-a gandit deja si a facut un user pe Github aici: https://github.com/GovITHub Ar fi bine ca pentru inceput acest user sa fie transformat intr-o organizatie. Din pacate nu sunt mai multe informatii legate de user.

Dar looking forward to contribute :slight_smile:

1 Like

3 posts were merged into an existing topic: Să vorbim despre proiectul code4.ro

Am facut si eu inscrierea in programul GovITHub astea sunt ultimele noutati primite pe e-mail:

În perioada 14-19 septembrie au loc interviuri cu potențialii bursieri – interviuri conduse de către membrii Consiliului GovITHub. În paralel, are loc și selecția voluntarilor GovITHub, care se va încheia pe data de 23 septembrie

De luni 19 septembrie vom începe să anunțăm decizia Consiliului către bursierii selectați. Pentru că în mod natural aceștia au nevoie de o perioada de gândire pentru a lua o decizie, vom anunța public numele celor selectați pe data de 23 septembrie – prin intermediul platformei GovITHub

Tot pe data de 23 septembrie vom reveni către toți cei care și-au trimis candidatura cu un răspuns final

Selecția proiectelor se va desfășura împreună cu bursierii GovITHub în perioada 23 septembrie - 3 octombrie – perioada care va fi și o perioadă de acomodare, tranziție și de Q&A pentru bursieri și voluntari

Luni 3 octombrie este prima zi de lucru pe proiectele selectate și prima zi în care GovITHub este operațional

1 Like

In perioada asta se intervieveaza potentialii bursieri. Eu sper ca o sa fiu printre voluntari, e mai fain in “cealalta capitala”.

3 Likes

Revin cu vesti nu tocmai placute, impresii la cald. Sunt peste 1500 persoane care si-au exprimat interesul de participare in acest program. Din pacate nu a fost o strategie f coerenta, lucru care s-a vazut in modul de comunicare. Saptamana trecuta am fost pe lista scurta a potentialilor bursieri, insa daca niste firme mari nu au reusit sa ma reloce la București, nici statul roman nu o va face.

Colectia de CVuri e impresionanta, insa in acelasi timp a fost si o competitie de proiecte / idei a potentialilor voluntari. As fi sperat sa fie o strategie in care statul, cel care are nevoie de noi, isi organizeaza prioritatile. Din pacate acest lucru s-a neglijat. Azi imi pare mai mult o strategie de imagine decat dorinta reala de a misca lucrurile inainte. S-a pierdut sansa de a folosi 1500 persoane x 4 zile de munca pe luna fiecare = 6000 zile de munca pe luna, directionate inspre repararea acelor lucruri care nu merg aproape deloc. Astept cu interes sa vad cine sunt aceia care au fost considerati potriviti pt a fi voluntari, pentru ca distanta mea de capitala cred ca a fost hotaratoare in neincluderea mea in acest stadiu. Sper ca cei care vor participa sa poata face open-source mai bine decat noi, cei de peste munti. Sunt putin dezamagita, dar toti cei din juril meu ma sfatuisera sa nu imi pun mari sperante.

5 Likes

E o super idee. Poate ceva din proiect vede asta si o sa ia o decizia pozitiva - open source stuff and use the force!

“Ai nostrii” se pare ca au o chestie cu munca remote.
Muncesti nu muncesti, da sa te vad in birou.

Sau poate o fi vreo d’aia cu fisa de achizitii gen … birou programator - 15.000EUR :smiley:

3 Likes

Da, comunicarea a fost groaznica. Am fost shortlisted si eu pt bursa si a ramas ca ma anunta vineri. Sambata m-au anuntat ca mi s-a oferit o pozitie de voluntar. Locuiesc in Danemarca, deci nu cred ca locatia a influentat asta(Dar probabil nu a ajutat pt fellowship)

1 Like

E f ciudata partea de comunicare. Ieri venise un mail lung in care se explica crearea comunitatii GovItHub in care intram toti care ne-am exprimat interesul. Azi la un moment dat a mai venit un email cu partea de voluntariat. Cred ca sunt overwhelmed, poate cu asta ar trebui inceput, comunicarea mai buna. @harksha sper sa lucram bine impreuna.

1 Like

Deci daca am primit email-ul ieri, inseamna ca “I’m in” ?
Ca jur ca n-am inteles nimic din textul ala

1 Like

Nu stiu. Eu am un email de ieri, cel f lung. Din el am dedus ca “ne adunam toti in marea familie gov it hub”, dar nu scrie explicit ca suntem “in” voluntariat. Azi am mai primit un mail, din fericire mai scurt, cu titlul “[GovITHub] Raspuns aplicatie - Invitatie de a deveni voluntar” unde mai explicit. Din ce inteleg de la @harksha a primit sambata. Deduc astfel ca au fost batchuri de email, cu link de confirmare ca vei voluntaria, apoi trimis alt batch.

Citind mai bine emailul meu:

Ne bucurăm să-ți aducem la cunoștință că te vom include în comunitatea mai largă GovITHub cu care vom rămâne în strânsă legătură! Ca parte din această comunitate vei primi informații despre activitățile desfășurate în cadrul programului, proiecte colaborative prin platforme precum GitHub, oportunități de angajare în instituțiile publice printr-un Job-board creat în special pentru comunitatea GovITHub, posibilitatea de implicare punctuală ca voluntar în cadrul proiectelor care sunt de interes pentru tine și invitații la evenimente și alte acțiuni marca GovITHub.

Eu zic ca nu e rau. Hope they deliver! :smile_cat:

Dupa ce am primit mail-ul acela, le-am trimis un mail cu sugestia de a crea un forum (tip devforum), sa poata lumea discuta despre subiectele ce urmeaza a fi puse in discutie. Cica o sa discute propunerea in urmatoarea sedinta a echipei GovITHub.

Poate asa se mai rezolva parte din problema comunicarii…

1 Like

Salutare, comunitate! Saptamana trecuta am primit urmatorul e-mail de la ei si - cred - ca am fost acceptat:

Teoretic, ar trebui sa incepem de maine, dar practic nu cred ca se va intampla acest lucru. Dupa ce am confirmat pozitia mea de voluntar, nu am mai primit nici un respuns de la ei.

Din cei care ati fost acceptati, sunteti in aceeasi situatie?

O duminica placuta s-aveti!

2 Likes

A apărut și lista cu bursierii: http://gov.ro/ro/stiri/cei-20-de-bursieri-ai-programului-govithub-intra-in-actiune
Eu din lista aia îl cunosc doar pe Remus Rușanu care e într-adevăr :+1:

Voi vedeți pe cineva cunoscut în listă?

1 Like

Până la urmă sunt 20? Parcă erau 10 la început. Oare le vor da 2000 EUR sau au scăzut la 1000 EUR?

Altfel, nu am auzit de nimeni dar din ce am văzut în broșură par oameni buni.