Programator freelancer: Magento / CRM / ERP / Custom product configuration

As avea nevoie de ajutor pentru implementarea unei platforme ecommerce Magento (B2B) care va avea o prioritate 0, in speta un configurator de produs.

Pana acum, nu avem nimic in afara de schite foarte multe. Avem 1 an de zile de cand facem colectare de informatii si testam mediul cu tehnologiile aferente.

Pe o lista de prioritati am stabilit ca acest configurator este cel care aduce valoare adaugata atat proiectului, cat si business-ului in general. Din tot research-ul pe care l-am efectuat pana acum, nu am gasit decat 2 variante de configuratoare:

  1. Variante primitive, disponibile ca add-on-uri pentru diverse platforme, care au niste dependente de baza, gen step-by-step.
  2. Variante pretty-enterprise, unde am aflat ca acest tip de produs (configurator produs) reprezinta mare parte dintr-un business global denumit CPQ (configure, price and qoute)

Din pacate, aceste 2 variante ies din targetul nostru pentru ca noi avem nevoie de o solutie undeva pe la mijloc. 

Am si gasit o solutie care s-ar mula perfect pentru nevoia noastra, insa sunt cateva mari impedimente. [Acesta este configuratorul pe care, momentan, il consideram ideal][1]. Din pacate, este dependent de medii Microsoft.

Noi, in momentul de fata, folosim solutii de ERP si CRM, insa nu ne potrivim cu ce este mai sus. Astfel, am inceput sa defalcam cumva proiectul in 2 puncte:

  1. B2B Magento cu acest configurator integrat care va fi conectat cu CRM si eventual ERP.
  2. B2B Magento cu acest configurator integrat si atat.
     Produsele configurabile vor fi prezente in B2B Magento, insa nu vor fi disponibile prin shopping cart, ci printr-un sistem care avea un pas final de „cerere oferta” sau „price inquiry”
     Produsele non-configurabile (standard) vor fi prezente in B2B Magento, insa vor fi disponibile prin shopping cart.

In momentul de fata, folosim un configurator in CRM-ul dezvoltat inhouse in ultimii 6 ani, insa avem nevoie de ceva mai mult, adaptat la mediul tehnologic curent.

Cat despre particularitatile configuratorului de care avem nevoie, eu am incercat sa definesc un nivel de specificatii a.i. un programator sa inteleaga ce trebuie facut sau care este necesarul/cerintele.

So, if anyone interested, astept mail. :smile:

Anyone insemnand freelancer, nu agentie. Programator, nu project manager.

harabagiualexandru la yahoo com.

3 Likes

Magento este obligatoriu ? Ar avea si OpenCart facilitati B2B:
http://www.opencart.com/index.php?route=feature/feature&path=14

Multumesc pentru raspuns, atufa.

Da, este obligatoriu.

Sa inteleg ca tipul de produs configurabil din Magento nu e de ajuns?

Multumesc pentru raspuns, tachesun,

Nu, nu este suficient. Exista o interdependenta care necesita mai mult decat ce ofera Magento. Ca idee, se apropie de zona automotive ca nivel de configurare si are nevoie, in mare parte, de pop-up-uri cu rol de ghid pentru utilizator. (Ex: poti avansa configurarea sau poti reconfigura de la pasul X) - exemplu concret este configuratorul Mercedes-Benz. Daca tot am pomenit de domeniul auto, putem numi acest configurator ca fiind un assisted configurator sau guided configurator.

Un alt criteriu de departajare fata de ce se ofera standard ar fi faptul ca la selectia unui checkbox, de ex, va aparea si un meniu dropdown. - exemplu concret la econsultancy.com care este o solutie enterprise pentru dynamics erp.

De fapt, mass critica dpdv al deployment-ului se aduna in jurul configuratorului.

As vrea sa mentionez ca eu sunt clientul final si solutia va fi implementata local.

Multumesc inca o data pentru raspunsurile primite.

Ok, am inteles.
O sa iti fac doar o sugestie, daca imi permiti. Magento e suficient, insa configuratorul trebuie facut custom. E practic un formular mai complex(daca e construit si cu ceva gen Angular sau Backbone, mai bine deoarece ai niste + pe partea de user experience).

Datele respective din formular le stochezi intr-un tabel special facut pentru asta iar cu datele astea iti creezi o entitate similara cu un produs, insa nu un produs. Acolo(in admin Magento) vei dori sa “prelucrezi” respectivele date(Ma gandesc aici ca poate mai e nevoie de un telefon catre client pentru anumite informatii, sau poate datele au typos?), in fine, intelegi ideea, iar cand e gata “prelucrarea” publici produsul ca si Magento product. Apoi sincronizezi cu ce doresti tu si gata.

Practic iti trebuiesc:

  1. Frontend form si admin grid si view pentru datele alea
  2. Modul custom pentru publicarea unui produs cu datele din form.

Sper sa ma fi facut inteles :smile:

1 Like

Este ok, tachesun. Multumesc pentru sugestia pertinenta. Te rog sa verifici mesageria. :smile:

Astept in continuare intrebari, eventual si un contact direct. :smile:

Va multumesc pentru raspunsuri.

2 Likes

E cel mai pertinent anunț de angajare și cel mai fără bullshits văzut în ultima vreme. Kudos :+1:

4 Likes