Proiecte open source ale utilizatorilor DevForum

Lucreaza cineva la vreun proiect Open Source?

Mi-ar placea sa stiu daca contribuiti sau lucrati la proiecte personale si ce anume, poate putem sa contribuim.

Sau macar sa va listati contul de github / bitbucket

github.com/teugen

4 Likes

Tot timpul se lucreaza la proiecte open source! :smiley:

I’ll go first https://github.com/stefanbc

Pff, mă simt atât de mic și de leneș :blush:

De obicei pun pe Github diverse scripts ce mi se par a fi mai utile decât ce există la momentul respectiv (e.g. youtubeEmbed, connected select) sau contribui la proiectele existente (ninja forms, acf)

3 Likes

Momentan active am

https://github.com/hydrarulz

5 Likes

Genial trackerul de HearthStone :slight_smile:

2 Likes

Când intru pe site-ul tău, avast zice așa:

Am un post cu jsencodat si s-au panicat astia. E absurd.

<script type="text/javascript">
var _0xf373=["\x48\x65\x6C\x6C\x6F\x20\x57\x6F\x72\x6C\x64\x21","\x77\x72\x69\x74\x65"];document[_0xf373[1]](_0xf373[0]);
</script>

In curand o sa fie si devforum.ro banat ca pare suspect sa encodezi js. Sorry in advance.

Tocmai adaug functionalitate WAF la un soft inceput acum ceva timp

Si ma chinui sa-l mut de la 0.x la 1.0, dar mai e pana atunci :smiley:

Daca toti suntem atatia programatori open source, de ce nu e plina categoria de code review?

Da :slight_smile: orice părere e acceptata!

Yeoman generator pentru WP https://github.com/vilmosioo/Generator-Wordpress-Theme

Filters inspirate din WP pentru JS

Cel mai probabil pentru că nimeni nu vrea să arunce primul cu piatra :smile:

Mulți dintre programatorii ce-i cunosc sunt foarte… atașați de codul lor. Iar orice critică, de orice fel, este luată extrem de personal.

Și de la „cred că metoda aia o puteai scrie așa” se ajunge foarte ușor la „ești urât, nu știi nimic, mă enervezi”.

6 Likes

Cu riscul de a ma face de ras, am si eu o aplicatie de facut screenshoturi facuta in C#. De departe nu e limbajul meu de baza.

https://github.com/neamtua/fallyGrab

E scris cu piciorul dar merge asa cum vreau. L-am facut pentru mine si prietenii mei pentru a face screenshot sharing mai repede si usor.

Cum spuneam, nu dati cu pietre :smile:

3 Likes

Am și eu o listă umilă de pet projects. Niciunul din proiecte nu are vreun scop anume (mai puțin RVSViewer). Toate au fost create pentru a mă familiariza mai bine cu anumite concepte. (Ăsta e un soi de disclaimer ca să nu dați prea tare cu pietre. Știu că merit :smiley: )

https://bitbucket.org/andySF

Varianta mea este ScreenZap. Aceași poveste. Scris să-mi satisfacă nevoile de a da un screen rapid. Oricum, trebuie rescris, săracul are vreo 7 ani și prea multe hibe așa că am renunțat să mai lucrez la el.

Îmi plac notificările foarte mult la fallyGrab. Eu într-un moment de maximă frustrare legat de furtul focusului, am trecut la notification balloons.

Edit: Majoritatea fiind proiecte personale, nu le-am făcut niciodată publice și acum îmi dau seama că niciunul nu are descriere. Am să le descriu puțin aici:

  • PDFCombine - Combină mai multe imagini într-un PDF.
  • CNPList - Verifică liste de CNP-uri.
  • QuickProfitShare - Generează automat link-uri de profitshare. Nu cred că mai funcționează din moment ce emag a vândut…trebuie rescris.
  • mDriveX - remapează drive-uri în rețea. (pe vremea lui XP aveam probleme de tipul ăsta la anumiți clienți)
  • Clicks - numără nr de click-uri și metrii…
  • ScreenZap - captură de ecran
  • RVSViewer - vizualizează fișierul generat de Revisal.
3 Likes

Macar obtinem niste followeri pe Github :slight_smile:

3 Likes

Am si eu un mic proiect pe github. Nu e prea white hat, dar asta e.
https://github.com/GarryOne/facebook_graph_api_groups_spam

1 Like

eu sunt curios, cati dintre cei care au inceput un proiect open source au primit suport al comunitatii (adica sa contribuie la dezvoltare si altii nu doar initiatorul proiectului).
In general am observat ca e omul si proiectul, nu se baga prea multi sa ajute la dezvoltarea unui proiect deja existent.

Proiectul meu mic, facut la inceput pentru mine apoi dat si la altii e pe svn :smiley:
http://sqlclassphp.sourceforge.net/
(o colectie de clase php si exemple de folosire cu diferite tipuri de baze de date)

1 Like

În puținele mele proiecte am avut fix zero contribuții externe :smile:

Cu toate astea, când folosesc ceva și găsesc o modalitate de a îmbunătăți unele treburi fac un pull request fără să stau prea mult pe gânduri. Problema este, așa cum am zis mai sus, orgoliul celor ce au proiectul respectiv. De exemplu, după patru issues deschise (dintre care la două am trimis PR):

4 Likes

tare asta, tu incerci sa ii sugerezi improvementuri si el se da lovit :smiley:

Mie mi s-au adus cateva contributii pentru doua proiecțele: 1, 2.

Tind să cred că numărul PR-urilor este direct proporțional cu utilitatea proiectului :santa:

Beton proiectele! Pe mine m-au ajutat mult proiectele open-source pe care le-am avut pentru ca mi-am imbunatatit workflow-ul si modul de interactiune cu alti developeri.

Cred ca se poate trai dintr-un proiect open-source daca este super util pentru foarte multa lume si este de interes pentru firme gen Facebook sau Google. Ele pot sa-ti doneze bani cu care sa te intretii cel putin un an.

Legat de PR request-uri, in proiectele mele am avut de doua tipuri: incomplete sau cu testele unitare picate si altele geniale - lucruri la care nu m-as fi gandit niciodata. Mai sunt si troli dar foarte putini.

2 Likes