Protectia imaginilor pe un site

Salut! Intrasem pe internet pe website unde erau tot felul de imagini ( un fel de unsplash numai ca cu bani) si puteai sa cauti sa o imagine sa zicem un ceas pentru ca sa o pui background . Bun , ideea este ca ei iti aratau imagini numai ca imaginile aveau peste ele logo-ul companiei usor pus si ca sa obtii imaginea fara logo-ul lor trebuia sa platesti.
Intrebare este: cu tehnologia de machine learning este eficienta metoda asta de a-ti proteja pozele de a fi downloadate pe website si folosite gratis ce stiu pe unde sau exista si alte metode mai bune pentru a-ti proteja imaginile intr-un astfel de caz???Ce parere aveti?

  1. Nu e nevoie de machine learning, pentru că
  2. Dacă e online, se poate descărca. Așa funcționează internetul. Tu nu vezi o poză direct de pe server. Întâi e descărcată local iar browserul ți-o arată de pe local…
1 Like

Voiam sa ma refer mai exact la procesare. Adica mie ca developer sa zicem nu imi place sa am logo-ul lor pe imagine cand o pun la mine pe website si de asta ma gandeam daca nu cumva se poate procesa imaginea sa se scape de logo automat asta dupa ce o downloadez gratis bineinteles.

Adică… Vrei sa le furi?

1 Like

se poate. iti trimit pe privat contul de paypal, trimiti 500eur si iti dau eu scriptul

1 Like

Am un proiect pe care vreau sa il fac ( vreau sa construiesc un website cu fotografii pentru un prieten si el mi-a cerut sa fac cumva sa fie protejate ca e fotograf si nu vrea sa le dea pe gratis dar nu stiu cum sa fac asta)

Ori pui in Photoshop informatii de copyright

Ori avand in vedere ca poti sa descrci o poza cu click dreapta, poti intercepta evenimentul

Daca dai click dreapta pe poza de acolo iti arata un label unde iti zice ca imaginea este copyrighted.

Fa mai intai site-ul si dupaia vezi ce faci. :wink:

Exista metode destul de bune pentru a ‘semna’ o fotografie.
Un bun inceput e aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Steganography

1 Like
  1. protectia la click dreapta e doar un mic inconvenient pt cei care vor sa fure si o mare sursa de frustrare pentru vizitatorii de buna credinta.
  2. se poate pune overlay peste poza (sau un metadata) direct din backend, indiferenta ca ai node, c#, php…, etc.

Nu prea ai cum, daca cineva e determinat sa iti ia imaginile, ti le ia cam orice ai face tu, inclusiv watermark-urile se scot automat (nu tot timpul f bine, dar se scot).

Eu nu înțeleg ce vrei să faci.

Prima dată ai zis că vrei să le folosești de pe alt site, apoi ai zis că vrei să le protejezi

Ambele =))

Există o metodă numită Steganografie care manipulează pixelii să ascundă date în imagine fără să se observe.

Problema e că dacă cineva aplică un filtru sau o optimizare din Photoshop se duce. La fel e destul să faci un screenshot.

Cea mai bună metodă e să dai imagini la rezoluție mică, max 720p la o calitate foarte comprimata. Mai pui și steganografie criptata și watermark eventual.

Poți ascunde poza la save as cu o poză peste ea. Dacă vrei să fii ultra șmecher iei doar parti rotite/distorsionate ale unei imagini de pe server și le randezi în webgl pe o suprafață cu un script wasm obfuscat. Mai există și DRM protection cu hardware care îl suportă.

Se pot scoate fiecare, inclusiv rezoluția se poate ridica cu AI. (vezi waifu2x pentru anime)
Screenshot poți face la orice, excepție conținut DRM, dar sunt metode de a păcăli și DRM-ul.

Cea mai neconvențională metodă ar fi să faci o galerie de artă 3D cu VR/AR(XR) cu unity in browser. În acest mod rămâne doar screenshot-ul intr-un mediu 3D foarte greu de automatizat, doar că nu va mai fi așa practic.

1 Like

vrea sa le fure de la altul dar sa nu le mai fure nimeni de la el dupa aia :))

13 Likes