Raspberry - Pi-hole

Salutare !

S-a jucat cineva de pe aici cu Pi-hole? L-am instalat ieri, totul ok, dar nu blocheaza o mare parte dintre reclame. Aproximez ca blocheaza 1 din 5 reclame.

Am incercat cu diferite liste pe care le-am gasit, dar fara rezultat.

1 Like

Salut, am avut pi-hole o gramada de timp, iar acum am trecut pe self-hosted, in ideea in care am doua jail-uri FreeBSD pe doua masini separate, pentru redundanta. Daca actualizez ceva, sa nu crape DNS-ul din tot LAN-ul. Diferenta este ca nu am API si web panel, dar personal nu am nevoie.
Ce fel de ads nu iti blocheaza? Majoritatea de pe Youtube nu pot fi blocate, pentru ca servesc (video) ads de pe acelasi host de pe care servesc videos, in rest nu am avut niciodata probleme cu el. Recomand https://filterlists.com/ pentru gasirea listelor de blocking.
Totodata, verifica sa fie singurul server DNS setat pentru WAN/LAN, altfel router-ul sau device-ul care serveste DHCP/DNS local va trimite query-urile la toate serverele, si iti va da inapoi rezultatul cel mai rapid. Verifica si sa nu iti fie servite rezultate cache-uite.

Edit: https://shouldiblockads.com/

2 Likes

Salut !

Multumesc pentru raspuns.

Este singurul DNS setat. L-am pus default in router, astfel incat sa il folosesc pe toate device-urile pe care le am in casa. Reclamele sunt random si nu stiu sa iti dau cu exactitate un raspuns, dar am observat ca pe unele site-uri nu are efect. M-am uitat prin log-urile din Pi-hole si totul este ok, traficul trece prin el.

Am incercat si AdGuard DNS, dar imi blocheaza accesul la unele site-uri de care am nevoie la munca si este cam enervant :))

Daca este ceva generic, incearca sa adaugi gradual mai multe liste de blocking si vezi daca situatia se imbunatateste. Am tinut si 800k hosts in pihole si a mers bine, nu este influentat la runtime. Poti tine logging-ul realtime in timp ce faci browse si vezi ce trece si ce nu, iar daca ceva de care ai nevoie este blocat, il poti adauga in whitelist.

1 Like

Mi-am instalat și eu pihole pe un raspberry pi. L-am adăugat ca dns pe router.

Din observațiile mele nu blochează ads pe youtube (aici parca sunt mai putine, dar tot sunt) si facebook care vin pe același domain name cu care iți vine și stream-ul video. Am o aplicatie de solitaire care serveste ads de la facebook si nu sunt blocate.

Parca au mai fost ceva chestii care le-am cautat în lista de query-uri și le-am blocat manual.

Per total e mai bine decât fără.

1 Like


Sursa: https://twitter.com/zseano/status/1264336345528438789/photo/1

3 Likes

Am incercat si eu acel truc pe aplicatia mobila si nu mi-a mers.
Nota: Am Iphone. Poate cu Android sunt mai multe sanse.

Dupa mai multe cautari, am decis sa renunt la Pi-hole.

Am trecut pe Alternate DNS si momentan pare totul ok. O sa revin cu un update peste cateva zile :slight_smile:

Va multumesc pentru raspunsuri !

Adaugă și Firefox cu uBlock ( și uMatrix pt computer).

Pe PC folosesc AdBlock și se descurca super ok, ideea cu pi-hole era că blocam reclamele de pe toate dispozitivele din casă, fara aplicații separate instalate pe fiecare dintre ele.

Am tot auzit de solutii de genul si incerc sa-mi dau seama de ce te-ai complica atat* din moment ce adblock isi face treaba, plus ca ai flexibilitatea in a afisa/ascunde reclamele pe anumite siteuri. Adica serios, daca sunt reclame decente + siteuri pe care le urmaresti, poate chiar ar trebui sustinute intr-un felsau altul. Iar daca totusi urmaresti un site cu o galagie de reclame… probabil faci ceva gresit :D.

  • Excludem varianta in care o faci doar pt geekul din tine :smiley:

Pai AdBlock ai pentru desktop, dar pentru mobile îți bagă pe gat browser-ul lor, nu ai posibilitatea de a instala extensia in browser, așa cum faci pe PC.

1 Like