React in 7 Minutes

La prima vedere pare interesant, dar modul în care se amestecă JS cu markup mi se pare un pic prea mult, mai ales că e destul de comun ca HTML-ul să fie făcut de o persoană iar implementarea propriu-zisă de altcineva.

1 Like

Pai, nu asta inseamna React? Sa faci o ciorba de html cu js in speranta ca iese ceva frumos?

3 Likes

Ba da, dar eu mă așteptam la un fel de supă, unde se văd cât de cât ingredientele. Când colo… e ditamai ciorba de zarzavat :smiley:

1 Like

Faptul ca sunt doua persoane diferite care fac html-ul si jsul nu e o problema.

Practic totul se reduce la o structura high-level (componente) - html-ul trecand intr-un plan secundar cand privesti la nivelul constructiei in React.

Mie mi se pare exact ce trebuie acest React: si anume ca aduce ui si behaviorul pe componente in acelasi loc. sunt unii cum ar fi vjeux care considera ca si cssul tot acolo trebuie sa fie: https://speakerdeck.com/vjeux/react-css-in-js-react-france-meetup

1 Like

Doar dacă pleci de la premisa că ambele persoane au noțiuni de JS la un nivel cel puțin mediu. Am văzut oameni care puteau face un slice la un HTML într-un mod exemplar dar aveau probleme în a înțelege cum se configurează un plugin jQuery banal. Și faptul că au fost mai mulți (în companii diferite) mă face să cred că nu e o chestie izolată.

Asta e una din lucrurile interesante și oarecum logice, dar poate că s-a mers un pic prea departe. Eu aș aborda un pic diferit problema componentelor (dar ar fi nevoie de un pas extra de build):

  1. Un folder per componentă, e.g. Card
  • în acest folder vor fi alte foldere: js, images, css, html și tests
  • (opțional cred) tot în acest folder ar fi și un fișier, .manifest în care se vor specifica alte componente necesare sau ordinea în care ar trebui încărcate assets din componenta curentă.

Build-ul nu ar face altceva decât să citească acel .manifest și să le împacheteze pe toate corespunzător.

React Native (de care am zis aici) ar putea implementa acest flow

Intr-adevar arhitectura componentelor (spargerea lor) ar trebui gandita de cel cu experienta mai mare si validata de toti implicati (designer, css/html,js,etc)

1 Like

ps: sa nu uitam ca unii lucreaza cu cmsuri unde amesteca tot. js cu css cu html cu php. sa fie.