Recomandare agentie SEO

Salut,

M-ar interesa daca ati colaborat cu vreo agentie / echipa / om de SEO pana acum pe care sa o recomandati.
Nu ma intereseaza sa fie neaparat best of the best sau cei mai scumpi.
E vorba despre un proiect destul de simplu si m-ar ajuta niste sfaturi / un audit / consultanta.

Si oarecum in aceeasi tema…vedeti vreun avantaj in a folosi un CMS (gen wp) pentru un site de prezentare in loc de vanilla html/css/js din punct de vedere SEO ?

Mersi

Recomandarea mea este DWF.

Ca sa ofer un pic de context…m-a rugat cineva sa ii fac un site de prezentare si sa aiba si un pic de SEO (macar on page).
Eu am lucrat doar cu html, css, js, angular.
Nu m-a interesat pana acum WP si de-asta intreb care e cea mai buna directie in care sa ma duc, sa nu muncesc de 2 ori
Mersi

În ceea ce privește SEO, programatorul se poate ocupa de:

  1. Page title
  2. Page description
  3. Structured data markup

WP sau nu, e vorba doar de niște tag-uri.

Bine, la modul general, se mai poate ocupa si de viteza de incarcare a paginilor. De responsiveness.

1 Like

In temele de WP am vazut foarte multe tag-uri care pare ca tin de SEO.
Nu am pus pana acum la mana multe dintre ele pentru ca…nu am avut nevoie / nu s-a pus accentul pe asta :slight_smile:
Mai mult de asta intrebam de wp vs vanilla

Dacă e un site simplu și te gândești la seo on page, nu folosi wordpress.

1 Like

In angular poti sa setezi foarte usor taguri si descrieri pentru SEO prin Meta, il injectezi in componentele unde ai nevoie. Mai e SSRul care e obligatoriu, dar nu-mi pot da cu parerea aici, ca niciodata n-am reusit sa-l pun in prod :rofl:

Ca sa faci deploy la un SSR app, is 2 situatii.

  1. Aplicatia poate fi generata statica, la build, iar atunci o bagi pe un CDN sau pur si simplu o servesti cu un nginx ca si static-files
  2. Aplicatia nu poate fi generata static din cauza ca are logica server-side per request. In cazul acesta, ii poti face deploy doar intr-un evironment de Node.js.
1 Like

Vreun motiv anume ?
Eu nu cunosc ceva tehnologie mai buna pe seo ca wordpress.
Instalezi Rank Math si ai sitemap, structured data, alt automat pe toate imaginile, instant indexing prin api google in 20 minute.
Ca sa nu mai vorbim de 404 monitor daca migrezi de pe un site vechi.

Ori folosesti ceva tema, ori faci o tema custom peste un boilerplate, si tii cont de reguli seo nescrise (un sigur h1 pe pagina, h2,3,4 in functie de importanta, breadcrumbs schema)

1 Like

Da, am greșit. Am spus că dacă e vorba de un site simplu, să nu folosească wordpress. M-am gândit mai bine și sfatul meu pentru toți pământenii este să se oprească din a mai folosi wordpress.

Cei care folosiți wordpress fie nu înțelegeți ce folosiți, fie căutați să vă ușurați munca. Că doar despre asta e wordpress. Cam orice persoană, cu foarte puține cunoștințe în ce privește site-urile web, va reuși într-un timp destul de scurt să pună un site în picioare.

Rezultatul este mulțumitor. În general, rezultatul este mulțumitor. Mai ales dacă nu înțelegi ce ai făcut.

Ce folosiți ? Înțelegeți ce se întâmplă în spatele scenei ? Habar nu aveți, dar e mulțumitor. Site-ul pare că își face treaba.

Nu știu ce este ăla “Rank Math”. Nu știu ce este ăla “instant indexing prin api google”. Nu știu ce e ăla “404 monitor”.

Dar pot să-ți spun un lucru. Nu există nimic care să poată face wordpress-ul și să nu se poată face creând un site custom.

Recomandarea mea generală este să nu fie folosit wordpress-ul dacă vorbim de un site mic. Îl recomand doar dacă nu ai cunoștințe suficiente încât să realizezi un site custom sau dacă bugetul este prea mic (în cazul unui client nu foarte dornic să plătească). Altfel nu.

1 Like

Topicul este recomandare agentie seo. Daca nu stii sa faci seo onsite, obtii un seo mult mai bun daca folosesti wordpress versus daca faci site custom si adaugi doar meta title si descriere.

Evident ca toate pot fii facute manual. De ce sa folosim cms-uri, frameworkuri, pluginuri.
Instant indexing e un api de la google pe care rank math il apeleaza automat atunci cand publici o pagina noua ca sa apara instant in google. Sa nu mai astepti sa intre google pe site sa descopera ca e un link nou catre o pagina noua.

Un alt mare avantaj pe care il are wordpressul este familiaritatea agentiilor de seo cu platforma.

2 Likes

Daca doresti sa arunce careva ochii pe ce SEO e sau sa iti dea un sfat, anunta-ma. Fac SEO audits de ceva timp si sunt unul dintre cei mai buni provideri in domeniu. Te pot ajuta macar cu niste sfaturi.

2 Likes

eu am plaiti un tip de pe codementor pentru seo, aveam nevoie pentru un forum de CS go (il generasem cu php bb si mai modificasem prin el unele chestii)

daca e vb de un favor pt cineva din familie, eu as merge pe un wordpress, nu mi-as bate capul cu cod vanilla (sa mut butoane in css bleah) decat daca plateste sau iti place sau macar ia o tema de-a gata

Nu folosi react/angular etc., e o bataie de cap daca nu folosesti SSR si nu e asa simplu precum pare.

As putea sa iti recomand notion.so/Google Docs/Sheets/AirTable si platforme care genereaza pagini statice din pagini de notion. Problema e ca eu am facut asta si inca ma scarpin la cap cum sa il fac sa vada ceva Google cum ar trebui fara sa il rescriu de la 0.

SEO e ușor dar îți trebuie un site care se încarcă repede (DNS bun, host bun, fișiere, imagini optimizate), o strategie de conținut și backlink-uri. Aici o hartă faină: https://learningseo.io/

1 Like