Recomandare casti

Salut,
Vreau sa achizitionez o pereche de casti care sa fie compatibile cu mac, sa aiba microfon cu noise cancellation si daca se poate sa mearga atat pe fir cat si pe bluetooth si, evident sa nu coste o avere.
Aveti ceva recomandari?
Multumesc.

Microfonul la castile cu bluetooth nu este prea bun. (mai bine zis e mizerabil, in special in open office)

Cel mai ok la capitolul microfon e Jabra Evolve 75, dar nu e perfect.

Sony și Bose au microfonul mizerabil în comparație, dar poți mereu folosi un microfon dedicat, chiar cu XLR care va fi cu mult peste calitatea a ce oferă orice microfon integrat. Dacă ai cumva un mac pro folosește microfonul integrat, e foarte bun.

Ca și calitatea sunetului poți lua ceva Audio Technica, ATH-M50 are acum varianta cu bluetooth. După pentru active noise cancellation ai Sony-urile.

Mie îmi este mult mai important pass-through (direct monitor) si la birou folosesc o Interfața cu microfon dedicat AT875R si câști ATH-M40X.

Definește acea „avere”. Și ce fel de model vrei: in ear, over ear.

  • Pentru in-ear, recomand Nothing. Merg (și) pe mac, au ANC decent, sunt confortabile.
  • Pentru over ear, Sony 1000XM3B sau 1000XM4B. Calitatea audio bună, ANC excelent.

Edit: acum am văzut că vrei microfon cu noise cancellation: sunt niște dongle-uri (Asus, ROG) care sunt un soi de DAC-uri inteligente, s-ar putea să fie ce ai tu nevoie.

1 Like

Nu as vrea sa dau mai mult de 500-600 ron.

Nu vei găsi un produs care să bifeze tot ce ai listat mai sus în bugetul alocat, nici măcar de black friday sau ceva de genul. :frowning:

1 Like

Dacă ai bugetul la 5-600, mergi pe Nothing(1) :slight_smile:

1 Like

Am gasit intamplator pe astea ( Casti Stereo JLAB GO Work IEUHBGOWORKRBLK4, Bluetooth, Microfon (Negru) - evoMAG.ro ) care au si 2 fire (usb si jack) dar si fara fir si ar tine vreo 45 ore.
M-am uitat pe youtube ca niciodata nu am auzit de firma aia si am dat peste o comparatie intre Jabra evolve 65. ( Jabra Evolve 65 VS JLab Go Work - Mic Test Battle and Comparison! - YouTube ) Din cafenea amandoua se aud foarte bine, adica izoneaza destul de bine sunetul. Nu sunt facute sa auzi muzica la super calitate dar merge pentru un call si un video pe youtube.
Cred ca o sa le cumpar.

P.S: Acum am niste casti Logi H800 care au ajuns sa coste 800 ron pe emag (au fost 500 cand le-am luat) de care nu sunt multumit. Baterie tine 6 ore. Se aude tot zgomotul prin jur.

In bugetul asta:

  • Daca esti pe mac foloseste mic de la mac si stai logi-urile curente
  • Daca esti pe win si ai o placa nvidia foloseste nvidia broadcast si pastreaza castile curente
  • Oricare alta varianta: pastreaza logi-urile curente pana se strica

La mine se mai folosesc astea

Cel putin le-am mai vazut pe la colegi si cica sunt multumiti de ele

Eh, recomandarea simplă e asta, dar ai ratat informația despre buget :)))

Eu am Bose 700 de aproape 3 ani, n-am regretat nici macar o data decizia. Noise cancelling foarte bun, microfon destul de ok (izoleaza binisor si zgomotul de fundal in conversatii - pentru celalalt), confortabile etc. Pe vremea respectiva am dat vreo 2000 lei, acum vad ca se gasesc si sub 1500.

Posibil sa fie mai ok nowadays Sony XM4B (reviewurile sunt destul de tied intre ele, dar unii dau un slight edge la Sony). Eu, in 2019 incercasem Sony XM3 - 4 nu exista inca -, si Bose 700 mi s-a parut mai ok.

Dar, la buget de 500-600, nu vei gasi ce ai cerut, fara sa faci compromisuri. Fie cresti bugetul, fie lasi din requirements (e.g. poate esti ok fara wireless, sau fara noice cancelling, sau cu microfon mai crappy)

Evolve 75 sunt cele mai bune momentan care sunt wireless si au ANC si in casti si pe microfon. Eu le folosesc de 4 ani deja, inclusiv in open-office, sunt excelente.

@mangusta86 depinde si pentru ce vrei castile. Daca vrei pentru muzica, Bose QC 35 II sunt foarte bune, noise cancelling excelent. Pentru calluri sunt rele.
Daca vrei pentru “office”, in bugetul tau nu cred ca gasesti ceva ok sincer.

Totodata, topicul asta cu castile este mega subiectiva, tot timpul a fost, tot timpul va fi. Eu nu mi-as lua alte casti pentru muzica decat Bose cu ANC dar audiofilii nu aud suficienti Hz in ele si zic ca orice casca wireless este bullshit. :stuck_out_tongue:

1 Like

Si noi avem la job dintr-astea. Nu zic ca nu sunt bune in call-uri. Dar sunt incomode perioade lungi de timp + execrabile la sunet, si car Sony-urile de 80 eur dupa mine in plus (astea sunt minunare pt muzica, white noise, izolare fonica, comoditate, insa nu au microfon grozav deci nu pot fi folosite in apeluri din openoffice zgomotos). Si ca idee tot castile cu jack de la apple sunt cele mai bune pt apeluri.

Asadar am setupul 1 cu Jabra plys Sony, si setupul 2 cu Sony si apple cu fir. Prefer mult setup 2.

1 Like

Cum am zis, topic foarte subiectiv, fiecare percepe altcumva.

@tekkie punctual, la ce ai zis:

  • cum am zis, eu le folosesc de 4 ani deja, câteodată toată ziua. Da, dacă stau nonstop cu ele pe cap 7 ore, normal că mă dor urechile, că doar sunt over-ear. Pentru muzică sunt execrabile, nici nu am zis altceva. Nu e scopul lor oricum.
  • căștile Sony încercate de mine, inclusiv alea top of the line, nu mi s-au părut wow. Prefer Bose cum am zis.
  • căștile Apple sunt o glumă, fără supărare, când vine vorba de calluri în birou. Acasă probabil că sunt ok, yet again, acasă dacă îi până acolo merge și microfonul de la laptop…

Eu prefer Jabra pentru că sunt wireless, au noise cancelling dual și mă pot plimba în casă și prin birou când sunt în call, nu sunt legat de laptop cu cablul de căști ca un cățel pe lesă.
Pentru muzică am niște QC35 II de vreo 5 ani, excelente, în avion abia aud motoarele dacă nu merge muzica, love it.

Din partea mea case closed. :relaxed:

Eu am cam asa

  • Jabra Evolve 2 65 wireless - microfon bun, dar sunt inconfortabile pentru mine, ma dor urechile de la ele.
  • AirPods - nu stiu ce naiba au de se aud ca la telefon cand le conectez la pc.
  • Meze 99 Classics - de vis, ce putin pentru mine. Au microfonul pe cablu si cablul este destul de lung. Umblii putin prin setari si rogi un coleg sa te sune de proba sa mai vezi de este de ajustat and you’re good to go. Astea sunt castile principale, pe care le tin numai in husa lor :grin:

La fel, este subiectiv ce-i pe acolo.

AirPods merg bine doar cu Mac, altfel nu se conectează ca lumea. Prietena mea are AirPods, am încercat să le conectăm la Windows, se aude, dar dacă ar fi să ghicesc, Apple a blocat anumite protocoale pe non-Mac. Cum făceau mai de mult cu Bluetooth pe telefoane.

Am bose earbuds quiet comfort de juma de an. Sunet/microfon brici, NC, battery life 5-6 ore. Rar e nevoie sa le pun la incarcat expres. Minus mare nu are multi point connect.

Le folosesc cu mac, se conecteaza automat nu e stres. Pairingul nu este de top si nu are multi connect. Eu le folosesc im principiu la lucru NC mereu ca nu ma pot concentra cand este zgomot, conferinte. Le am luat de pe olx sigilate la discount gros :sweat_smile:

Chestia e ca Apple pentru Airpods foloseste putin dubios protocolul BT LE.

Pairing-ul e iarasi putin custom deoarece se face peste BT LE.

Pentru calitate audio 100% trebuie comutat dispozitivul de pe BT LE pe modul normal, dar numai driverele Apple stiu cum sa faca asta.

De-asta deobicei poate ca merg conectate la un PC cu Windows/Linux dar calitatea e varza, ca si cum ai fi in telefon cu cineva si folosesti microfonul.

Pana la urma am luat castile alea de 220 ron. Abia ce au ajuns de cateva ore.
Un feedback comparativ cu castile mele (logi h800) este ca se aud pe o raza mai lunga in casa si zgomotul de fundal e mult atenuat, adica nu se aude fetita mea cea mica care “protesteaza” prin casa…
Cam peste 1-2 saptamani vin cu un feedback mai detaliat. Pana acum sunt multumit.

Nu ai precizat pentru ce le folosesti. Din experienta mea:

Am Bose QC35. Noise cancellation foarte bun pentru ce asculti tu (util cand mergi cu avionul sau esti in locuri aglomerate si vrei sa asculti muzica sau sa fie un pic mai liniste) dar in meetinguri e varza. Se aude tot ce e in jurul meu parca as fi la piata…

Pentru lucru am o pereche de plantronics voyager focus. Calitatea sunetului nu se compara deloc cu bose la muzica dar in meetinguri poate sa fie TV-ul pornit la maxim ca nu se aude nimic la ceilalti.