Recomandare configuratie laptop pentru Inteligenta Artificiala si Visual Studio

Ma gandesc sa imi iau alt laptop, acuma am un ASUS cu procesor A10, tool-urile ca si cele de programare(Visual Studio) sau inteligenta artificiala se misca incet, m-am gandit la un procesor i7 skylake, SSD, cel putin 8 GB RAM, un model de placa video puternica de la NVidia(pentru deep learning), buget-ul care sa il aloc sa fie in jur de 5000 RON.

Drop the laptop, go full desktop :slight_smile: sau (presupun ca folosesti CUDA):

http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/filtre/placa-video-model-gtx-1070/

Orice mai jos de 1070 mobile (poate si 1060, este ~= 980) pt. deep learning intr-un laptop it’s a waste of money.

2 Likes

Deep learning si Visual Studio, mobilitatea e importanta avand in vedere ca exista posibilitatea sa ma mut in alt loc in acelas oras sau in alt oras plus ca mai exista posibilitatea sa calatoresc din cand in cand. Da intr-adevar desktop pare o afacere mai buna daca facem raportul pret performanta.

ar mai fi: http://www.razerzone.com/store/razer-core cuplat cu un laptop Razor insa nu am idee daca este fully compatible with deep-learning frameworks. De altfel este inca scump: 500$ Core + 1500+ laptop + 300-500 GPU => iarasi bubuie bugetul :confused: Ce-i drept nu treb. sa le iei pe toate din prima.

Razer Core ar fi o optiune dar ai nevoie si de un laptop Razer si de o placa video compatibila. Daca le cumperi din SUA prin Anglia iti intra in buget fara placa video. (cu 20% TVA deja nu prea)

Cred ca o sa merg pe varianta desktop, cred ca pot obtine un bolid puternic pentru inteligenta artificiala daca ii fac upgrade hardware constant, pe care sa il folosesc la cercetare in inteligenta artificiala sau sa inchiriez putere de procesare in schimbul unor idei, dar ar trebui sa ii fac si asigurare in caz ca imi sparg casa, si desigur asa as putea face si afaceri in inteligenta artificiala.

3 Likes

In cazul acesta mai asteapta un pic pt. Zen (8 cores / 16 hardware threads) ar trebui sa fie in the same class as Skylake EX

Eu am pus ochii pe asta:
http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/156-n552vx-fhd-procesor-intel-core-i7-6700hq-6m-cache-up-to-350-ghz-16gb-256gb-ssd-geforce-gtx-950m-4gb-freedos-grey/

GTX 950M este aproape inutil, minim ar fi un GTX 960 de desktop sau 1060. Daca vorbim de neural nets ne trebuie cat mai multa memorie. La un laptop o placa video decenta ar fi GTX 980M. (egal cu un GTX 950 sau GTX 960 de desktop)

Eventual exista placi de baza compacte cu PCI-E si surse mai compacte. Ai putea sa iti faci propriul server care sa incapa intr-un rucsac cu un intreg 1080 si un Core i3 in el. Oricum o sa folosesti in general Python, Linux, R si nu prea ai nevoie de mai mult de SSH. Cred ca exista si ceva script pentru a avea conexiune directa la CUDA pe retea.

http://www.emag.ro/procesor-intelr-coretm-i3-6098p-3-60ghz-skylake-3mb-socket-1151-bx80662i36098p/pd/DCY423BBM/ 500
+
http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/sf450-80-plus-gold-450w/ 450 lei

Montezi totul in ceva cutie taiata din plexiglass sau comatex daca vrei sa fie mai usor. N-ar trebui sa fie mai mare ca un Razer Core. SSD-urile le montezi cu dublu adeziv.

Eu zic ca ar incapea lejer intr-un rucsac normal dar va fi zgomotos.

1 Like

Tare, thanks :slight_smile:

Oricum daca e bun un desktop in acelasi buget poti incerca 2X GTX 980 Ti/1070 pe o placa de baza mai veche cu un procesor Xeon SH si o sursa de 600-700W.
Diferenta intre 1070 si 1080 nu e asa mare la machine learning.

Da sa vad, ma gandeam sa pun Windows si Linux dual boot:
-Windows pentru programare C# in Visual Studio (daca tool-urile de dezvoltare pentru C# sub Linux avanseaza o sa renunt de tot la Windows)
-Linux pentru Deep Learning, TensorFlow cu Python.

Interesting:

Our experimental results show that all
tested tools can make good use of GPUs to achieve significant
speedup over their CPU counterparts. However, there
is no single software tool that can consistently outperform
others, which implies that there exist some opportunities to
further optimize the performance.

via https://arxiv.org/pdf/1608.07249.pdf

Hmm, parca as investi si intr-un CPU decent totusi.

1 Like

tastatura e oribila la ala. am una indentica pe zenbook.

@adavidoaiei O sa razi dar eu folosesc VS2015 Enterprise pe Mac Book Pro (ultima configuratie http://www.apple.com/macbook-pro/specs-retina/) cu Windows 10 :slight_smile: si merge bine. Nu am avut nicio problema. Imi place ca il deschid si instant intru in editor fara nici un pic de latency. Proiecte cu codebase mare si cross languages.

La 5000 RON as merge pe desktop (sper ca ai deja monitor).

1 Like

4 posts were split to a new topic: De ce ai folosi un Mac Book pentru a rula Windows?

Din fericire nu sunt fan Apple, nu am fantezii de genul asta, nici nu se pune problema.

Si eu (imi) caut laptop, tot pentru Visual Studio in general, dar eu mai am o conditie: sa fie si ultraportabil, aka max. 2kg daca aleg unul de 15.6", altfel mai usor.

Inca nu m-am hotarat daca se merita sa aiba si o placa video bunicica, pentru ca automat se va incalzi mai mult, iar durata bateriei va scadea simtitor.

O alta dilema este cu display-ul: multe sunt QHD sau 4K (cu touch chiar) acum, dar nu stiu cat de ok sunt pentru windows (win10 inca are probleme cu downscaling-ul), sa nu mai vorbim de durata bateriei care iarasi, este influentata simtitor de tipul display-ului.

Avand in vedere restrictiile de mai sus (sau dorintele mele), sunt constient ca voi depasi cu mult bugetul impus/propus de tine, dar ma intereseaza in primul rand sa fiu eu (extrem de) multumit de alegere si sa-mi pot face toata treaba cu el.

Nici eu nu sunt fan Apple si nu am detinut niciun produs Apple pana acum, insa asta nu ma opreste sa ma intreb de ce utilizatorii de MacBook-uri sunt in general mai multumiti decat utilizatorii oricarui alt laptop? Asa ca incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios la un MacBook, doar ca…astept un refresh. Consider ca hardware-ul existent pe MacBook este depasit pentru mine, avand in vedere ca il voi utiliza si pentru Windows, cel putin la inceput.

P.S.: Mi-am facut acum aproximativ 2 ani un PC destul de scump, din componente, pe care il deschid la cateva saptamani, respectiv cand vreau sa ma joc sau sa lucrez ceva de acasa. Pe mine desktopul efectiv nu ma mai atrage, am nevoie de portabilitate. Gandeste-te de doua ori daca vrei sa investesti intr-un desktop.

Am găsit un review pentru… Clevo. E prima dată când aud de ei, nu știu cât de buni/răi sunt, dar sunt printre puținii la care am văzut laptop-uri configurabile.

http://tekadvice.ro/

1 Like
  • Legat de Clevo, interesant conceptul. Totusi configurator are si Dell de acum 10 ani. Diferenta e ca la ei ies foarte ieftin, nu am reusit sa depasesc 5000 RON cu o configuratie buna. Daca vrei sa faci experimente de 5000 lei poti sa iei Clevo.
  • Legat de Apple, nu sunt fan, nu am device-uri de la ei, decat cele de serviciu. Nu fiti ignoranti cand vine vorba de performante si confort. Eu am fost multi ani. Costul este principala problema la Mac Book Pro.