Recomandare datacenter

Salut, unde colocati servere fizice? Ma intereseaza un datacenter care sa nu aiba outage-uri :slight_smile: si sa raspunda la telefon, sa aiba pe cineva sa puna o consola, sa dea un reset :slight_smile:

(Bucuresti)

Depinde de cate servere, am folosit Voxility o perioada (dar minimul a devenit de 10U) si dupa BTS Telecom.

Am auzit parerei bune despre NXDATA. Este in zona de nord a Bucurestiului.

Mi-e neclar cu Voxility, ca folosesc datacenterele lu NXDATA.

Nu am o recomandare bazata pe experiente foarte recente pentru ca am schimbat macazul pe cloud dar am folosit Orange si nu recomand.

Imi rezerv dreptul de a nu intra in detalii :stuck_out_tongue:

Am ținut cândva la srv.ro (acum am doar VPS-uri), a fost foarte ok, era mereu cineva să intervină fizic (cred că și noaptea). Ai și acces fizic în datacenter, mi-au pus și consolă cand am avut nevoie etc. Habar n-am acum e acum, bănuiesc că nu s-a schimbat nimic. Interesant e că acceptă și mașini de tip “tower”. De outage-uri… nu-mi aduc aminte când a fost ultimul, cu mulți ani în urmă, când niște dorei au taiat niște fibre, și aia primară și aia de backup.

1 Like

NXDATA-urile sunt cele mai bine conectate DC-uri din Romania. Ai acces la ceva zeci, spre 100 de furnizori de internet. Nu ai de ce să plătești premium pentru asta daca pui un server.

Voxility are DC separat, aproape, doar au interconectări in NXDATA (toți au, că acolo se întâlnește net-ul in România).

Tot in zona e M247. Noi la ei avem servere. Recomand.

2 Likes

Nxdata folosesc si eu dar prin digitalit

1 Like

Nimeni n-ar trebui sa aiba acces fizic intr-un datacenter. Exceptie personalul lor bineinteles.

In teorie da, in practica mai am si treburi hardware la masinile alea, cateodata trebuie reinstalata o masina si testata in contextul infrastructurii alaturi de restul masinilor. E destul de dificil si time consuming sa faci asta printr-un intermediar. Daca rack-urile sunt incuiate, exista supraveghere si accesul limitat, e mai usor pentru toata lumea implicata.

De fapt in toate data centerele ai acces daca ai echipamente acolo. Adică sunt multi-tenant.

Nu ai ce căuta în cele ale lui AWS, Google etc. sau cele intern/ale unei singure firme.

Sunt reguli de securitate pentru acces: trimis buletin și autorizat cu 24 de ore înainte, interval orar de acces, limitat la rack-urile tale, câteodată însoțit etc.

Ai acces și în Equinix, care e printre cei mai mai furnizori de colorare din lume.

1 Like

NXDATA, dar daca nu iei cateva rackuri nu faci direct cu ei contract ci cu cineva care subinchiriaza.

Fata de voxility, gts sau altii, cu NXDATA am avut experiente OK. Iar de outage eu nu tin minte in ultimii 12 ani.

Acu ca am mutat masinile la GTS, zi-mi de ei :))

RDS-ul are un datacenter nou in Oradea, dupa mai mult de 10 ani de administrat infrastructura proprie cu 3 furnizori internet/bgp/ip-uri/spatiu/aer/curent/generator am obosit asa ca am migrat in cloud tot ce s-a putut, iar pentru ce nu, am inchiriat rack la RDS, in curand fac 1 an la ei, nici o problema. 4 paleti de servere le-am dat la pret de fier vechi :slight_smile:

2 Likes

Un an fara probleme nu spune nimic.

Noi eram la Ines de 17 ani.

1 Like

Dar care e motivul pt. care ai plecat de la Ines dupa 17 ani ?

Fuckups basically. De cate ori anuntau cate o fereastra de mentenanta care teoretic n-ar trebui sa te afecteze, ajungeai offline. Ultima data aveau ceva mentenanta la sistemul energetic si n-au intrat UPS-urile. Si au toate sistemele de contact (email, telefon) in reteaua lor, astfel ca n-am avut cum lua legatura cu ei sa aflam ce se intampla si cat dureaza. Paiul care a rupt camila.