Recomandare facultate pentru a beneficia de scutirea plății impozitului

Salutare,

Nu o sa scriu o gramada, pentru ca nimanui nu-i place sa citeasca texte lungi :slight_smile: .
Am 21 de ani, am terminat liceu de muzica ( nu stiu ce era in capul meu, dar pot spune ca acum am un extra pack de skills ), in acel liceu, matematica , fizica, chimia, etc, s-au scos din clasa a 10-a. Deci, prin urmare, problema mea este urmatoarea.

Dupa ce am terminat liceul, mi-am dat bacul, totul bine, dar dupa ce am dat la conservator, m-am decis ca nu asta vreau sa fac . Am fost foarte pasionat de Hardware, si ulterior de software. Ei bine, de la 20 ani, m-am pus pe invatat singur acasa, C++ Fundamentals, OOP, despre memorie, procesor, arhitecturi, JVM, Java, etc. Tot tacamul la un nivel bun, iar acum dupa 2 ani, lucrez de ceva timp ca si Junior Java Developer ( mai aveam baze, nu am inceput de la zero + Pasiune = Short Road) .

Problema mea este urmatoarea, incepe sa ma deranjeze acel 16% pe care statul il taxeaza . Si, as fi curios, sa aflu cea mai Scurta si Fara frecventa facultate, care poate elibera Licenta ( care se incadreaza pentru scutirea de 16% ) . Si unde se intra usor. Oricum, o sa-mi fie mult mai usor, avand in vedere ca acum sunt la un nivel destul peste cum as fi fost daca abia eram in anul 3 pe la vreo Informatica Economica, cel putin asa consider eu .

Am auzit in principiu de Informatica Economica la ASE, cum ca-mi permite sa nici nu ma duc, ( doar la examene and stuff ) si sa o si termin, si ca dureaza 3 ani . Este intr-adevar cea mai buna varianta ? Sau sunt si alte variante mai usoare mai flexibile.

Repet : Nu ma intereseaza acumulare de informatii, sau sa invat ca un student normal ceva din acea facultate, tot ce ma intereseaza e principiul de care cu totii stim. Short & Simple + Fara Frecventa care sa rezulte in Licenta :slight_smile:

Va multumesc pentru timpul acordat, imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, sunt nou aici .
Multumesc inca odata .

Ends as usually : Tot am scris o gramada … Sorry . Thanks for your time .

societatea poate sa beneficieze de scutirea la impozitul pe venit daca in anul precedent a realizat venituri mai mari de 10.000 dolari pentru fiecare programator la care acorda scutirea

Asta asa ca fapt divers, ca poate unde lucrezi nu se incadreaza.

Te deranjeaza un 16% din cat? Sa presupunem ca ai €1000, si dai €160 taxe, la 0% taxe nu este nicio incadrare. Poate poti deduce un 10%, poate, dar 10% sunt €100 raportat la suma initiala. Poate poti face altceva pe luna sa generezi acei 100€ deact sa-ti bati capul cum sa eviti statul.

Schimba-ti putin mentalitatea si nu incerca sa eviti, incearca sa evoluezi prin progres nu prin eschiva.

1 Like

Pai, indiferent ca voi evolua si voi produce acei 140 de euro ( mai exact ) din altceva, eu tot nu voi fi satisfacut ca mizeria asta de stat sa-mi ia impozit. Teoretic, impozitul se aplica celor ce folosesc resurse de la stat. Eu, in cadrul companiei, nu folosesc absolut nimic de la stat. Deci, oricum mi se pare mizerabil sa le dau 16% lor, doar pentru ca asa e legea. Sunt niste rupti de foame. Fura si ei de pe unde pot. Nu e vorba de 140 de euro actuali, ci e vorba de principiu mai mult ca de suma.

Gandeste-te ca poate in 3 ani as avea o licenta, eu pana peste 3 ani, poate castig de 3 ori mai mult ca acum, si deja cu ce ia statul 16% banii aia ar putea fi plata chiriei. Normal ca ma deranjeaza sa-i dau gratis pentru nimic. Macar de-ar face bine cuiva, societatii, dar stim cu totii unde ajung.

P.S, apreciez raspunsul si sfatul, dar totusi pe langa raspunsul acela, as prefera si unul on-topic . De planul meu de evolutie m-am ocupat foarte bine pana acum, si niciodata nu m-am dus unde e mai usor, ba din contra, mereu am preferat ce e mai greu. Dar asta e alt topic, another time discussion .
Ty .

Parcă scutirea este valabilă pentru orice fel de studii


Ia în calcul toate cheltuielile pe trei ani: taxa de facultate, drumurile spre facultate, timpul petrecut la cursurile efective, examene, licență etc.

Acum vezi cât faci pe oră și vezi dacă merită bătaia de cap.


Nu în cadrul companiei, dar, în ultimii 20 ani chiar poți spune că n-ai folosit nimic? Nimic nimic? Cum ar fi… nu știu, sistemul medical, sistemul de învățământ, reduceri la transport (pentru elevi) etc? Cum crezi tu că funcționează sistemul?

Gândește-te că poate în 3 ani se elimină această scutire de impozit și vei plăti de 3 ori mai mult decât plătești acum :smiley:

Iaca un motiv bun să te duci la vot, să încerci să schimbi ceva.

Nu-ți imagina că scutirea asta va fi pentru totdeauna; este doar o chestiune de timp până când se va scoate și tot la cei 16% vei ajunge.

2 Likes

5 postări au fost mutate într-un nou subiect: Politicieni implicați în IT

Iti zic un secret, doar primul an se considera cu frecventa la aproape fiecare facultate, daca le dovedesti profesorilor ca lucrezi undeva si nu freci menta din al doilea an e destul sa te prezinti doar cu temele (pe care le trimiti prin internet) si la cateva laboratoare + sesiune. (mai sunt si exceptii la unele seminarii)
Iti mai trebuie doar un caiet cu notitele de la cursuri si seminarii, dar stai linistit ca oricum in fiecare an 80% o sa faca xerox la caietul unei fete din primele randuri. (ai nevoie de notite deoarece profesorii spun clar ce o sa dea sigur la seminarii, in special la algebra, analiza, statistica) + e obligatoriu sa faci practica in anul 2 deci nu vei fi singurul

Totusi la cati nervi iti faci cu sesiunile, temele, licenta si restantele nu stiu daca merita.

Din punct de vedere al contabilitatii daca castigi o suma frumusica iti faci microintreprindere si scoti dividente cu doar 3% impozit care se scoate o data pe an, nu vad de ce n-ai putea sa traiesti cu un salariu de 1500-2000 de lei in Romania.

1 Like

Nu ai menționat dacă ai terminat conservatorul, sau dacă încă ești acolo sau dacă l-ai abandonat.

Ne poți spune de ce anume te-ai decis că nu mai vrei la conservator? Mi se pare o facultate interesanta, asemeni ATF sau arte plastice. Sunt multi in IT cu înclinații muzicale, si mulți care au ajuns în domeniu pe căi ne-traditionale. As consideră chiar un plus să găsesc pe un CV studii aprofundate non-CS.


Ca absolvent de Poli din București, nu o pot recomanda. Termini în 4 ani, dacă nu te termină ea mai întâi.

1 Like

Nu e chiar corect. Există un impozit de 3% pe venitul firmei, plătit trimestrial. Mai exista si un impozit de 5% pe dividende când sunt plătite. Și mai plătești si contribuția de 5.5% la sănătate pe ele. Ca să nu mai zic de ballache-ul cauzat de organizarea firmei, angajare etc. Nu se justifică pentru Junior Java Dev.

6 postări au fost mutate într-un nou subiect: Utilitatea studiilor de specialitate în domeniul nostru

Va recomand sa cititi un interviu cu unul din antreprenorii romani de succes :slight_smile: Printre altele, este un paragraf care raspunde la intrebarea “Despre visele sale din tinerete si despre importanta si relevanta unei diplome”

2 Likes

Nici la examene nu trebuie sa te duci. Doar ii suni sa te inscrii le dai datele ca rezolva ei tot, platesti si dupa trei ani te suna rectorul sa te duci sa-ti iei diploma.