Recomandare filtru apă

Utilizați ceva filtru de apă la robinet?
Ce sistem recomandați?

Ce ați incercat și n-ați fost mulțumit de rezultat?

Eu am unul de la Staraqua de vreo…10 ani, dacă nu mai mult. RO5 (nu mai este pe site acum). Oamenii de acolo te ajută și-ți răspund la toate întrebările, îi super recomand. :slight_smile:

Calitatea apei e bună… la ochi :smiley: nu are gust, nu are miros (dar n-am dus apa la testat oficial, deci nu știu să zic cât de pură este).

Singura nemulțumire este că sunt niște conectori de o calitate … nu grozavă și de câte ori schimb filtrele ori trebuie să stau cu ochii pe sub chiuvetă, să nu picure. Motiv pentru care mă tot uit după unul compact, ce nu implică furtunașe și alte minuni.

La un moment dat nu avea presiune (rezervorul s-a dezamorsat se pare :person_shrugging:) și am zis să iau o cană filtrantă până una-alta. Singurul dezavantaj este că o cană de 2l se consumă mult mai repede decât credeam. Avantajul era că se filtra repejor apa.

1 Like

Noi la birou folosim filtrele astea: https://www.emag.ro/purificator-apa-aquafilter-excito-b/pd/D9HNF7BBM/ si chiar recent le-am luat si pentru acasa si sunt multumit de ele. E usoara si instalarea lor.

3 Likes

Eu am montat asta la bucatarie cu o baterie secundara. FILTRO BALANCE 6MB, osmoza inversa cu eficienta ridicata, 6 stadii, remineralizare optima - 💧 FILTRO.ro

1 Like

În familie avem două filtre cu osmoză inversă de mai mult timp:

  1. Aquaphor RO-101S. Luat la 950 RON de pe eMag acum 1-2 ani. L-am luat pentru că ăsta a fost cel mai mic în dimensiuni (cu osmoză) și eram limitat la spațiul sub chiuvetă.
  2. Alt filtru cu osmoză inversă mai mare, asemănător cu acesta: Aquaphor Osmo Crystal, care ocupă mai mult loc și are rezervor mai mare. (de vreo 4-5 ani). Nu știu numele firmei pentru că a fost instalat de cineva care oferea toate serviciile (montare, filtre, tot).

Suntem foarte mulțumiți de ambele.

Din ce am citit eu, cele cu osmoză inversă au o filtrare foarte bună, dar au nevoie de:

  • o presiune minimă la apă ca să funcționeze corect (sau pompă care mărește presiunea)
  • filtrează mult mai încet, deci au nevoie de un rezervor unde adună apăca să poată curge într-un ritm ok când ai nevoie
  • spațiu mai mare sub chiuvetă deoarece au nevoie de acel rezervor pentru stocare
  • o parte din apă se filtrează, o parte din apă se scurge în canalizare (depinde de presiune și de tipul de filtru), deci ai nevoie să fie legat și la scurgere, nu doar la alimentare, și o parte din apă se pierde (poți să citești în specificații raportul)
  • au nevoie de un al patrulea filtru care mineralizează apă înapoi
  • un loc unde să montezi robinetul de apă filtrată

Mai sunt cele cu 3/4 filtre (fără osmoză inversă):

  1. Montate sub chiuvetă cu robinet, de genul Aquaphor Crystal ECO H
  2. Aparat separat, care trebuie doar alimentat cu apa: Purificator de apa PUREAL v.2

Montat sub chiuvetă are fratele meu și se declară mulțumit.

Eu chiar azi mi-am comandat Pureal (990 RON), din cauză că stau în chirie și nu am vrut să montez sub chiuvetă, să dau găuri, să fac prea multe schimbări.
Ieri am fost la un prieten acasă și avea Pureal și era foarte încântat, și ce am gustat eu a fost foarte ok.

În reviewurile de pe eMag cineva a postat în comentarii rezultate de la un laborator: https://i.imgur.com/o6aRwzM.png.
Contează foarte mult probabil și sursa apei, ar trebui un test înainte, și alt test după filtru, să vedem diferențele, dar nu știu dacă o să am chef să caut laborator și să fac, nu știu cât de complicat e.

Concluzie personală: eu tot ce am testat cu 3/4 filtre (aparat separat, sub chiuvetă, cu osmoză inversă sau fără) au fost foarte ok, se simte diferență înainte/după filtru. În schimb nu am simțit diferență la cănile filtrante sau filtrele acelea mici pe robinet, nu le-aș recomanda, dar nici nu sunt expert în domeniu, doar din experiența personală.

3 Likes

Eu am avut Pureal la birou și nu era destul.

Problema la osmoza e ca demineralizeaza complet apa. Sunt si cu remineralizare, insa adauga doar zinc si calciu (e adevarat ca-s cele mai importante), dar restul?

La fel si eu. Foarte multumit de filtru, mai putin de partea cu informatiile furnizate pentru instalare.

1 Like

Are cineva contract cu firma livrare apa la domiciliu? Avantaje/dezavantaje?

3 Likes

Dacă știi un agent de vânzări ti-l poate da semnificativ mai ieftin decât direct.

Calitatea nu e cea mai bună, filtrul s-ar putea să nu se schimbe la timp. (la chirie) Livrarea la bidon e destul de scumpă.

O să incerce să îți vândă periodic și cafea, nu mai scapi de agenții lor pe viață.

1 Like