Recomandare monitor/monitoare

Salut,
Ma uit sa imi schimb monitoarele de 24 inch.
Setupul meu in momentul asta este un macbook si 2 monitoare Philips la 24 inch full hd. E de mentionat ca sunt puse pe un brat mobil cu 2 picioare si monitoarele au suport VESA.
Monitoarele au vreo 3 ani si ma bate gandul sa le pensionez ca am vazut ca au aparut tot felul de monitoare care sunt pentru protectie de ochi, eu ochelarist…

Acum…sunt indecis:

  • sa imi iau alte 2 monitoare de 24/27 inchi cu o rezolutie de 1440p?
  • sa iau un monitor 4k cu rezolutie de 43 inch sau mai mare?
    Ce monitoare recomandati si ce setup o fi mai productiv?

Aveam doua monitore(de rapoarte diferite) si am realizat ca este mai bine cu unul mai mare (si curbat)

Eu prefer unul singur mare.
Necurbat.

2 Likes

Unul singur de 32 inch si optional unul vertical. 32 inch e la limita, trebuie sa misc capul, dar mi se pare tot mic cand lucrez la ceva complex. As incerca un monitor curbat mai mare.

Daca ai un macbook nou, probabil cel mai ieftin e sa ai un singur monitor cu usb-c de 32’ si laptop-ul.

Eu prefer varianta de 2x27"

Conteaza si ce laptop/desktop ai, sa poata sa duca monitoarele pe care le vei alege.

Ca idee, eu la munca am un monitor de 32” 4k si cam se chinuie Macbok-u (Pro, M1, 8GB), dar na… am vreo 3 PhpStorm-uri deschise, Chrome, Database, Postman, server local … Asa ca il tin scalat la 2K.

Alta perspectiva e si de preferinte, de exemplu la cat de mici sunt chestiile pe 4K, nici daca as avea hardware mai bun si nu s-ar strofoca, tot nu as sta pe 4K sa ma chiorasc la text si ce o mai fi :slight_smile:

Eu prefer 2K, 27”, IPS. Am unu acasa (principal) si inca un monitor secundar de 1080p.

Ambele pe 144HZ ca na, mai un joc ceva.

Ca si rezumat, inainte sa alegi mare si 4K, vezi daca ai pe unde sa testezi, sa vezi daca iti place.

Bafta!

1 Like

Am macbook pro din 2020 cu i9, 16gb ram si 1tb ssd

Lucrez pe (minimum) două monitoare de aproape 20 de ani. Ba toate erau la fel, ba erau diferite, ba de aceeași dimensiune, ba de dimensiuni diferite etc.

Câteva idei:

  • am fost convins că este imposibil să mai lucrez pe un singur monitor;
  • Fă pe dracu-n patru să iei două monitoare identice, de preferat din același lot. Eu am luat monitoarele la distanță de câțiva ani; evident că n-am mai găsit fix același model, iar următoarea revizie avea niște culori semnificativ diferite;
  • relativ recent am făcut upgrade și mi-am luat un 5k de 40". Inițial am fost tentat să-l pun lângă celelalte două, dar am observat două chestii:
    1. începuse să mă doară gâtul de la uitat dintr-o parte în alta
    2. am renunțat la unul dintre monitoarele mici (deci acum am doar 40 + 24) iar activitatea pe monitorul mic rămas este… minimă. Am slack/discord deschis și cam atât. Sunt în punctul în care contemplez să renunț și la ăsta, să rămân doar cu cel mare.

Deci ca să-ți răspund: eu aș merge pe unul foarte mare, >= 4k.

3 Likes

e vreo posibilitate sa pun un monitor calumea la un laptop care n-are nici thunderbolt si are doar hdmi 2.0? intuiesc raspunsul dar poate nu-s eu la curent cu tehnologiile :smiley:

Depinde ce laptop, Dell-urile si HP-urile mai vechi aveau un dock proprietar si avea DisplayPort cu Daisy Chain. (alea cu buton de eject)
Prin calumea intrebi de 4K 60 fps nu ? HDMI 2.0 duce 4K 60 fps sau 2x 2K 144Hz dar depinde de placa video si iesirea HDMI. HDMI 2.1 duce 4K 144 Hz dar se complica lucrurile. HDMI 2.0 nu iti va duce 10 bit real la 60 Hz, doar 50 Hz.

E un asus fara vreo mufa de docking.
Mersi. Mi-am adus aminte de ultima data cand am incercat, refresh-ul era problema. Nu duce 4k pe 60Hz, desi teoretic ar trebui. Si thunderbolt ar trebui sa aiba si n-are de fapt. Mizerabili.

Acum atentie, s-ar putea ca si cablul sa fie de vina. Nu orice cablu HDMI duce 4K 60 Hz.

stiu, cumparat cablu bun, certificat, ca am crezut ca e de la cablu. dupa aia am citit ca multa lume cu modelul ala are aceeasi problema.

Eu am un MB Pro 17" conectat la https://www.amazon.com/ASUS-ProArt-Display-Monitor-PA278CV/dp/B08LCPY1TR

Este și varianta de 4K dar e ceva mai scumpă… F mulțumit

Edit: Am și un monitor LG 4K de 43", dar e muuult prea mare pt ochii mei… L-am pus pe un stand și îl folosesc pe post TV cînd mă urc pe biclă (spin bike)

Daca puteti recomanda si niste monitoare cu link ar fi perfect.
Va multumesc.

Mie imi place lg ergo (imi place mai mult stand-ul care e top)

Eu am un imac de 27’’ si un dell U3219Q conectat prin usb-c si e OK. Mergi pe 4k 32’’.

Am avut cam vreo 5 configuratii (cu monitoare de 24, 27, 32, cu desktop, cu laptop-ul in clamshell sau ca monitor extern) si singurele variante ok pentru mine au fost 2x24, sau un singur monitor plus laptop. Cand am avut doua de 27, in orice configuratie am incercat, era “prea mult” si imi miscam capul prea des. Nu am incercat niciodata monitoare ultra wide.

Ce mi-am dat seama este ca, pe de o parte, nu prea pot sa lucrez cu un singur monitor, dar in acelasi timp activitatea mea se desfasoara predominant pe… un singur monitor. Ca si in cazul lui @iamntz, activitatea de pe al doilea monitor e minora (terminal, yt, slack, discord), dar inca nu am ajuns in punctul in care pot sa renunt la el.

Momentan am un LG Ergo de 32 si un laptop de 15 ca ecran secundar, il recomand mai ales daca esti pe Apple. Conectez laptopul cu un singur cablu, il si incarca, si restul perifericelor sunt conectate la monitor (are cateva porturi USB-A, dar nu destule, asa ca am luat un hub si l-am lipit in spatele monitorului). Curat si eficient. :smiley: Daca chiar am nevoie de spatiu extra (foarte, foarte rar), am un ipad de 13 pe care pot sa-l transform in monitor cu Sidecar.

Dupa primul monitor 4k nu m-am mai putut intoarce la 1080p. Si da, daca mergi pe doua monitoare, ia-ti acelasi model.

Eu lucrez de multa vreme in configuratie 2x27" 4k si sunt super multumit. Prima data am lucrat pe windows, apoi am trecut complet la macbook tinut inchis si lucrat doar pe monitoare (cu adaptoare usb-c la displayport).
Am avut acest setup cand lucram la corporatie si mi-a placut super mult asa ca mi-am luat si pt acasa acelasi model :)).

Acum incerc sa scap de setupul de desktop, pt ca urmeaza sa incep o perioada de calatorit prin europa sa vedem unde ne-ar placea sa ne stabilim, asa ca am 2 monitoare DELL P2715Q si 2 desktop PCs daca e cineva interesat :D.

Pentru cat o sa fiu plecat planuiesc sa lucrez pe macbook si cu un ipad pro 12" langa el cu sidecar. Foloseste cineva configuratia asta? Cum vi se pare?

Asta e ceva super tare :slight_smile:

1 Like