Recomandare Router pentru 20 utilizatori

Salut baieti, am nevoie de o recomandare din partea voastra.Am o cartela sim pe care as dori s-o pun intr-un router.

Acum as vrea cumva,sa se poata conecta chiar daca au parola, doar dispozitivele pe care le accept eu.Ma gandesc ca pe baza de adresa MAC. Aveti idee daca pot reusi treaba asta?Am un buget maxim de 200 de euro (+50 in caz de urgenta :grinning:) .

Mentionez ca ar trebui sa tina undeva la 15-20 conexiuni,traficul se face doar dupa smartphone-uri. Multumesc mult !! :heart:

Orice router știe să filtreze pe bază de MAC, deci nu de aia trebuie să-ți faci griji. În schimb s-ar putea să ai dificultăți cu numărul de utilizatori.

Eu aș zice că bugetul tău este cam la limita inferioară. Eu aș merge pe ceva de genul ăsta, ăsta sau ăsta.

Alternativ, ai putea lua câteva mai ieftine și le faci access points sau mesh, dar nu știu cât de bine rezolvă problema numărului de utilizatori.

Ce treaba are SIM-ul aici ? Daca vrei net nu pune o cartela la 20 calculatoare. Raspunsul la problema 2: un router permite acces doar de la adresele mac definite, daca vrei securitate. Da mai multe detalii cu problema pe care vrei sa o rezolvi ca poate sunt si alte solutii

Presupun ca vrea sa dea net la 20 persoane de pe cartela SIM, pe 4G.
Acolo sa te duci sa pornesti torrent-ul. :troll:

E posibil, daca ai un router care suporta QoS si setezi un 2-3Mbps pe fiecare utilizator.

Depinde ce vrei sa faci cu calculatoarele, ca daca vrei doar sa afiseze un mesaj e ok aproape orice.

Vezi si acest echipament:

1 Like

Da si eu it recomand tot mikrotik sau un router care sa fie cu pfsense de genul acesta.
https://www.voleatech.de/en/product/sg-3100/
Gasesti preturi diferite si configuratii diferite in functie de ce nevoi ai mai sunt si niste italieni care vand hardware pentru pfsense

eu n-aș pune php pe router :wink:

Daca te referi la interfata web pfsense aceea se poate dezactiva, bloca pe anumite ip-uri interfete etc. Nu reprezinta un risc. Am in administrare peste 20 de astefel de routere si nu am avut pana acum probleme de securitate. Le poti administra usor cu ansible

Am vrut si eu sa iti raspund, dar mi-am imaginat ca o sa vina unul care e “tatic” pe wi-fi si o sa iti raspunda.

Eu am avut nevoie urgent de un setup identic tot pentru 20 useri concurenti si m-am ghidat dupa tehnologia MI-MO pe care sa o aiba echipamentul.

Me dumb: Eu am vrut sa rezolv o acoperire full signal pe vreo 400 mp, insa am ajuns cu semnal minim de 30% pe probabil 30.000mp open space (Romexpo) utilizand 1 x modem 4G Huawei imprumutat de la Vodafone si 4 x AP Ubiquiti AC Lite. :-))

1 Like

Poate ar mai fi o idee si sa cumperi 20 de cartele prepaid de 2 euro de la digi. (daca smartphone-urile au 3G/4G, daca digi are semnal si daca e un singur eveniment)

Sau le grupezi la cate 10 metri, 3 dispozitive la o cartela si un dispozitiv care e setat ca hotspot. (poate le pui ceva colorat sa se stie care e hotspot-ul la fiecare)

1 Like