Recomandare Sezlong? +Review-uri false emag

AS:
M-au spart astia de la emag cu review-urile false.
Am intrat spre exemplu pe produsul asta, un sezlong gonflabil ce parea sa fie decent.
6 Review-uri de 5 stele si unul de 3. Alea pozitive nu prea bat la ochi din prima dar m-a mirat raportul: 6 review-uri de 5 stele si doar unul prapadit de 3?

Dupa un mic research am constatat da maxim unul din aia 6 poate-i real. Restul au rating-uri la toate produsele de 4-5 stele (cu o singura exceptie).

Toti folosesc cam acelasi lingo. Un din chestiile intalnite la mai multi a fost ceva de genul “produsul functioneaza conform descrierii” in mod suspicios de repetat.

Toate review-urile suspecte sunt one-two liners, nimic detaliat.

Sunt curios daca au un departament special ptr. asta. Vreo 2-3 tipi intr-un beci intunecat si mustind a fum de tigara care tasteaza de zor.

Fuckers.


Caut un sezlong decent, genul in care sa poti sta cu laptopu-n brate fara sa te doara spatele. Buget 0-100$. Nu ma deranjeaza SH.
Ce recomandari aveti si ce folositi pe-acasa?

3 Likes

Nu trebuie să te mire asta.

Pe Amazon există de ani de zile industrie paralelă pentru ratinguri și review-uri.

Măcar Amazon încearcă să scape de ele dar eMag nici vorbă, din contră.

Însă chiar și pe Amazon e greu de scăpat de review-uri false pentru că acum se cumpără produsul efectiv prin platformă, deci e tranzacție 100% reală, iar apoi producătorul sau vânzătorul da banii înapoi prin alte metode in schimbul unui review-uri pozitiv. Iar astea sunt imposibil de prins practic

5 Likes

Am găsit la un produs număr si mai mare de review -uri, cele mai multe false probabil.
M-a surprins scorul pozitiv, pentru că produsul este execrabil și am cercetat în amănunt review-urile. Există un pattern la unele, dar trebuie verificat cu atenție, lucru care nu il face omul de rând.

Si cred că emag nu investește prea mult în calitatea review-urilor. As vrea totuși să existe un filtru pentru cei care au cumpărat produsul.

1 Like

Ar fi bine să facă cineva un plug-in de browser sau un serviciu, ceva, care să recunoască pattern-uri de review-uri false şi să ți le afișeze ajustat :smiling_imp:

Bine, ar fi la marea cacealma, dar dacă s-ar risca vreun dement să facă asta, i-ar mai potoli un pic, zic eu.

Parca e ceva ptr. amazon, am auzit mai demult da’ nu mai stiu cum se numea.
Ptr. emag stiu doar de pricy care-i misto ca-ti afiseaza istoricul preturilor + alte surse ptr. acelasi produs. N-are din pacate functionalitate ptr. review-uri false.

1 Like