Recomandari de stack pentru react native

Salut,

Intentionez sa fac un side project cu ai mei copii, o aplicatie mobile. Ei nu vor coda, dar vor participa la celelalte activitati: planing, design, alegerea functionalitatilor, urmarire al indicatorilor, etc.

Avand in vedere ca eu stiu JavaScript si ReactJS cat de cat, ma gandeam sa folosesc react native. Intrebarea mea ce stack recomandati (eventual pro/cons).

Constrangerile mele ar fi:

  • sa fie andorid/ios compatible
  • sa fie usor de publicat
  • sa pot folosi camera
  • sa pot folosi GSP location (la creare cont)
  • sa pot folosi un package de componente UI destul de simplu

Idei?

P.S. Stiu ca exista flutter si alte tehnologii, dar parca nu as investi chiar atat de mult timp in a invata alta tehnologie

1 Like

Daca vrei ceva avansat sa reutilizezi cod de react.js in react native:

si

Folosesti render-ul cu remote-ui sa importi componente de unde vrei chiar si pe mobile. Exista totusi un dezavantaj: render-ul si comunicarea se face asincron.

Un component/ui kit n-am folosit pe react native deci nu pot sugera, dar daca ai folosi figma pentru design stiu ca exista un generator pentru react native/react din el si sunt ui kit-uri facute special pentru asta.

1 Like

Cred ca cu un simplu expo de descurci relativ rapid https://expo.dev/ . Are cam tot ce ai nevoie
pe partea de UI
Core Components and APIs · React Native
Customising Components | NativeBase

1 Like

Ai folosit ceva din lista asta activ, în producție, mai departe de hello world?

1 Like

Expo se folosește, eu nu lucrez pe mobile, remote-ui l-am studiat ca să creăm componente pe care să le refolosim și pe mobile doar importandu-le din librăria pe web. (Shopify avea o prezentare care mi-a atras atenția - proiectul Argo)

React native render html-ul nu l-am testat/folosit, dar e nevoie de el dacă vrei să randezi componente html în Native. La fel era folosit ori webview sau html render în demo-ul de la shopify în care avea live reload din web în mobile. Mai departe de atât n-am ajuns, e o solutie interesantă.

Personal chiar dacă îmi place foarte mult React pe mobile Flutter mi se pare o opțiune mai elegantă.

1 Like