Refactoring legacy code

by @patkoscsaba

2 Likes

la sectiunea asta cu linkuri ar merge si un “TLDR”.

2 Likes

În aceeași idee: Modernizing Legacy Applications

@AdrianBasalic: asta e diferența între categoria „link-uri interesante” vs „de citit de vizionat:wink:

@iamntz. Ai citit cartea? Un review?

Citit. Sunt chestii de bun simț, nimic care te-ar putea lumina brusc. Ce nu mi-a plăcut este că la fiecare pas se repetă „commit, visual check and send to QA” (bine, pe câteva rânduri bune). Cred că un sfert din carte conține asta.

În ansablu, este genul de carte ce o citești nu în fața PC-ului, gata să testezi cod ci în fotoliu/pat, relaxat :smile:

1 Like

Daca tot venea vorba de refactoring. Cele doua carti de referinta in domeniu sunt:

  1. Refactoring: Improving the Design of Existing Code by Martin Fowler - O carte exceptionala sa inveti tehnicile de refactoring. Este o carte mai mult in stil what-how-when, care te introduce in vocabularul specific din refactoring, ce pasi sa urmezi pentru fiecare, si cand sa le aplici.
  2. Working Effectively with Legacy Code by Michael C. Feathers - O carte mult mai practica, care se axeaza pe legacy code is intra in mai putine detalii despre refactoring. Practic e vorba despre cum sa aplici tehinicile invatatel din cartea de la punctul 1. in cadrul unui proiect legacy. Cum sa identifici puncte cheie in cod unde sa introduci teste si cum aplici unele refactoring-uri in asa fel incat sa minizezi sansele stricarii codului.

Linkul din primul post, partea a 9-a a unei serii ce scriu eu, este o combinatie dintre invataturile din cele 2 carti si experienta mea personala, aplicate pe vestitul Trivia Game inventat pentru evenimentele de Legacy Code Retreat.

3 Likes

Iata un singur link la toata seria de Refactoring Legacy Code pe TutsPlus. Cred ca mai urmeaza vreo 2 articole de incheiere.