Reverse-engineering the adder inside the Intel 8086

The Intel 8086 processor contains many interesting components that can be understood through reverse engineering. In this article, I’ll discuss the adder that is used for address

Cred ca cel mai interesant lucru la procesoarele vechi, este ca poti sa iti dai seama destul de usor com functioneaza, modul in care interactioneaza componentele, cum comunica cu restul, memorie si alte dispozitive. Si o parte din mostenirea lor, este prezenta si astazi.

3 Likes

Indeed my friend, de obicei arhitectura intel 8086 se studiaza in facultate la materia organizarea sistemelor de calcul impreuna cu assembler, ca stiri recente NVidia va cumpara ARM, producator de procesoarea pentru mobile, si offtopic Microsoft va cumpara TikTok, stiri de pe hackernews, desigur procesor-ul are ALU(unitatea aritmetica logica) care ruleaza instructiuni la frecventa clock-ului cel mai interesant este sa implementezi un virtual machine unde se poate simula un procesor pentru intermediate langugage, virtual machine care reprezinta un procesor virtual care ruleaza peste un procesor fizic, sunt o gramada de exemple de implementare emulatoare open source CHIP8, JVM, console de jocuri, etc.

Eu am facut debug prin astea se gasesc acele dischete ROM pe net daca cauti pe Google:


1 Like