Rust Workshop 🦀 (potential)

Salutare!

M-am bucurat sa vad ca exista un forum pentru programatorii din Romania si mai mult cand am vazut ca exista interes pentru Rust printre participanti.

In ultimii 4 ani am avut norocul si placerea de a lucra in proportie de peste 90% cu Rust (35+ kloc).
Intentionez sa tin un workshop introductiv despre acest limbaj.
Exista programatori in Romania interesati de a participa?
Daca da, in ce orase? Ce background aveti si in ce domenii v-ar placea sa folositi Rust?

Sunt confuz la ce te astepti sa-ti raspundem la intrebari.

Exista programatori in Romania interesati de a participa la un workshop introductiv despre Rust?

Nush… eu am trecut peste introductory level uitandu-ma pe YouTube, beginner level e cam fully covered.

Daca da, in ce orase? Ce background aveti si in ce domenii v-ar placea sa folositi Rust?

Te astepti sa scrie fiecare un short bio si orasul in care locuieste? Daca raspund 8 persoane si orasele sunt dispersate, ce facem?

Multumesc de feedback.

Nush… eu am trecut peste introductory level uitandu-ma pe YouTube, beginner level e cam fully covered.

Inteleg. Tocmai asta incerc sa aflu. Ce cauta lumea, ce ar avea sens sa contina workshopul?
Ma gandesc sa fie de o zi sau doua, 6 ore/zi si sa dezvoltam mici aplicatii folosind conceptele de baza:
vars (let, let mut, types), functions, methods, ifs, loops, array/slice/Vec, structs, enums, if let, match, modules+visibility, Result and Option + generics, traits, borrow checker.

In functie de cunostintele fiecaruia se poate adapta continutul, trecand la lucruri mai complexe.

Te astepti sa scrie fiecare un short bio si orasul in care locuieste?

“Oradea, web” e destul cat sa imi fac o impresie, sa stiu cui ma adresez. As aborda altfel subiectul discutand cu cineva care scrie C++ fata de cineva care scrie Java sau JS sau PHP. In functie de asta pot sti ce e mai relevant sa prezint.

Daca raspund 8 persoane si orasele sunt dispersate, ce facem?

Preferinta mea ar fi sa ne intalnim fizic si sa lucram impreuna, mi se pare mai accesibil si eficient pentru transfer de cunostinte. Daca sunt prea dispersate se poate face si online sau hibrid.

3 Likes

Eu m-as baga!
Hai cu offline-ul si hibridul pt cine nu poate.

Sunt din Drobeta, dar locuiesc in Bucuresti si sunt pe java backend.

1 Like

Daca eram in ro ma bagam

Se pare ca nu exista destul interes aici.
Daca ajung sa fac workshop-ul am sa anunt totusi.

2 Likes

eu zic sa faci un poll
lumea poate nu intra asa de des pe forum