Salarii in Romania

Salut! E vreun site unde pot vedea ce salarii sunt in Romania in functie de domeniu, ani de experienta, si oras?
Stiu ca e un subiect confidential, nici eu n-as vrea sa-mi public salariul undeva, dar ma gandeam ca poate sunt niste statistici luate in mod anonim sau ceva de genul asta.

Mi se pare ca asta ar fi de ajutor cand vrei o marire sau primesti o oferta de la alta firma. Daca ceri prea putin atunci nu e bine, si daca ceri prea mult si te resping din prima, nici atunci nu e bine, ca poate job-ul era asa de bun incat se merita si pe bani mai putini.

1 Like

Try Glassdoor.com :smile:

l-am folosit cand cautam firme din afara, in Romania nu sunt asa multe firme pe Glassdoor
ms pt sugestie oricum :smile:

Am participat mai demult la sondajele de salarii bestjobs, vad ca nu au continuat traditia. Am gasit doar http://www.myjob.ro/info/calculator-salarii.html care nu cred ca e prea vizitat.

Eu ies din dilema ta punand angajatorul sa imi faca o oferta, atunci cand il vad interesat clar sa continue discutia. Oricat se roaga, nu ii cer eu o suma, si argumentez prin faptul ca el oricum nu isi va depasi bugetul, asa ca il rog sa imi faca o oferta corecta in functie de bugetul sau si de impresia pe care am lasat-o. Asa e in vest, ei au o plaja financiara care e cunoscuta inaintea interviului tehnic, acesta avand rolul sa te pozitioneze in acel interval.

Nu am incredere in angajatorii romani care se targuiesc si insista sa le cer eu o suma. Ii consider negociatori slabi, care daca isi organizeaza afacerea la fel nu sunt oricum pe lista mea de preferinte de colaborare pe termen lung.

6 Likes

Inteleg ce vrei sa spui si mi se pare mult mai ok asa. Chiar citeam o carte recent in care autorul spunea ca cel care spune primul o suma, pierde negocierea.
Problema la noi e ca HR-ul te intreaba dinainte ce salariu ai vrea, si ce salariu ai avut(aici nu raspund si le spun direct ca n-au voie sa intrebe asta, si eu sunt obligat de contract sa nu divulg salariul).
Crezi ca e posibil ca o firma sa nu mai vrea sa continue procesul daca nu le spui ce salariu vrei? Mai mult asta ma intereseaza.

PS: Am gasit si site-ul asta unde se pot vedea review-uri despre companii, salarii, etc.
http://www.undelucram.ro/

Cu siguranta da. Insa e pentru mine un criteriu eliminatoriu. Din fericire activam intr-o industrie unde putem “face mofturi” si asta e moftul meu (unul din cele 2 majore, celalalt e “fara tehnologii microsoft pe stackul serverside”).

Relatia angajat-angajator e foarte apropiata de cea cu persoana cucare imparti viata, e o chestie pe termen lung, bazata pe incredere. Ori eu nu am incredere in compania care lasa o tanara entuziasta de la HR sa ii scape cineva dedicat, self-motivating ca mine.

Pe mine aceasta abordare m-a ferit de fabrici de soft cu zeci si sute de programatori, unde as fi fost oricum doar o rotita dispensabila.

1 Like

Cred ca si reciproca ar trebui sa fie valabila: un canditat sa nu mai vrea sa continue procesul daca nu i se spune macar estimativ ce salariu va primi.

Exista cazuri in care candidatii au fost supusi la cateva teste si interviuri pe parcursul a catorva saptamani, pentru ca in final celor admisi sa li se ofere salarii ridicole.

3 Likes

“Lasă că ne înțelegem noi, să fie bine pentru toată lumea”

:smiley:

4 Likes

Foarte adevarat. De aceea e bine sa stim sa ne evidentiem rapid ca si candidati (cateva sfaturi f bune la Eric). Eu sunt adepta proiectului de proba in locul interviului pe tabla sau, mai rau, a quiz-ului pe hartie. Pentru ca cei care exceleaza la acele tehnici nu dau acelasi randament in viata reala.

3 Likes