Salesforce Developer - pareri?

Am 7 luni de cand sunt angajat ca Salesforce Integration Engineer și voiam sa aud daca mai sunt persoane in domeniu.
Voua va place ceea ce faceți? Credeți ca este sustenabil pe viitor? Va multumeste platforma?

Personal imi place cat de cat partea de programare in Apex si creare de componente in LWC dar am o părere destul de proasta despre platforma și persoanele care sunt Salesforce devs in general.

Ce ma tine in priza este integrarea cu un API din exterior… Sunt lucrurile mai dinamice si nu trebuie sa pierd foarte mult timp pe chestiile care ma sufoca (administration, configs, etc).

Nu ma vad stand foarte mult ( mai mult de 2 3 ani) in domeniu… Sunt o persoana care vrea sa aiba de a face cu lucruri mult mai complexe dpdv tehnic si care este extenuata de configurari si programare vizuala(Flows).

Eu personal am refuzat o astfel de oferta, desi o mare parte din fostii mei colegi au acceptat). Mie mi se pare vendor lock-in.

3 Likes

E cam mult spus vendor lock-in(desi pentru multi asta e realitatea) . Doar daca esti incompetent si nu poti acumula cunostinte transferabile.
In orice caz, noroc ca in timpul liber si pentru proiecte folosesc alte limbaje si tehnologii care ma fac sa ma simt programator.

Vendor lock in nu e chiar rău, depinde de vendor :)) Salesforce totuși un gigant. Ceva de genul cum e cu SAP. Orice ar fi, ca dezvoltator SAP găsești de lucru oriunde în lumea civilizată.

Apex nu seamana cu java?

Ba da. Daca stii Java nu trebuie sa petreci deloc timp invatand Apex. Trebuie doar sa devii familiar cu mecanismele interne Salesforce si cum se leaga Apex de ele.
Insa in relatie inversa… daca programezi doar in Apex pentru mult timp, nu o sa poti transfera la Java decat chestiile de baza… sintaxa, OOP pe ici pe colo, structuri de date basic, insa nu o sa stii sa lucrezi cu maven/gradle, programare functionala, back-end, s.a.m.d