Salutare! Vreau sa invat limbajul de programare python si nu stiu de unde sa incep. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?

Salutare! Vreau sa invat limbajul de programare python si nu stiu de unde sa incep. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?

Eu am învăţat în câteva zile urmărind câteva tutoriale pe youtube. Dar atenţie, eu am background de programare în alte limbaje, deci în cazul meu a fost doar o adaptare.

1 Like

La mine este de la 0, din pacate

Păi şi vrei să faci cu Python-ul? Doar limbajul în sine nu e cine ştie ce util. Dacă vrei să faci site-uri în el trebuie să ştii multe alte chestii.

1 Like

Aplicatii, pentru inceput. Sa fiu sincer, vreau sa il invat si pentru oferte de joburi

1 Like

Aplicaţii de care? Ce înţelegi prin “aplicaţie”?

EDIT Pentru oferte de job, nu cred că cineva cere “programator python”. Limbajul în sine nu e util la nimic, trebuie să ştii şi un domeniu oarecare de aplicare (inteligenţă artificială, web, automatizări etc). Alea sunt chestii care se învaţă separat şi sunt infinit mai complicate decât Python.

4 Likes

La câte resurse gratuite există, daca nu te descurci să abordezi o problemă de genul ăsta, îl înveți degeaba. Constant va trebui să înveți ceva nou.

1 Like

https://learnpythonthehardway.org/book/

Salut, poate îți ajută: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhQjrBD2T380xvFSUmToMMzERZ3qB5Ueu

Apoi ar mai fi JetBrains Academy — Learn programming by building your own apps

2 Likes

Te sfatuiesc sa nu incepi ca mine sa inveti python ca asa am inceput si eu. Am folosit linkedin learning care au tutoriale faine si intelegi bine de la profesori dar dupa aia nu am inteles ce sa mai fac cu el. Si dupa ce am bagat cateva zeci de ore de tutoriale am realizat ca nu stiu tata pentru ce as putea sa il folosesc. Si am zis ca mai bine incep sa invat web development. Sa stiu cum se face un buton sa il customizez in css ca daca vezi ca ai realizat ceva te mai bucuri ca nu esti prost rau si ca ai reusit sa inveti un lucru nou care daca deshizi localhost il vezi ca e acolo si daca ii dai un rosu in loc de albastru culoare iara esti motivat.

4 Likes

Eu recomand Python Courses & Tutorials | Codecademy pentru ca este interactiv. Inveti si aplici direct in toate formele. In plus poti face cursuri generale despre programare si tehnologii.

Eu l-am învățat… Folosindu-l. Eram pasionat de procesare video, și îmi arătase un prieten VapourSynth și acesta folosește Python, și am început ușurel, ușurel, cu variabile, cu funcții, cu operatori. Asta îți recomand și ție. Să-l folosești. Ai ceva de făcut? Folosește limbajul pe care vrei să-l înveți.

Cauți pe GitHub public-api sau ceva de genul și găsești acolo o tonă de api-uri și te poți juca cu ele prin Python, să te obișnuiești cu sintaxa, cu mediul de lucru.

Baftă!

2 Likes

https://docs.python.org/3/tutorial/

Până la web și alte chestii, chiar trebuie sa treci prin bazele limbajului.

2 Likes

Daca ai background 0 uite aici doua cursuri

Eu sunt de altă părere:

În primul rând trebuie să înțelegi lumea în care trăiești, ai nevoie de educație și cultură generală și trebuie să ai habar de cel puțin o industrie pentru care vrei să programezi (chiar și la nivel de client). Modelarea incorectă a domeniului este o problemă des întâlnită.

Apoi, ai nevoie de bazele informaticii - la 75% din materiile de la Informatică la UniBuc, n-ai nevoie de nici un limbaj. Și cam de toate te lovești la un moment dat.

Limbajul e ultimul lucru pe care îl înveți; îl poți învăța chiar în timp ce rezolvi problema.

4 Likes

https://automatetheboringstuff.com/

Este mai potrivita pentru incepatori decat Learn Python The Hard Way.

Orice ai alege, ar fi bine sa ofere exemple bazate pe Python 3.6 sau mai nou.

2 Likes

De fapt cred că cea mai bună cale de a te familiariza cu un limbaj este să rezolvi cu el o problemă concretă, în felul ăsta îți e mult mai clar de ce o chestie se face așa și nu altfel. După ce te-ai prins cum stă treaba poți să treci la finețuri teoretice, best practices etc.

3 Likes

Merita sa inveti Python daca vrei sa lucrezi in devops, data engineering, data science, data analysis. Pentru aplicatii exista de obicei limbaje specializate, iar pentru web, altele. Daca totusi vrei Python, pentru domeniile enumerate mai sus, recomand 2 abordari:

  1. datacamp - are nu doar cursuri video ci si consola in care trebuie sa scrii/ sa completezi linii de cod
  2. un curs offline - daca esti in Bucuresti, recomand infoacademy.ro si bitacad.net, din experienta personala.

Asta e python:

aromanro/PythonCompphys: Some python workbooks with various topics from Computational Physics (github.com)

Cunoasterea limbajului la perfectie (eu sunt departe de asa ceva) si a tuturor bibliotecilor python mai ‘tari’, n-o sa te ajute cu foarte mare branza ca sa implementezi asa ceva.
N-o sa te ajute foarte mult nici macar sa intelegi codul deja scris.

Cunoasterea domeniului e mai importanta decat cunoasterea limbajului si a tspe biblioteci.

Nu stiu, am inceput sa invat Python de o saptamana si sunt destul de dezgustat.

  1. yield/generatoare. N-am folosit vreodata si nu vad la ce m-ar ajuta. Mai ales cand ai functii de genul:
def something(a)
 while 1:
  yield a;
  a += 1
  1. Sa construiesti liste in felul asta:
words = ['Something', 'or', 'the', 'other']
word_lengths = [len(word) for word in words if word != "the"]

E foarte ciudat sa pui un limbaj cvasi-natural intr-un limbaj de programare.

  1. Functii lambda/anonime. Citez:

instead of defining the function somewhere and calling it, we can use python’s lambda functions, which are inline functions defined at the same place we use it. So we don’t need to declare a function somewhere and revisit the code just for a single time use.

Adica atunci cand nu am nevoie de o functie, sa declar o functie si apoi sa o apelez. Exemplu:

a = 1
b = 2
sum = lambda (a, b): a + b
print("Suma e: %d" % sum(a, b))

Adica tocmai am definit-o si apelat-o mai jos.

1 Like