Scala 3 is here

1 Like

Folosesti scala cumva ? E greu de invatat ?
Intreb fiindca se plateste extrem de bine fata de alte limbaje de backend.

Nu il folosesc
Am descarcat un plugin de IntelliJ si poate ii dau o tura.
Scala mi s-a parut un limbaj cam academic :slight_smile:

Si eu stiu ca este bine platit. La Adobe Romania se cauta

Lucrez eu cu Scala de aproape 2 ani pentru backend, făcând trecerea de la . Net Core.

La început mi s-a părut foarte frustrant, venind dintr-un mediu în care găseai rezolvare pe net (so in principal) la cam orice problema, în Scala trebuie sa ti cam bati capul, este destul de nisat, fiind folosit în principal pentru proiecte de Big Data. Lipsește foarte mult ajutorul IDEului în debug, după părerea mea Intellij n-o sa se poată compara cu Visual Studio mulți ani.

Daca vrei sa te apuci vreodată, poți urmări cursurile lui Daniel Ciocarlan pe Udemy, explica foarte bine, spre mândria noastră (cel puțin mie îmi surâde lucrul asta), e roman specializat în Scala.

Mie îmi place pentru ca este foarte permisiv în scriere, poți face aproape orice cu el. Multi threading ul este ușor de înțeles. Dar jdbc-ul e criminal, în C# nu aveam probleme de genul :))

Se spune ca Scala a luat tot ce-a fost mai bun din Java (Kotlin se aseamănă parca), nu știu cât de adevărat este sau nu, dar poți folosi suficiente librarii de Java în proiecte. Akka e o librărie de care nu cred ca te poți lipsi dacă lucrezi cu limbajul asta :grin: E misto sa începi sa dezvolți un api încă de la prima linie de cod, ceea ce în .NET n am avut ocazia sa fac.

1 Like

Rock the JVM
Si eu ma mai uit la clipuri de la el :slight_smile:

@isti37 poate

1 Like