Scrierea cu diacritice și evitarea rombglezei

Continuarea discuției de aici.

Incearca sa fortezi letter-spacing in CSS… din cate vad, in variana de jos, spatierea literelor este de catreva ori mai mare… de la 1px pe la 5px (calculat folosind ochiometrul*)

* Ochiometru: Ochi(ul/i), folosit in scopul incercarii de calculare (relativ) precisa, fara a folosi unelte de masura adecvate.

{
    letter-spacing: 1px;
}

Also, on your link I only see a pulsing red dot…

Cum aplică letter-spacing doar pentru chrome 45?


Altu’ care suferă de romgleză.

1 Like

Cu diacritice n-ar vrea unu să scrie, dar în engleză suntem primii…

3 Likes

Aşa e bine, şefule? Cartofi prăjiţi si slană nu vrei? Întai de toate, este mai time-consuming sa scrii cu diacritice, mai ales când n-ai o tastatura cu 50 de taste doar pentru litere…

Aud argumentul ăsta de vreo 3 ani. Pe cât punem pariu că scriu cel puțin la fel de repede ca tine atunci când nu folosești diacritice? :smile:

1 Like

offtopic:
@dakull - poate you say bine ce say, dar fml omule, esti very greu de follow. hotaraste-te already.

7 Likes

Te scutesc de un alt răspuns abuzat de engleză:

Saying altfel, dacă așa sounds mai bine for el, this is este, shut your gură, is pretty clar că we are invidioși pe his skills de English.

4 Likes

nu m-ar deranja nici una nici alta, dar consistenta nu depinde de limbaj. suna amuzant inspre ridicol.
voi bajeti scrieti frumos, asa ca nu inteleg lenea unora.

¯_(ツ)_/¯ whatever

ps: offtopic si nu prea: v-am aratat lista mea de gâsco-engleza? ajutati-ma s-o completez (toate au fost pronuntate la un moment dat, cu martori):

polișat (polished)
enablare (enabled)
enablanuit (enabled)
fixat (fixed)
incentivare
incentive
pointeze
forcastează
deployeze
picuite (picked)
blacklistase
lupeaza (looping)
provaidați (providing)
1 Like

to forecast - sa prevada
to point - sa indice

to blacklist - sa adauge pe lista neagra


pe restul nu le-am folosit suficient incat sa ma asigur ca eu nu stiu, defapt, vre-un sens obscur yet different from the norm while still more or less similar.

then don’t follow me sau daca reprezinta un context switch atat de mare for your brain: make a poll and ban me other than that please keep you ad hominem to yourself and fuck off (irony intended) :sunny:

cheesus man.

Boss, niște chestii:

  1. Diacriticele folosite de tine sunt greșite (ai sedilă sub ș, nu virgulă, cum e corect)
  • Orice om normal și ușor tech-savy instalează Romanian Programmers (de care s-a tot discutat aici). Alea 50 taste sunt de fapt 4 taste în plus. Care, orice ai spune (și tu, și @dakull, parcă sunteți frați) sunt mai ușor de apăsat decât să faci schimbarea mentală română -> engleză -> română.
  • pe lângă astea, este vorba de respectul arătat celorlalți participanți la discuție. Da, știu că ție ți se pare foarte cool să amesteci cuvinte, dar este foarte obositor de urmărit o frază construită astfel. Nu sunt(em) grammar nazi, nu cred că sunt absurd, in niciun caz nu am pretenția să fie folosită doar limba română (mai ales când vine vorba de termeni tehnici).

Sper că suntem suficienți de maturi pentru a evita faze de genul „nu-ți place, nu citești” sau „dacă nu vă convine, mă banați”.

P3n7ru [email protected], [email protected] 3573 [email protected] 0 [email protected] @5@, pU7em @RUNc@ 0Ric3 [email protected], [email protected] Deh, nu-7i [email protected]? fUck 0Ff!

1 Like

Whoa, whoa, de la “ești greu de urmărit” la “fuck off” e distanță mare. Mai ușor, că altfel nu va fi nevoie de poll pentru ban :smile:

1 Like

vs

Diferenta? eu am zis direct ce aveam de zis.

@dakull E irelevant dacă tu vezi sau nu diferența între “ești greu de urmărit” și “fuck off”. Eu o văd. La fel de irelevant este și cât de direct spui ce ți se pare că “ai de zis”. Tot ce e relevant e să respecți regulile forumului.

asta intra-n “oh my god, naspa dog”. auzita la niste pustoaice de 12-13 ani acu multi ani. si de atunci de fiecare data cand vad/aud romgleza ma gandesc la ele.

a)

b)

Observa cineva o mica inconsistenta aici? mai ales dupa ce am explicat de n-ori chestia.

“Two wrongs don’t make a right”. Sunt de acord cu tine, @iamntz se face vinovat acolo fix de meteahna pe care ți-o atribuie ție. Ar trebui să își dea warn singur. Dar asta nu te îndreptățește să ridici nivelul flame-ului până într-acolo încât să mă obligi să mânuiesc sfântul banhammer.

1 Like

La fel si eu cand citesc pustoaice, acu, romgleza ceva imi zgarie neuronii si imi aduc aminte de prietenii de’cartier dar I don’t go around bashing people about it.

probabil o sa-mi expici si ce-i in neregula cu pustoaice si romgleza. dupa aia iti explic eu cum se poate traduce expresia aia.

Pai, dakull, zici ca ai zis-o de n ori. Poate e timpul sa… nush… asculti? Nu suntem toti prosti. Eu unul sigur nu sunt.

Inteleg ca toata lumea e impotriva ta si alte telenovele si te simti ostracizat, dar, in momentele tale de luciditate maxima (dupa sex sau tigara adica), nu gasesti ca e greu de urmarit o zacusca? Obiectiv vorbind.