Scutire impozit pentru ce tip de invatamant superior?

De specialitate sau nu conteaza? Am facut specializarea matematica din facultatea mate-info, o sa fiu scutit?

Nu mai conteaza tipul facultatii absolvite. Cred ca asta este ordinul de ministru prin care se reglementeaza scutirea: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMFP_3337_2017.pdf
Conteaza in schimb ocupatia pe care esti angajat, vezi la sfarsitul articolului ca sunt 10 descrieri de ocupatii.

1 Like

Exact ce cautam

1 Like

Daca ocup una din functiile din articol dar firma la care lucrez nu are cod caen specific IT, pot sa fiu scutit de impozit ?

Nu. Firma ta trebuie sa faca “software la comanda”, implicit sa aibe un anumit CAEN si sa realizeze un venit din asta.

din cate stiu, nu te poate angaja pe pozite de programator daca nu ai licenta de la o facultate relevanta. Deci conteaza

intr-adevar, trebuie ca licenta sa fie de la o facultate acreditata (oricare a statului si inca cateva private). aici n-am probleme.

Cititi linkul din postarea lui @mih11 mai sus. Nu mai e nevoie de licenta, dar trebuie sa fii student.
Nici ce fel de facultate faci nu mai conteaza.

nu zice explicit ce facultate iti trebuie dar este o lista cu posturi pe care trebuie sa te angajeze ca sa ai beneficiu ala, iar posturile respective necesita ori diploma de licenta ori studii de licenta in curs pentru programator ajutor. Nu poti angaja pe post de programator pe unu care a terminat arte plastice sai litere din cate stiu. Persoanele de genu sunt angajate ca operator pc sau ceva generic de asta

Deci departamentele de legal si hr de la eMag, Lidl, E.ON(ca sa enumar doar ce stiu eu la prima mana) au inteles fix invers fata de ce sustii tu.

Sau crezi ca isi asuma amenzi aiurea?

beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor, prevăzută la art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

c) dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau de scurtă durată sau dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate și prestează efectiv una dintre activitățile prevăzute în anexă;

Inteleg ca iti trebuie diploma de absolvire, si diploma sa fie de la un invatamant superior acreditat (cam toate sunt dar asta e alta discutie), recunoscut dar nu neaparat din anumite specializari. Sau daca inca esti student, adeverinta sa ateste asta. Nu apare nicaieri ca doar absolventii de la anumite universitati beneficiaza de scutire, cum era de exemplu in 2013

Deci daca ai absolvit arte plastice, atat timp cat universitatea e acreditata, succes la modelat algoritmica. (aici ar mai interveni codul caen si postul ocupat dar in fine) Cel putin asa inteleg. Atat timp cat angajatorul considera ca omul e calificat pentru un post, de ce nu