Sed scripts & patterns (for day to day usage)

Happy text manipulation! :slight_smile:

2 Likes

Locul 1 pe HN :sunglasses:
https://news.ycombinator.com/item?id=29196221
:slight_smile:

Luni m-am distrat cu sed.

2 Likes

Wow, neasteptat. Feedback-ul e foarte misto, la fel si critica constructiva din comentarii.
Multumesc ca mi-ai zis, altfel nu realizam - nu verific HN prea des. :slight_smile:

[EDIT] F*CK ME. 388 de stele pe Github dupa cateva ore. Sunt cam fara cuvinte. Nu m-as fi asteptat ever la asta. Max am avut 2-3 stele la un tool de securitate.

“I’d like to thank the Academy…” :rofl:
(acum ma duc sa rezolv chestiile nashpa observate de oameni).

6 Likes

1.5 K :slight_smile:
66 de fork-uri


10 chars

2 Likes

Felicitari!

E greu de inteles cum functioneaza treaba asta atat pe hackernews cat si pe github. Eu pe hn am avut ceva succes neasteptat cu asta Nuclear Magnetic Resonance and Fourier Transform | Computational Physics (go.ro) (mii de vizite pe blog in cateva ore), desi e doar un proiect pe care l-am facut doar ca sa incerc ce-am facut pentru FFT, scopul final fiind asta: Density Functional Theory for a Quantum Dot | Computational Physics (go.ro).

Pe github unele proiecte chiar la misto au o gramada de stele (exemplu EnterpriseQualityCoding/FizzBuzzEnterpriseEdition: FizzBuzz Enterprise Edition is a no-nonsense implementation of FizzBuzz made by serious businessmen for serious business purposes. (github.com) ) pe cand proiecte serioase au foarte putine (asta are 45 de stele: ValeevGroup/mpqc: The Massively Parallel Quantum Chemistry program, MPQC, computes properties of atoms and molecules from first principles using the time independent Schrödinger equation. (github.com)).

E ceva noroc amestecat cu interesul gloatei. Dintre proiectele pe care l-am facut cel mai interesant pare a fi asta: aromanro/RayTracer: A ray tracing program (github.com) desi e ceva in genul proiectelor care se dau pe la facultati (ok, poate e ceva mai avansat).

Daca e ceva prea complicat, le e lene sau sunt incapabili sa inteleaga, asa ca repositoryuri simple au sanse mai mari.

1 Like

Și eu am observat că e o ciudățenie, în principiu(doar ce am observat eu) cam lucrurile astea prind:

  • Chestii de webdev
  • Umor sau chestii off-topic
  • Cărți/Articole clasice repostate
  • Titluri clickbait de genul “Am schimbat un caracter și acum a dat crash tot”
  • Tutoriale care sună bine, de genul “Let’s compile a lisp”
  • Lucruri de care lumea a auzit dar cu care nu e familiarizată și despre care ar vrea să știe mai multe. “Lucrurile” astea de obicei tot “mainstream” sunt

Evident că probabil nu e cum zic, doar spun ce am observat eu. HN cred că e cel mai bine folosit dacă citești comentariile, de multe ori când ceva interesant ajuge pe front page sunt câțiva care lasă resurse relevante foarte interesante.

2 Likes

Asta e o lectie pe care o tot reinvat. Calitate/munca != vizibilitate/interes. :slight_smile:

Uitandu-ma pe blogul tau vad ca ai multe proiecte care folosesc concepte avansate de fizica/matematica. Trebuie sa fie placut sa ai asemenea cunostinte specializate! :stuck_out_tongue:

1 Like

Felicitari!

M-ai motivat sa fac si eu public 2 proiecte:

1 Script sh pentru connectare la device-ul Android (util pentru Android developers)

2 Setup pentru a avea TotalCommander (windows version) on Mac OSX :smiley:

*Al treilea proiect nu pot face codul sursa public, in viitor doresc sa il comercializez, ii o aplicatie in Swift/ObjectiveC pentru a putea controla luminozitate ecran, volum, display zoom in/out (and more), direct de pe Macbook trackpad. :smiley:

3 Likes