Sfaturi mini-sistem minat

Salut, nu vreau sfaturi de la profesionisti sau ceva. Mi-a zis cineva ca vrea sa investeasca 1000 Euro intr-o mini-aparatura de minat criptomonede (Bitcoin poate), aveti idee, la banii astia, cam care ar fi profitul zilnic? Sau orice alt sfat in acest segment.

Mai bine te duci la mare/munte cu banii ăia.
Sau aici


Nu este sfat de profesionist

2 Likes

Bitcoin miner nu face sens, numai daca poti lua vreo 10 si ai si o mini centrala nucleara pe langa care iti produce curent pentru ele… Plus, ca in ultimii 2 ani s-au scumpit de nu intelegi nimic.
Poti construi un rig de minat ETH, dar din 1000 eur nu vei face nu stiu ce profit, plus, iarasi, placile video bune sunt putine si implicit, scumpe…
Mai bine faci un concediu, cum a zis Cosmin, sau ii bagi in ceva ETF, titluri de stat, aur, zic eu.

Plăcile video sunt așa scumpe că și dacă ai 10k cash reușești cu greu ceva.

Bitcoin cade din prima pentru că te bați cu chinezii care efectiv produc ASIC-uri pe care nu le vând decât atunci când le scade profitabilitatea și te bați și cu curentul lor gratis că majoritatea au combinații cu diverși angajați ai statului ca să se racordeze ilegal sau cu tarife subvenționate la curent.

Practic vei plati ca să minezi, nu vei avea profit.

2 Likes

Poti folosi calculatorul celor de la NiceHash pentru o estimare. RTX 3060 Ti are cel mai bun output pentru energia consumata, dar pretul a crescut considerabil la peste 1k Euro.

energia consumată nu costă mult în ro, i-am făcut poză vecinului taximetrist care avea 4 sisteme cu 6 plăci video, 25kw/ zi. Ar veni cam 500-600 lei lunar. Mi-a zis că în 2 săptămâni a scos eth de 1500 lei.

Ce GPU-uri are si cat l-a costat tot setup-ul?

Iti trebuie si o incapere rece in care sa le pui si sa asiguri ventilatie corecta ca 24 de placi turate nu iti genereaza aer rece… Asta cu “am scos in 2 saptamani 1500” mi se pare bait sincer… Poate a facut, poate nu, nu stiu, dar daca investitia initiala a fost de zeci de mii de euro, degeaba… Daca scoti 350 eur pe 2 saptamani, iti trebuie 2 ani sa amortizezi investitia, profit 0…

tamasb, vom vedea, urmăresc problema, nu are interes să mintă tipul. 6000-7000 $ a dat pe 3 laptopuri și gpu-uri, rtx 3070 și rtx 2060, luate înainte să crească eth, laptopurile și gpu-rile se pot vinde după aia, dacă se strică în 2 ani are garanție, acum mai merge cum merge cu ventilația dar nu știe vara ce va face că stă la etaj și zice că e super cald pe partea lui.

Era o vorba: cand frizerul incepe sa iti dea sfaturi de investitie intr-o actiune la bursa, e timpul sa vinzi actiunile alea, ca urmeaza sa se sparga bula.

3 Likes

Nu știu de ce toată lumea se concentrează pe cât câștigi imediat gen bagi pe nicehash și îți scoți banii direct. Eu minez sa acumulez nu intenționez sa vând prea curand. Chiar dacă minezi acum în pierdere dpdv al prețului curentului într-un an doi s-ar putea sa fi 3x în câștig.

1 Like

Pai daca minezi in pierdere si nu scoti curentul, nu mai bine le scoti din priza si cumperi direct cu banii de curent mai multe decat ti-ar fi iesit din minat? Faci peste 1x instant garantat si intr-un an doi s-ar putea sa fii (peste 1x) * 3x in castig. :troll:

2 Likes

Nu, pentru ca te-ar costa mult mai mult. Mai ales dacă deja ai un sistem mai vechi și poți doar să-l pui la minat chiar dacă nu ai cine știe ce hashrate.

Ai da mai mulți bani la început, dar te-ar costa mai puțin pe termen lung.

ca minatul să fie profitabil, trebuie doar ca moneda crypto să nu scadă sub suma curentului folosit.