Sfaturi pentru un incepator

Salutare din nou!

Revin cu doua intrebari si o nelamurire, daca ma puteti ajuta:

  • imi puteti spune care este nivelul de la care pleaca salariile pentru frontend developeri (entry-level si junior) in Bucuresti?
  • ar trebui un frontend developer (junior sau entry-level) sa stie care-i diferenta dintre OOP si programare procedurala (sau ce sunt ele) si sa stie sa programeze in PHP?

Am fost astazi la un interviu si una dintre intrebarile care mi-au fost adresate a fost de ce “ingrediente” am nevoie pentru a face responsive design. Raspunsul meu a fost ca am nevoie de imagini/media fluide, grid fluid si media queries. Reactia intervievatorilor a fost ca nu prea am priceput care-i treaba cu responsive design, ca gridul trebuie sa fie fix, ca altfel ar “zbura” elementele din pagina, si ca Bootstrap si Foundation nu folosesc un GRID, ci un “grid”. In conceptia lor gridul din web design e similar cu hartia milimetrica, deci gridul e fix!??. Am inteles eu gresit ce-i responsive design-ul sau ei se refereau la faptul ca trebuie sa faci designuri doar pentru breakpointuri predefinite? Dupa capitolul asta unul dintre ei mi-a “aratat” cat de multe nu stiu despre frontend si cat de buni sunt ei.

1 Like