Shortcodes în WordPress (varianta greșită)

Shortcode-urile sunt niște chestiuțe tare utile în WordPress și care pur și simplu au explodat cu ajutorul Theme Forest.

Ele, în esență, nu sunt un lucru rău. Am folosit și eu de câteva ori (de cele mai multe ori când știam că cel ce administrează site-ul are ceva cunoștințe tehnice), pentru că reprezintă cea mai rapidă soluție la unele probleme dar, la fel ca și markdown, nu este practic pentru utilizatorii atehnici.

Problema nr. 1 este că poți ajunge să generezi un cod foarte greu de urmărit și aproape imposibil de întreținut de un om atehnic. Încearcă să te inspiri din shortcode-ul galeriei de WordPress: un element static pe care îl poți edita într-un pop-up; sigur, generează tot un shortcode, dar utilizatorul vede asta doar dacă editează postul în modul text)

Problema nr. 2 este că, la fel ca și în cazul Custom Post Types, multe shortcodes sunt legate de temă. Ceea ce este profund greșit: ce se întâmplă când utilizatorul schimbă tema? Înregistrează componentele ce nu au legătură directă cu tema (shortcodes, custom post types) într-un plugin. Sau în mu-plugins.

Legat de problema 1, nu folosi shortcode-urile direct în editor, folosește un generator / visual wrapper (eg. page builders), iar pentru problema 2, there’s a plugin for that: Lock Theme.

Nu poți bloca utilizatorul pe o anume temă atunci când faci o temă publică. Nu? :slight_smile:

1 Like

Când activezi plugin-ul ăla, îți ia default doar tema setată manual în fișierul plugin-ului, ignore orice theme change.

1 Like

@vlad: nu contest utilitatea plugin-ului în cazul unui site custom.

Dar eu nu înțeleg cum este util în cazul unei teme ce o re-re-re-vinzi pe site-uri gen ThemeForest. Pedepsești cumpărătorul și îl obligi să îți folosească tema până renunță la site?

1 Like

well in exemplul tau, este vorba de Visual Composer, care este legat numai de plugin.

1 Like

A post was split to a new topic: Probleme cu shortcodes în Visual Composer