Sistem Raspberry Pi 2 ca server LAMP

Are cineva asa ceva? La ce il folositi? As fi curios de un webserver (php/mysql/apache sau nginx), pentru dev-staging…

Nu știu cât de util ar fi pentru altceva în afară de proof of concept.

De staging nu poate fi vorba (decât dacă și în producție rulezi tot pe ceva identic) iar pe dev nu știu dacă e ok, pentru că în cazul unei probleme de performanță nu vei știi cu siguranță dacă-i de la codul tău, de la server etc…

Ideea e sa pot sa pun proiectele acolo, sa pot da link la client… ca nu o sa fie 100 de vizitatori pe secunda. Ideea cu staging-ul mi-a venit in urma discutiei despre docker, daca permite scalabilitatea prin utilizarea de containers link, iar containerele pot fi portate pe alte masini, teoretic nu o sa fie probleme de enviroment.

Programarea se face local, iar remote-ul pe rapsberry pentru aratat la clienti aplicatiile, dar si de obisnuit cu workflow pentru deployment.

1 Like

De ce nu un droplet de Digital Ocea? La $5 pe lună e aproape gratis… :smiley:

Pai primul lucur care ar trebui sa il iei considerare este arhitectura procesorului (ARM vs x86), lucru care schimba destul de mult datele problemei (PHP sub X86 nu e acealsi lucru cu PHP sub ARM).
Dupa aia vine performanta. Pentru development e prea incet. Pentru staging nici nu mai zic.
Pentru ce vrei tu e mai bine or sa folosesti un VPS ori sa iti un sistem compact (HP Microserver Gen 8 sau Intel NUC).

1 Like

Am avut unul pentru site banal (20 useri / zi). Dupa 3 luni far downtime s-a prajit. Posibil vina mea, posibil nu, dar eu nu l-as folosi pentru chestii serioase.

La 10 dolari cât e un Linode…nu merită bătaia de cap…