SmartWeb Conference - București, 2015

Anul trecut nu prea s-a comentat pe Devforum despre eveniment; poate anul ăsta vom fi mai vorbăreți :smile:

Pe scurt, avem deja tradiție cu această conferință: http://www.smartwebconf.com/

Se întâmplă tot în septembrie, tot pe 22. Sunt vreo zece invitați, cei mai cunoscuți (cel puțin pentru mine) fiind Andy Hume, Bruce Lawson și Christian Heilmann. Eu unul, pentru ăștia trei aș veni.

Ați fost în anii trecuți? Cum a fost?

Concurs!

Avem și o invitație de la eveniment. Cine adună cele mai multe :+1: în următoarea săptămână primește invitația. Dacă vor fi mai mulți utilizatori cu același număr de voturi primite se va lua în considerare următoarea coloană, apoi următoarea și tot așa. Dacă, printr-o minune există doi utilizatori cu fix aceleași statistici, apelăm la Random.org :smile:

Concursul începe mâine, 15 august și se termină sâmbăta viitoare, pe 22 august.

Puteți verifica aici cum stați cu voturile. Câștigătorul este @navaru.

Nici eu și nici @victorstanciu nu ne punem la socoteală.

1 Like

Anul acesta sigur se va discuta, din cate am inteles DevForum are 1 invitatie gratuita, nu-i asa ? :wink:

1 Like

4 posts were split to a new topic: Sexism, rasism și discriminare în industrie

Poate sunt mai cinic, dar chiar poti sa inveti ceva pe la conferintele astea ?
Am fost pe la cateva conferinte despre .NET, si pe langa informatia care se gasea si pe net la momentul acela am aflat doar cate ceva despre experientele din field/productie. Un fel de studiuri de caz mai sumare. Cum fiecare soft/proiect e diferit, sunt sanse foarte mici sa te lovesti de problemele sau situatiile pe care le evoca .Studiuri de caz gasesti cu duiumul si pe net, pe site-urile de arhitectura software chiar de la oameni cu experiente solide in domeniul lor, dar te ajuta doar sa iti faci o impresie, nimic mai mult.
Vad ca pretul este unul destul de mare. Daca as fi managerul unei firme, in loc sa trimit 5 oameni la o conferinta de genul, mai bine triplez suma si le organizez un training.
Voi, cei care ati mai fost pe la diverse conferinte, ati ramas cu ceva ?

Conferintele nu-s pentru training, ci pentru networking. Oricum majoritatea ajung pe youtube.
Nu stiu cand s-a echivalat spiritul gregar cu invatarea, dar la un moment s-a intamplat.
Dar suntem offtopic.

2 Likes

Eu n-am fost la vreo conferință live, dar am vizionat o mulțime pe youtube/vimeo sau Webinars. Nu pot spune că am văzut vreunul care mi-a schimbat viața total, dar am vizionat destule care să mă facă să văd anumite aspecte ignorate, chiar dacă le-am citit în alte articole.

De exemplu, a început să mă intereseze subiectul unit testing/TDD după ce am văzut o înregistrare de la nu-mai-știu-ce conferință în 2010 sau 2011. Până atunci am tot văzut articole pe această temă dar ori le-am ignorat ori le citeam și uitam de ele vreo 30 secunde mai târziu.

Altfel spus nu te duci la o astfel de prezentare să-ți schimbi workflow-ul brusc (cred că pentru asta există training on-site) ci pentru a te face să vezi că se poate face și altfel.

2 Likes

Am fost eu anul trecut. Am primit tricoul cu Opera direct de pe Bruce Lawson, am stat la o bere cu Harry Roberts si, desi nu am invatat foarte multe, m-am distrat!

3 Likes

DING DING DING, avem un câștigător!

Felicitări @navaru și mulțumim pentru contribuțiile pe forum!

3 Likes

Merg si eu la SmartWeb. Cine mai participa de aici? :slight_smile:

uff, am plecat putin in concediu :anchor: si am ratat participarea la concurs
oricum, va recomand talkul lui Heydon de la Neontribe, cu care am lucrat indeaproape, adica am experimentat first-hand prototipurile de hartie si mi-au fost “servite” pe post de requirements

1 Like

Am o veste rea, una și mai rea și una bună:

  • vestea rea este că @navaru mi-a trimis un mesaj zilele trecute să-mi spună că s-a ivit ceva urgent și nu poate ajunge;
  • vestea și mai rea este că restul din poza de mai sus nu au răspuns sau nu pot ajunge nici ei;
  • vestea bună este că încă avem un bilet gratuit :smile:

Pentru că nu mai este timp de organizat un alt concurs, biletul îl va primi prima persoană care va comenta după mine. Sunt două condiții de îndeplinit: să fii utilizator DevForum de cel puțin trei luni și să ai minimum 15 interacțiuni pe forum:

2 Likes

Eu mă încadrez :smiley:

1 Like

Perfect! Dacă ești interesat, trimite nume + mail + telefon în mesaj privat te rog :smile:

2 Likes

Mai merge cineva de p-aici? :smiley:

Nu intenționam să fac asta pentru că nu mă consider worthy să fac review la un așa eveniment, dar dacă @iamntz mi-a spus că ar fi interesant să fac un mic review, io-te aciișa:

1) Organizare
Am fost foarte plăcut surprins. DPDVD tehnic foarte OK, aproape ireproșabil, deci o bilă albă celor de la Evensys :smile:. Un singur lucru nu a fost neapărat pe placul meu - pauzele cam lungi. Evident, e un eveniment la care se poate face și networking, deși, să fim serioși, 90% din oamenii de acolo erau programatori și au stat fix în grupul cu care au venit, deci e un minus care poate fi trecut lejer cu vederea. Apropo de treaba asta cu socializarea, mi s-a părut amuzant că nici speakerii nu erau atât de vorbăreți între ei în pauze. :smiley:

2) Prezentări
Pentru mine s-au împărțit în două categorii:

A) Prezentări specifice front-end sau strâns legate de asta. Nu pot să spun că mă interesau extrem de mult din perspectiva unui om care dacă e să scrie cod face predominant back-end, dar m-au ajutat să identific niște direcții în care oamenii din echipa mea ar trebui să meargă dacă și atunci când va fi cazul.

B) Prezentări legate de principii de dezvoltare și alte lucruri asemănătoare. Foarte OK, am aflat lucruri noi sau mi s-au confirmat lucruri pe care le gândeam și eu.

De departe cea mai bună și surprinzătoare prezentare a fost cea a lui Christian Heilmann și vă recomand să o vedeți dacă apare vreodată înregistrarea pe undeva. A spus niște lucruri la care am simțit efectiv cum oamenii din sală mai aveau puțin și se ridicau strigând „Tipul ăsta le zice pe bune!”. :smile: Sau ceva asemănător :smiley:

Două mici minusuri la partea de prezentări:

  • Tobias Ahlin a venit cu o altă prezentare, ceva legat de animații. Nu spun că n-a fost interesant, dar titlul prezentării din desfășurător părea mai promițător decât ce a fost până la urmă.
  • De la Andy Hume mă așteptam la o prezentare mai bună. A transmis informația, a fost clar ce vrea să spună, dar parcă a lipsit ceva. Probabil sarea. :smile:
5 Likes

Ca să vezi… :smile:

https://www.christianheilmann.com/2015/09/24/of-impostor-syndrome-and-running-in-circles-part-1/

2 Likes