Soft de pontaj PWA


(István F.) #1

Mă gândeam la o aplicație de telefon/site tip PWA care să poată fi pusă direct pe home screen și cu ajutorul unui cont să țină pontajul fiecărui angajat și orele suplimentare (chiar cu locația limitată prin gps/ip extern wifi, respectiv să notifice cu service worker angajatul în funcție de orar să intre în program).

Iar în contul angajatorului să se poată descărca în PDF/json condica de prezență sau fișa de pontaj, chiar să se trimită un sms/email dacă cineva nu intră.

Ce preț lunar ar fi corect ? 5 euro lunar/ 10 euro lunar/1/2/5 euro pe angajat/gratuit până la 3 angajați… Gratuit clar că nu l-ar utiliza nimeni.


(Pîrvan Marian) #2

Cred ca problema nu e de pret ci de numarul de utilizatori , eu personal m-as gandi sa ating o suma fixa sau as merge in paralel :stuck_out_tongue: cu un plan premium si unul free.


(Alex) #3

Ce vrei tu merge doar pentru firmele mici. In general, firmele mici din Romania nu prea pun accent pe productivitate, deci tu nu ai probleme cu pretul. Trebuie sa le enumeri avantajele, lucru pe care il poti face doar daca esti in business si cunosti in detaliu aceasta activitate.

In piata mare, in zona de peste 50 angajati, exista solutii de pontaj integrate cu control acces, monitorizare video, etc. In general, zona asta este acoperita de softuri care se folosesc de MSSQL si se dau onprem. Firmele cu peste 50 angajati platesc numai licentele SQL Server si CAL SQL de peste €3000 doar pentru db.

Deci, daca ar fi dupa mine, eu m-as orienta in zona enterprise cu un produs in cloud, feature rich care sa ofere API-uri customizabile pentru solutii de ERP si CRM.


(István F.) #4

Da, problema cu enterprise e că nu ai cum să oferi un soft de HR enterprise cu un singur om care să ofere suport și să îl și facă, ar fi culmea. Sunt destule firme mici, dacă mă apuc să sun jumătate din firme mici-mijlocii din Cluj-Napoca cu mai mult de 10 angajați tot nimeresc eu 10 cu care să fac un contract de 50-100 euro.

Întradevăr am văzut soluții complete integrate cu un singur punct de acces/pontaj costând 300-400 euro sau chiar 1200 de euro unul cu senzor de amprentă și integrarea cu vreun soft pentru HR nu e niciunde.

Acum m-am lovit la implementare iarăși de problema pe care o am de cam un an, iOS din păcate e cu 2 ani în urma lui Chrome. Cel mai mic cost de dezvoltare al proiectului mă duce la 100 de euro pentru cont de dezvoltator ca să fac o aplicație cu react native/ionic/xamarin. Eventual aș putea defaza aceste costuri cu email/sms pe conturile celor cu iOS în loc de notificări… În rest nu prea am ce face cu un cont de Apple developer.

Aș mai putea rezolva foarte simplu problema pontajului cu RFID, un esp8266 + un cititor m-ar costa 10$ și e bulletproof. Pot să o și fac în stil personalizat cu logo-ul fiecărei firme cu CNC la preț de nimic.


(Cătălin Nicolescu) #5

Majoritatea sistemelor de control acces tin pontaj
SVTech imi vine in minte repede http://www.svtech.ro/sistem-de-pontaj/
Ultima dată cand am cumparat (2-3ani) era <1000lei toata solutia

Se poate emula totusi. Poti sa iei un Raspberry pi 3 pe post de server intern si niste tag-uri de nfc
Din pacate browserele nu au implementate api de nfc dar poti face repede un webapp cu Cordova


(István F.) #6

Da, svtech e interesant și frumos făcut. (mie îmi va lua câteva zile până scot un json să arate așa)

Eu abordez total altă nișă, cea a agențiilor de teren (taximetriști, tehnicieni, santieristi, soferi), eventual cea a locurilor unde angajații nu au avut pontaj, n-au nevoie neapărat de rfid, dar au de exemplu wifi, iar sistemul de alarma/acces nu are pontaj integrat, respectiv firma are 10-20 de puncte de lucru.

  • se poate converti ușor pe un sistem de employee management, adică să nu fie doar pontaj ci fiecare manager de echipă să vadă câți angajați are, cine e la muncă, cine face pauză, cine a plecat devreme.

(cosmos) #7

Unde lucrez eu, avem o aplicație web interna de pontaj. A făcut-o un coleg. Fiecare se loghează cu userul și parola de domeniu, selectează activitatea(PM, scriere cod, mail inter de exemplu), clientul și oportunitatea(proiectul clientului). Completează cate ore a lucrat pe acel proiect precum și o scurta descriere a ceea ce a făcut .
:slight_smile: