Soft pentru animații algoritmi

Salut, lucrez la ceva și cred că în documentație ar fi indicat sa adaug niște animații (eventual gifs) pentru cei care au un mod de înțelegere mai vizual.

Animațiile ar trebui sa fie simple, eventual niște dreptunghiuri sau cerculețe care se mișcă, pentru a pune în evidență modul de funcționare al unor algoritmi. Think of old school flash animations.

Exista un soft care sa mă ajute in acest sens ?

Eventual as putea folosi și o librărie js, dar as prefera sa nu pierd prea mult timp pentru asta.

Daca vrei sa faci render la animatii 2d poti sa folosesti ceva gen Moho, Animate CC, Spine, etc. Adica importi un sprite in program (eg: un caine), ii adaugi un schelet 2d, misti oasele si la final faci render intr-un spritesheet.

Daca vrei sa faci animatie din cod banuiesc ca va trebui sa generezi path-uri si sa misti obiectele pe ele.
In cazul asta iti recomand sa folosesti fade in/out tweens (Quartic, Quadratic, etc) - ptr. a le conferi un aspect placut la miscare. Adica cand la incepera miscarii faci tween, folosind o functio de mai jos. La terminarea miscarii la fel.
Eu am folosit Phaser.js ptr. a crea jocuri - are un API ptr. tween-uri si miscarea obiectelor.

Mersi de răspuns, eu caut ceva mai simplistic. Mă interesează să obțin ceva de genul:


No sprites attached :).

Daca poti sa o faci intr-o pagina web (cu JS, HTML, CSS etc.) si ai ceva habar de React, atunci recomand Remotion https://www.remotion.dev/

Daca nu ma insel are si abilitatea de a genera un GIF pentru tine. Pe langa multe alte lucruri. Foarte bun pentru chestii de genul.

2 Likes