Solutie completa: aplicatie web+aplicatie android

Ma interesez pentru o solutie de aplicatie cu varianta pentru web si varianta pentru android. Astept sugestii de frameworkuri, tehnologii etc.

1 Like

Dart plus Flutter pt Android. Sau clasicul stack
Java cu Spring Boot pe web si Kotlin sau Java pe Android.
Maybe helps!


Asta daca la asta te referi

1 Like

Ceva care sa implice si Django?

1 Like

Inlocuiesti spring cu django pt web.

1 Like

React native

Java (Android Studio) pentru aplicația mobilă.
Pentru web - ce știi cel mai bine.

2 Likes

Depinde de buget, ce backend vrei sa folosesti, ce trebuie sa faca. Daca ai nevoie de API-uri native ramai la kotlin + kotlin si spring boot pe backend. Daca vrei sa iesi gratis sau cel mai ieftin cauta servicii de backend care te acopera doar sa faci un MVP (Google Sheets/FaunaDB/Firebase/Hasura+Postgres).
Vezi AppSheet, la fel poti implementa ceva de la 0, iti faci doar interfata si folosesti API-ul de la GSheets. (vezi ca are limite totusi destul de mici)

Poate n-ai nevoie de backend, poate te descurci cu un S3 storage si servicii de pe AWS/Google Cloud cu niste functii lambda.

Daca vrei ceva trivial, fa un PWA, android ruleaza bine Progressive Web Apps. (se pot realiza usor cu react/angular/vue) si cu putin noroc portezi usor aplicatia in magazinele Huawei/Microsoft/Google/Galaxy Store.

Daca vrei sa faci ceva complex cu cea mai putina bataie de cap probabil ca un PWA cu Angular si Firebase o sa fie cel mai simplu. Alternativa e React/React Native dar nu e chiar asa simplu precum pare.

1 Like

Daca faceti o aplicatie Android pt dvs este de luat in calcul Flutter. Este fabulos ce au facut Google cu tehnologia asta.

Vedeti aici exemple de functionare Flutter pe web. Este inca beta pentru web, dar pana la sfarsitul anului cred ca devine production ready.

https://flutter.github.io/samples/#?platform=web

Bonus: aplicatiile merg si pe iOS.

Daca faceti aplicatia pentru un client, nu v-as recomanda Flutter inca. Java sau Kotlin sunt mature si te poti baza 100% pe ele. Flutter cu toate ca este minunat, are boli ale copilariei ca orice soft in primele versiuni.

2 Likes