Solutie de comunicatie intre 1000 de dispozitive Arduino

Salut baieti! Incerc sa caut pe google o solutie pentru a realiza comunicatia intre 1000 de dispozitive Arduino intinse pe o distanta de 1000m (100m intre ele). Am gasit MX487, dar acesta suporta maxim 128 de deviceuri si nu am nicio idee despre cum sa leg batch-uri de 128 de deviceuri. Ce solutie ati implementa voi ? (exclus wifi)

Daca poți pune mai multe detalii despre ce este necesar sa se împlementeze. Poate nu este nevoie sa le legi între ele deloc.

Vezi ca e o solutie in smarthome: in loc sa ai semnal pana la hub e de ajuns sa ai pana la nodul cel mai apropiat. Deci ar trebui sa implementezi un protocol de forward de pachete

1 Like

Ma gandeam initial sa-ti sugerez LoraWan cu un gateway dar nu cred ca la 1000 de noduri mai ai garantia ca primesti datele…
Poate cum sugereaza alexjorj, ceva solutie de mesh network ar fi mai buna. Nu ma pricep, sunt doar sugestii de inspiratie - cu Lora m-am jucat doar cat sa testez 2 placute la distanta dar nu mai mult.

Este o problemă interesantă.
Deci 1000 de aparate să comunice între ele prin cablu, nu prin wi-fi.

Depinde de volumul de date.
Ar trebui ca fiecare aparat:

  • să fie și client și server http.
  • să se conecteze la alte 4 aparate
  • să aibă o listă cu ce conexiuni există între aparate

În momentul când aparatul 145 vrea să comunice cu aparatul 789, verifică lista conexiunilor pentru a găsi drumul cel mai scurt.
Apoi se face un http call care include ruta și datele care trebuie transmise.

Si uite asa s-a nascut UDP-ul :slight_smile:

2 Likes

this. cu siguranta nu trebuie sa reinventezi tu roata. sunt atatea protocoale de comunicatie out there, sigur gasesti ceva sa ti se potriveasca.