Solutie pentru automatizarea timesheet-ului

Am nevoie de un timesheet lunar cu ticket id-urile din jira la care am lucrat, meetinguri din calendar si titlurile in descriptie pe zi.

La momentul actual inca il fac manual.

Stiti ceva solutie care ar face ceva similar cu ce doresc sa fac ?

E putin complicat cu JQL-ul ca sa iei tichetele la care ai lucrat si sa le aloci la zile, dar cred ca pot sa le pun si aleator si nu intreaba nimeni.

recomand scraper peste jira api (dau ei oficial modul Python, eu acuma il folosesc pe ala de Bamboo) si export in excel (am ales openpyxl) si apoi upload in gdocs

si sa le aloci la zile

asta faci din python

2 Likes

Dupa cateva teste am descoperit ca nu imi functioneaza Personal API token-ul, deci cade automatizarea totala, dar pot copia JSON-ul din browser dupa ce fac autentificarea cu SSO.

1 Like

poti si cu user/pass

Daca ai federated SSO nu ai user si parola.

ntz ntz, pacat

Eu folosesc Toggle, care are export în CSV (și PDF).

Are integrare cu Jira (și multe alte tracker) și la fiecare task am așa ceva:

În timesheet este câte un entry cu ticket + titlu.

2 Likes

Nu am optiunea de a adauga ceva la Jira, Toggle iti adauga butonul din browser ? Ce se intampla daca ai dat start la mai multe task-uri si inchizi browserul, raman timp de o saptamana sau mai mult cu timerul pornit daca nu le opresti ?

Eu îl folosesc în felul următor:

  • Extensia de browser injectează automat în Jira butonul;
  • are și aplicație desktop. Când pornește din browser, se sincronizează cu app nativă în timp real (i.e. vezi că ai o sesiune activă)
  • are pomodoro built-in (dar se poate dezactiva). Se oprește automat la 25min și apare o notificare mică: continuăm sau nu?

Nu poți da start la mai multe task-uri din câte știu eu.

2 Likes