Someone is pretending to be me

2 Likes

Avand legatura oarecum cu subiectul, stiu pe cineva din camin, pe vremea cand eram la facultate, ce era la Calculatoare, care si-a trecut mai toate examenele fie cu hands-free, fie a platit pe altcineva sa mearga in locul lui la examen.

Ce mi se pare amuzant, dar si trist in acelasi timp, e ca azi lucreaza la Adobe, si pe deasupra mai e si mentor la una dintre scolile de mentorat.

E o cunostinta, deci n-am pastrat deloc legatura, dar sper totusi ca s-a schimbat si a inceput sa faca lucrurile cum trebuie.

1 Like

Da, DaR a FăCuT FacUlTatEa!

Dacă nu o făcea mai era la Adobe? :smiley:

Angajatorii aia sunt cretini daca pur si simplu il cred pe unul ca el e cel cu proiectele de pe GitHub, fara sa puna nici o intrebare despre respectivele proiecte.

Apropo de asta, am avut un coleg in facultate.

Un an de zile.

L-am ajuns din urma si l-am lasat in urma pentru ca a repetat anul de doua ori.
Era catre tabula rasa, dar era un smecher de-ala ‘instruit’, zici ca a facut ceva scoala cu libertate fata de IT sau ceva de genul.

Dupa facultate am lucrat la ceva firma de-aia mare… cand eram in concediu s-a prezentat si el sa se angajeze… iar directorului cu care a discutat i-a zis ca a fost coleg cu mine. L-a angajat ala instant, fara teste, fara nimic, probabil isi imagina ca facultatea aia era ceva magic si ca toti care termina sunt pe la acelasi nivel. :slight_smile:

S-a cam schimbat la fata cand m-am intors din concediu si i-am zis de repetentie.

parca mai era o poveste postata pe aici cu un tip care cica lucra pe ruby on rail, dar nu era el

Nu-mi e clar, l-au dat afara sau i-au dublat salariul (pentru ca i-a placut sa repete facultatea, de unde a dat dovada de devotatment)? :))

Lasand gluma la o parte, mi s-a intamplat relativ recent sa ajung in faza sa semnez contractul (desi a picat treaba) si sa nu-mi fi dat nici un fel de test; lucru care mi s-a parut dubios, din moment ce n-am lucrat nicaieri in industrie, desi aveam un cont pe o platforma care demonstra ca am aproape 2 ani de rezolvat probleme de programare zi de zi, precum si altele. Pe deasupra, era o firma ce lucra cu una dintre cele mai bine vazute banci din lume.

Ma face sa ma gandesc ca nu le pasa pe cine alegeau.

Din păcate și asta e una din anectodele alea pe care le tot invoci.

Cel puțin până la un anumit nivel - mai des decât ne-ar plăcea - genul ăsta de oameni ajunge destul de sus/bine plătit.

Nu am vreun studiu pe tema asta, dar sunt destul de sigur că - tot anecdotic - fiecare dintre noi cunoaște oameni care au trecut prin studii ca gâsca prin apă și au ajuns unde nu ar merita.


Fun fact: știu individ care în clasa a VII-a număra pe degetele de la picioare (că nu-i ajungeau alea de la mâini) iar acum e ceva directoraș cu câteva sute de oameni sub el.

Fun fact 2: știu doi indivizi care au fost șefi de promoție până în liceu, au terminat printre primii facultăți pe bune (cibernetică și drept) iar unul lucrează ca taximetrist, celălalt e zilier prin piață, aranjează lăzile de legume. Nu o zic ca și cum vreuna din muncile astea ar fi înjositoare ci doar că studiile și cariera nu sunt mereu legate așa cum ne-ar conveni.

1 Like

Asta îmi amintește de versurile astea:
“Învață nepoate
Trage pe coate
Ai carte, ai parte de toate
Știam că nu e chiar așa
Vedeam cum se-ntâmpla
Oameni cu facultate n-aveau ce mânca”

Desigur, în extrema cealaltă sunt milioane de oameni cărora le-ar fi fost puțin mai bine dacă aveau diploma aia și probabil că statiatic cei din categoria cu diplomă ies mai bine în final.

Individul cu pricina nu cred ca a ajuns foarte bine. A ajuns prin Canada, lucra ceva obscur (dar legat de IT) ultima oara cand am auzit de el.

E chiar exemplu prin cartile de profil ‘machine learning’.

Treaba e ca sunt destui de-aia care trec ca gasca prin apa si strica statistica oarecum, mai ales ca situatia nu pare a se imbunatati in timp.

Exista si ‘outlieri’ de-aia de care zice Ionut (eu personal n-am vazut nici unul de-ala), probabil si pentru ca The Role of Luck in Life Success Is Far Greater Than We Realized - Scientific American Blog Network

A profilat developeri si stie sa minta cu tupeu. E clar viitor manager de succes. Nu inteleg de ce nu l-au angajat, s-ar bate pe el corporatiile din Romania.

Apropo de asta, il stiu pe unul cam papagal, n-are el treaba cu programarea (alte studii dar nu cred ca e prea grozav nici pe-acolo)… ce s-a gandit omul?
S-a inscris pe o platforma de freelancing si s-a apucat sa ia proiecte. Bineinteles ca nu era capabil de ele, dar intentia lui a fost sa paseze treaba la altii, el doar sa ia un ‘comision’. Ei bine, nu si-a imaginat ca platforma aia e plina de de-aia ca el cu multa abureala si putina treaba, asa ca si-a luat niste tepe de la niste indieni ca a iesit pe minus :slight_smile:

Radem noi, pana cand cineva combina github copilot cu ceva voce naturala, un fake webcam image dupa imaginea cuiva (adica ce e asa greu sa misti un cap stanga/dreapta, sus jos, un zambet ici colo cu ML…), GPT-3 sau mai bun si aplica aceeasi strategie.

Iar dupa angajeaza scripteri sa rezolve probleme cu github copilot :smiley: Le da inclusiv program care schimba vocea pentru daily, genereaza imaginea pentru webcam dupa imaginea lui.

O sa intrebam la interviu: Do you know what is the factorial of 99 ? ca sa il prindem.

Eu sunt convins ca Github Copilot si GPT-3 poate rezolva toate intrebarile/puzzle-urile tipice de interviu. Trebuie doar sa il faci sa nu scrie instant rezolvarea.

stie Alexa

n-am avut răbdare pînă la sfîrșit. TLDR?

Intreaba si tu pe alexa. Acum nu isi mai pierde vocea cand zice nr, ca zice varianta scurta.


9.332622e+155

nush de ce aveti impresia ca pt a fi sef tre sa fii bine pregatit. nu, tre sa stii sa fi sef.

Nici macar nu trebuie sa stii, trebuie sa fii incompetent: Peter principle - Wikipedia