Speed Is Found In The Minds of People

CppCon 2019: Andrei Alexandrescu “Speed Is Found In The Minds of People" - YouTube.

În acest talk se face insertion sort, dar se face pe un heap. Și îl tot microoptimizează până ajunge să aibă cu 2% mai puține comparații și cu 1.5% mai puține swaps decât std::sort pe caz general. Mie mi-a plăcut foarte mult talk-ul, iar prezentatorul mi se pare genial.

3 Likes

andrei alexandrescu este tatuc pe template c++ style. really funny and nice dude. Am avut norocul sa fiu si eu la un workshop facut de el :stuck_out_tongue:

1 Like

Despre ce era?

dlang conference :slight_smile:

1 Like

Este printre autorii limbajului :slight_smile:

yup, el si Walter Bright :slight_smile: acum folosesc dlang book, semnata de amandoi ca suport pentru monitor :dancer:

2 Likes

Autorul limbajului e Walter Bright, Alexandrescu s-a alăturat ulterior. Probabil se săturase puțin de C++ /s

Amândoi sunt geniali. Walter Bright mai e autorul unui compilator de C++ și al unui joc ce era relativ popular. Păcat că D n-a prins, ar fi putut fi un fel de C# mai bun la vremea lui. Probabil un motiv pentru care n-a prins a fost faptul că existau 2 biblioteci standard, ecosistemul era cam fragmentat. Acum limbajul a mai evoluat, poate inclusiv evita Garbage Collector-ul, și are și un mod -betterC în care e un C cu niște syntax sugar, păstrând și mixins pentru compile-time programming și aproape toate feature-urile importante din limbaj. Mai nou D e integrat și în GCC: https://gdcproject.org/

hehe. si eu am folosit o carte de C# In a Nutshell(~1000 de pagini) ca suport de monitor :grin:

Voua v-a sarit in ochi bugul cu begin+3? Corect e begin+2.

Eu l-am vazut imediat :slight_smile:

Aici e slide-ul, e corectat: CppCon2019/speed_is_found_in_the_minds_of_people__andrei_alexandrescu__cppcon_2019.pdf at master · CppCon/CppCon2019 (github.com)

1 Like

Da, din fericire nu e ceva atât de grav, oricum e de așteptat ca într-o prezentare live să mai apară și chestii de genul, bine că sunt slide-urile corectate.