Survivor bias - Prejudecata supravietuitorilor (?)

Ce survivor biases credeti ca exista in programare ?

Precum, spre exemplu, foarte multe persoane folosind un framework facut de Facebook, doar fiindca este facut de Facebook.


Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma gandesc ca daca ceva e facut de Facebook, lucrul asta reprezinta motivul suprem ca sa nu il folosesc.

@voxspace Adica nu folosesti facebook.com?


Nu pot sa nu trag o paralela intre studiile de genul “Ce au in comun cele mai mari 5 firme lansate un iltimii 5 ani”. Mentiona cineva (cred ca @iamntz, dar nu sunt sigur) ca Bill Gates, Mark Zucherberg (probabil i-am pocit numele), Steve Jobs si altii care au renuntat la facultate si au creat firme de succes. Asa cum este pomenit si in video, acelea sunt doar cateva din persoanele care au renuntat la studii, majoritatea celor care au renuntat la studii neavand acelasi succes.

Deasemenea, ei nu au renuntat la facultati 3 la kil(ogram), Bill Gates si Zuckerberg au renuntat la Harvard University, iar Steve Jobs a renuntat la Reed College.

@Sapioit Nu-l folosesc de pe laptopul de munca, odata la cateva saptamani ma mai uit sa vad ce pisici au mai postat oamenii si mai ales, ce intelepciuni ale lui Poptamas mai circula.

De pe laptop am blocat tot ce tine de Facebook in hosts, in felul asta nu am nici un fel de tentatii de pisiceala. Ori lucram, ori ne delectam :slight_smile:

Daca renunti la studii asta nu echivaleaza cu a fi un antreprenor de succes, dupa cum si nici daca le termini, asta nu te face un om mai bun. Dar unii dintre “titanii” antreprenoriatului au avut un background in spate, fie reprezentat de bani, fie de cunostinte, fie pur si simplu de locul potrivit la momentul potrivit. Al doilea Mark Z. nu o sa fie niciodata cineva din Samoa (sau Burkina Faso) de care nu a auzit nimeni, care nu a lucrat la G, A sau alta companie de top, nu o sa fie niciodata unul ca Steve Wozniak (sa fim corecti, acum tre sa te incadrezi intr-un ideal de antreprenoriat ca sa sa investeasca in tine, indiferent de ideea), nu o sa fie niciodata unul care nu are cunostinte in VC.

Da, sunt si exceptii, dar sunt atat de rare incat eu le numesc accidente.

1 Like