Tastatura macbook

Salut,
Va urmaresc de mult timp, dar acum mi-am facut cont.
De vreo 2-3 zile caut o tastatura pentru un macbook care sa fie mica (Fara numpad).
Pana acum am gasit doar tastatura de la apple, logitech k380 si cam atat pe paita din romaneasca. (Aa…si cateva tastaturi chiar no name).
Vazand oferta asa de slaba am cautat si in afara si am dat de keychron k2 . Numai ca nu trimit si in Romania.
Puteti sa imi recomandati o tastatura mica?
Va multumesc.

1 Like

Amazon livreaza in Romania

Eventual vezi cu cat ti-l aduce Adrian din UK/SUA.

2 Likes

Dar de ce nu tastatura Apple? Mi se parea cam scumpa pana am auzit si vazut tastaturi Logitech la pret dublu si peste

Deocamdata “prospectez” piata. Iau in calcul si tastatura de la apple.

Dai tu search pe olx, e vis magic kb 2, eu scriu pe una inclusiv pe win/linux.

E kickstarter la Keychron K3 ultra slim si iti va livra in RO.

Eu am luat K2 de la ei prin Kickstarter acum un an sau doi.

Apropo de tastaturi mecanice: mi se pare ca e un pic de fashion-madness miscarea asta. Nu se mai inovase nimic la tastatura de vreo 10 ani si s-au gandit producatorii sa se intoarca la mecanice. Niste parametri tehnici facuti sa sune bine de departamentul de marketing si gata, sunt de top.
Adevarul e ca celor care le cumpara le e rusine sa recunoasca ce nasoale sunt de fapt, sau ce putin diferite fata de celelalte. Nu tot ce zboara se mananca.

Ai folosit o mecanică pentru mai mult timp (i.e. minimum o săptămână)?

Am folosit cand a fost vremea lor. Acum si-a luat un coleg si am incercat-o, ocazie cu care mi-am adus aminte cat de enervante sunt. Bun, nu mai sunt chiar asa enervante, dar tot sunt sub asteptari.

Ei bine… mie nu mi-e rușine să recunosc. Chiar îmi plac mecanicele :slight_smile:
Am recomandat altor cunoscuți și toți sunt mulțumiți de schimbarea făcută.

Vremea lor presupun că este celebra IBM M & co. Switch-urile foloseau o tehnologie complet diferită de ce găsim azi pe piață. În plus, azi avem toate combinațiile de tactil, linear și clicky, fiecare cu un feeling diferit și, mai important, nivel de zgomot diferit.

E posibil să fie și o chestiune de gust, dar eu nu m-aș mai întoarce la rubber dome pentru nimic în lume :slight_smile:

1 Like

Complet offtopic, dar am apucat sa scriu pe una. Cam vechiuta ce-i drept si s-a ingalbenit :slight_smile:

Cea mai buna tastatura pe care am pus mana pana acum e tastatura din interiorul macbook pro-ului de 16 inch din 2019. Din pacate nu au scos un magic keyboard similar.

Tastaturile mecanice sunt mai ieftine si la fel de bune din punct de vedere al scrisului, nu toate sunt la fel de bune calitativ.

In 2020 cea mai buna tastatura de office e probabil Logitech MX Keys, dar nu e fara numpad.

1 Like

Asa cum ziceam, parametri promovati de departmentul marketing :slight_smile:

…ne mai auzim in 2030 ?

Doamne cat de mult au tinut tastaturile alea. Le-am aruncat din politete doar :slight_smile:

Apropo, am conferinte audio pe zoom cu o echipa si unul din ei are tastatura mecanica, nu stiu de care, dar stiu cum imi tiuie urechile. Cred ca e o tastatura cu microfon incorporat :stuck_out_tongue:

Sper că tot aici, pe forum! :slight_smile:

Am trecut pe mecanică de… ~5 ani, dacă nu mai mult. De fiecare dată când am contact cu o tastatură rubberdome, indiferent că-i una absurd de scumpă sau ieftină, îmi aduc aminte de ce nu voi renunța vreodată la mecanică.

Sunt mecanice silențioase dar sunt și zgomotoase. De exemplu, am văzut rubberdome mai zgomotoase decât cherry red sau gateron brown…

1 Like

Pana la urma am luat o tastatura de la apple. Am si una mecanica mai de buget (300 ron) cu switchuri blue si rgb. Foarte faina si aia :slight_smile:
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Daca totusi recomandati o tastatura mica compatibila mac si mecanica postati aici ca s-ar putea sa iau si una de rezerva :sunglasses:

1 Like

am folosit o vreme http://matias.ca/quietpro/mac/ dar la curatati repetate s-a rupt ceva piciorul la tasta spatiu si nu mi-am batut capul cum sa procur alta

altfel o tastatura buna, foloseam prin bluetooth, chiar mi-a placut

acum as merge pe un k2, tot din motive de bluetooth: https://www.keychron.com/products/keychron-k2-wireless-mechanical-keyboard

sau poate as alege un das: https://www.daskeyboard.com/daskeyboard-4-professional-for-mac/

Si eu stateam cu ochii pe o tastatura Keyron K6 dar nu mai au romania ca si tara de livrare, stie cineva ceva despre asta?

Folosesc tastatura extinsa wireless de la apple https://www.apple.com/shop/product/MRMH2LL/A/magic-keyboard-with-numeric-keypad-us-english-space-gray si e foarte buna, nu pot decat sa o recomand. Stiu ca vrei una mica, insa incerc sa te conving ca e o decizie mai buna aceasta extinsa :slight_smile:

Am luat mica ca nu am loc pe birou. Ca eu as fi luat mare sau as fi butonat pe cea mecanica pe care o am deja…
Acum improviz un vertical stand pt mac. Nimic pretentios. Niste bucati de lemn prinse in suruburi.

consider ca cea mai buna investite din ultimul timp a fost nu in tastatura, ci in double monitor arm: https://imgur.com/gallery/jxKOMZM

acum am loc de work si personal setup, si de tastatura pe placul meu

1 Like