Tastaturi ergonomice și alte ciudățenii

Continuarea discuției de aici.

Wow - misto tastatura. Interesanta functia cu modul trackpad atasabil - pare comfortabila sub degetul mare.
De ce nu insa Kinesis Advantage avand in vedere ca au cam acelasi pret?

E mai mică, are trackpad-ul ăla inclus (nu mai ai nevoie de maus) și e split, deci - cel puțin teoretic - ai putea să pui câte o jumătate în fiecare parte și să stai cu mâinile pe lânga corp :slight_smile:

1 Like

Ai adus niste puncte valide! :slight_smile: Trackpadul ala chiar e misto si ajuta si cu RSI daca nu mai folosesti maus.
Stiu ca si Kinesis are un split keyboard de vreo $100 dar fara atatea bells and whistles pentru aia care-s la buget.


Ah, shit. :stuck_out_tongue: Am mai dat peste un keyboard ergonomic. Maltron. Seaman mult cu Kinesis Advantage, are trackball si pe net se zice ca-i mai comfortabil (desi un pic mai urat).

Eh, dacă vrei să o dăm în tastaturi exotice… putem să facem și asta (dar cred că o să pierzi :grin:)

Datahand: cred că este una dintre cele mai mișto layout-uri alternative, unde mișcările degetelor sunt reduse la minimum. Da cred că majoritatea oamenilor nu au un control atât de bun al mușchilor degetelor încât să le miște individual, mai ales lateral. Dar cred că pentru situații extreme de carpal tunnel ar putea fi utilă.

Safetype: tastatură cu oglindă retrovizoare :facepalm: Cred că e overkill.

1 Like

Lol, oglinda retrovizoare. :slight_smile: Good one.
Dar ai dreptate. Kinesis-ul si maltron-ul arata exotic as fuck. Da’ lumea zice ca-s bune ptr RSI. La mine incepe deja incepe sa se simta un RSI mic in mana dreapta so… I needs it, I wants it. :grinning:
Oh, si apropo. Si eu credeam despre Carpal tunnel ca-i foarte raspandit dar din contra, cica-i rar, mai ales la programatori. Repetitive Strain Injury e mai raspandit la astia de stau mult in fata PC-ului.

PS: Uite inca o tastatura weird:

Ah, si sa nu uit si de frumusetea asta de mouse care-i high pe lista mea:

Este ok pt mana intrucat respecta pozitia anatomica. Are si un coleg de al meu un mouse vertical. Dureaza putin pana te obisnuiesti.

Pe acela din video, l-am vazut la Altex parca.

Vara trecuta, de la prea multe click-uri intr-un timp scurt, a inceput sa ma doara de la mana pana la umar. Este treaba cam serioasa asta :slight_smile:

1 Like

Folosesc cam de 2 ani un Anker vertical la munca. A durat un pic pana m-am obisnuit dar, a meritat fiecare banut :slight_smile: Am avut si acasa dar a cedat psihic dupa ce nevasta a tipat la el :smiley: