Tastaturi mecanice?

Sunt curios să aud păreri de la cei care folosesc sau au folosit. De aproape un an de zile mă gândesc să-mi iau, și cred că o să se întâmple până de Crăciun (dacă nu primesc feedback negativ de la voi).

Momentan nu sunt decis ce brand sau ce model. Știu doar că vreau ceva silent cu feedback (probably Cherry MX Brown sau Clear).

Am zis și aici că am un CM Storm (și am scris și păreri despre ea). Eu sunt destul de mulțumit de ce am dar dacă ar fi să o schimb, probabil aș alege altă marcă (din cauza faptului că ies butoanele destul de ușor).

Orice ai alege, caută și un set de Orings.

Nu știam de faza cu o-rings pentru zgomot, e bine de știut în caz că o să fiu deranjat de zgomot.

Am văzut la un coleg o tastatură mecanică de la CM și părea destul de solidă, din păcate e greu de găsit pe aici cu layout US.

CM Storm arată fain, dar aș prefera să am numeric keypad. Legat de switch-urile alese, de ce ai ales Red (fără feedback, low tension)? Eu mă gândeam că brown ar fi cele mai ok, au feedback și îți dai seama când trebuie să te oprești din apăsat. Cu switch-uri red îți dai seama când nu mai trebuie să apeși?

Am ales Red pentru că astea erau pe stoc. Și tastatura pe care pusesem ochii de fapt nu era pe stoc și nu se știa când apare (a apărut pe stoc acum vreo două luni la un preț aproape dublu).

Foarte puține magazinele au filtre detaliate (e.g. tastatură mecanică sau tip layout, ecran mat/glossy șamd).

Uite aici o temă de gândire: @andySF are tot CM Storm, tot Cherry Red, dar varianta cu numpad. Cu tot cu Orings este mult mai zgomotoasă decât ce am eu.


Cel mai mare minus pentru MS4000 este dimensiunea foarte mare și m-am gândit de nenumărate ori „cum ar fi tastatura asta fără numpad?” (ba chiar au fost alții care au trecut la treabă). Foloseam numpad pentru două chestii: îmi era mai ușor să apăs enter cu degetul mare, fără să iau mâna de pe maus (în Photoshop este destul de util) și când mă autentificam pe Homebank. A fost un compromis în urma căruia am câștigat vreo 15-20cm extra pe birou.


Layout US (ce cauți de fapt se numește ANSI layout) vei găsi pe amazon (în regiunea în care ești). Sigur, nu vei avea atât de multe opțiuni, dar… asta e :smile:

La desktop folosesc o tastatura Corsair K95 cu Cherry MX Red. Pentru o tastatura mecanica e destul de silentioasa, mai ales daca nu apas 100% fiecare tasta. Bonus points: poate fi folosita ca arma alba, fiind construita din aluminiu.

Am mai avut pentru o scurta durata de timp si Gamdias Hermes cu MX Black - foarte zgomotoasa, aproape ca o masina de scris de pe vremuri.

Pe de alta parte, in continuare prefer tastatura de pe MacBook cu tastele bine spatiate si feedback optim la tastare. Am vazut si pe unele modele de ultrabook-uri Lenovo si Dell tastaturi similare.

In concluzie, in momentul de fata eu as inclina mai mult spre o tastatura similara cu cea de pe MacBook (gen Logitech K750) si nu spre una mecanica.

1 Like

Tastatura de pe Mac nu m-a dat pe spate. Apăs destul de tare pe taste (cred că sunt obișnuit de pe vremea tastaturilor vechi). Multă vreme mi-a plăcut Microsoft 600 (pe care o folosesc acasă).

Însă acum mi se pare că tastele se apasă cam aiurea după ce toată ziua folosesc o tastatură Cherry foarte ieftină (scissor-switch). Cea de la lucru nu-mi place cum e construită și faptul că n-am feedback când apăs. Aproape tot timpul apăs până la capăt.

De aia aș vrea să trec pe mecanică, am impresia că ar rezolva problema cu feedback-ul. Și dacă îmi place, poate îmi cumpăr două (una acasă și una la “uzină”), să nu mai simt schimbarea când folosesc PC-ul de acasă.

Având în vedere că multe tastaturi au cablul detașabil (mini USB), cred că ai putea deveni hipster în toată regula dacă ți-ai căra tastatura acasă->uzină :smiley:

4 Likes

Da, eventual una cât mai grea, așa pe la vreo 2Kg :slight_smile:

Corsair K65 could save your ass in a zombie outbreak :sunny:

1 Like

Mult mai zgomotasă este un pic exagerat.

Pe langa mecanismul in sine conteaza si plasticul, forma etc. din care sunt facute tastele/tastatura in final pot functiona ca niste incinte mici pentru sunetul generat de mecanism care este singurul numitor comun intre tastaturi.

Si mie imi zicea cineva ca a pus colacei pe red cherries insa la mine chiar nu este nevoie nu ma zgarie pe creier si nu se aude de pe balcon cum scriu TODO comments :smiley:

@darkull: Sunt conștient că și alea contează destul de mult. Însă posibilitatea de a testa ceva înainte de a cumpăra e aproape zero, așa că trebuie să mă mulțumesc cu părerile celor care au așa ceva.

daca banii si timpul pana ajunge nu sunt o problema as merge pe http://codekeyboards.com

Da, și eu tot spre alea înclin momentan. Îmi place super mult cum sunt iluminate și descrierea de la Cherry MX Clear.

Probabil o să-mi comand una la salariul următor. Până una alta tot mai caut păreri :smile:

Eu am tot un CMStorm cu Cherry MX Red (cum are si @iamntz cred). Acum o folosesc acasa dar am avut-o si pe la birou si nu s-a plans nimeni ca trag cu mitraliera cand scriu (nu am luat inca O-Rings). Un accesoriu foarte important pentru majoritatea tastaturilor mecanice (care sunt mai inalte) este un wristpad - eu am unul cu gel de la un suport de laptop mai vechi (no name de prin Carrefour, dar wristpad-ul e bun). Daca nu aveam asa ceva probabil as fi urat tastaturile mecanice.

Pe wishlist e un Code Clear. Sa vedem daca mai prin pe stoc. :smiley:

Readuc această discuție la viață pentru niște vești bune: se pare că Cherry aveau ceva patent pentru switch-urile lor, fapt ce le dădea monopol. Sigur, erau și alte switch-uri pe piață, dar nu erau… compatibile, ca să zicem așa. Adică reds de la Cherry nu corespundeau cu reds de la alții.

Vestea bună este că le-a cam expirat exclusivitatea, ceea ce înseamnă că vor fi disponibile tastaturi mai ieftine.

Căteva exemple:

  1. Blue;
  2. Brown;
  3. Black.

Îau în considerare achiziționarea uneia minimaliste, că taaaare îmi place cum arată :smiley:

1 Like

Uiti un mic detaliu: cele off-brand s-ar putea sa aiba inconsistente, stiu ca ma uitam la un video (il caut) cu niste clone si era oribil felul cum butoanele nu se apasau toate la fel.

Partea buna: poate vor mai scadea preturile la Cherry MX desi sper sa nu faca asta in detrimentul calitatii, de fapt, sunt OK cu pretul lor - so far am asaltat MX-urile mele Red: am varsat chestii pe tastatura am jucat CS and mashed the keys si tot merg as new (evident dupa ce le-am curatat).

tl;dr: that’s nice but I don’t care.

1 Like