The 15 coding languages with the highest salaries, and how to learn them

Concluzia mea după ce-am citit/scanat articolul: învățați și altceva pe lîngă PHP. Nu e o noutate), dar e bine de amintit juniorilor.

Pascal :slight_smile:

Lipsesc referintele catre cifrele prezentate in articol. Zice de un sondaj facut de HackerRank, dar nu apare pe acolo niciun link la el.


Mie mi se pare ca mai mult, genul asta articole te deruteaza de la adevaratul scop. Parerea mea bineinteles.

C++ vs JS e ca si cum ai compara pilotul de avion cu pilotul de masina… ca doar amandoi piloteaza.

Unde naiba se gasesc joburi cu programat in Prolog, ca vreau si eu vreo doua? :slight_smile:

1 Like

Eu sunt singurul care observă că limbajele derivate sunt mai bine plătite decât limbajele “părinte”? Este un paradox aici.

1 Like

Nu esti singurul. Cand am vazut ca C++ e cel mai prost platit am inceput sa caut o frângie prin casa.

3 Likes

De obicei nu e platit limbajul. E ceea ce faci cu el si cine plateste.

Degeaba faci in C++ cine stie ce proiect stiintific ce necesita matematici avansate, daca proiectul are buget total mai mic decat bugetul pentru salarizarea femeilor de serviciu la o firma care vrea ceva jaf care sa dea bine pe sticla sa incante ochiu’ privitorului.

1 Like

Are influență și ce fel de proiect este și clientul care vrea sau nu vrea să plătească, dar poți să ai buget de femeie de serviciu dacă salariul oferit de tine este jumate din prețul pieței.

Mi se pare mie sau se plange lumea ca limbajele ‘parinte’ sunt mai prost platite si considera ca ar trebuie sa fie mai bine platite decat cele ‘derivate’ ? Cum a zis mai sus @anon31094663, conteaza ce valoare aduce proiectul si nu limbajul neaparat. Daca un proiect scris in JS aduce milioane nu vad unde e problema. Vad ca o parte din cei de pe forum sunt suparati pe directia in care se merge atat ca limbaje de programare cat si proiecte si mi se pare ca e ca si cum nea Dorel se plange ca nu-l mai cheama nimeni sa dea cu coasa aia veche si acu toti folosesc masini sa tunda iarba.

Paradoxul vine din diferența între gândirea business logic și gândirea tehnică.

2 Likes

Ca sa faci aplicatii in C++ iti trebuie mai multa scoala decat un tutorial de pe Youtube de la thenewboston.

eu ca potential client putin ma intereseaza cata scoala iti trebuie pt un anumit limbaj. Ce ma intereseaza este sa am o aplicatie care face x y z.

C++ fiind coasa veche si js fiind masina de tuns iarba? :slight_smile:

Analogiile astea cateodata pot fi chiar hilare.

4 Likes

asta e o librarie de js facuta pe genunchi :troll:
Orice tool folosit prost duce la rezultate de genu :smiley:

1 Like

Așteptăm cu nerăbdare și articolul cu limbile naturale cel mai bine plătite. Cam tot atâta insights oferă.

Semnal mai bun e profit vs cost center sau tech vs nontech company

1 Like