The Arrival of Java 16

338: Vector API (Incubator)
347: Enable C++14 Language Features
357: Migrate from Mercurial to Git
369: Migrate to GitHub
376: ZGC: Concurrent Thread-Stack Processing
380: Unix-Domain Socket Channels
386: Alpine Linux Port
387: Elastic Metaspace
388: Windows/AArch64 Port
389: Foreign Linker API (Incubator)
390: Warnings for Value-Based Classes
392: Packaging Tool
393: Foreign-Memory Access API (Third Incubator)
394: Pattern Matching for instanceof
395: Records
396: Strongly Encapsulate JDK Internals by Default
397: Sealed Classes (Second Preview)

Posibile highlights

  • Records → standard acum
  • Pattern Matching for instanceof → standard
  • Unix-Domain Socket Channels → preview si cum sa te conectezi la Postgre prin fisierul .sock
  • VectorAPI → preview, dar dragut pentru cei care fac HPC :slight_smile: Si un FizzBuzz mai dragut
  • Packaging Tool → bun venit generare de pachete sub forma de msi, exe rpm, deb etc :slight_smile:
  • Foreign Linker API (Incubator) & Foreign Memory Access API (3rd Incubator) → acces mai usor la cod nativ (C/C++)

Tomamna acesta vom avea Java 17 care va fi noul LTS.

2 Likes

Mi-ar plăcea să rezolve cineva ca font rendering-ul cu Java pe Windows să fie nativ.

Asta ar fi cel mai mare improvement posibil la Java. Toate aplicațiile, inclusiv IntelliJ randează oribil față de ceva nativ sau față de Mac OS/Linux. În plus e și încet, VSCode scris cu JS zboară pe lângă IntelliJ la afișare în consola integrată.

1 Like

Nu știu dacă mantra asta cross-platform ce o auzim de ani de zile aduce mai multe complicații decât beneficii.

Folositi Lombok? am citit ca nu ar mai fi compatibil cu Java 17, da stiu de records dar nu e indeajuns, fara e asa mult boilerplate.

Colegii il folosesc, eu nu prea.
In IntelliJ folosesc Alt + Insert ca sa generez ce am nevoie.

Era ieri un scandal pe reddit intre cei doi autori Lombok si niste tipi din comitetul Java. Se pare ca lombok foloseste niste API-uri interne care urmeaza sa fie schimbate:

Deasemenea issue-ul de pe github de unde a pornit discutia: