The Complete iOS 7 Course - Learn by Building 14 Apps

Over 350+ videos taking you step-by-step through process of building 14 different applications in iOS 7 and XCode 5.

Nu știu dacă este gratuit doar o scurtă perioadă de timp sau permanent:

The Complete iOS 7 Course - Learn by Building 14 Apps - bitfountain (sau aici)

3 Likes

Este full / Daca a rezistat pe front-page-ul de la HN, este full. :smile:

Pare bine organizat, efortul de gândire/proiectare al cursului trebuie sa fi fost enorm.

Engleza este buna, iar UI-ul de asemenea multumitor. Totusi in primul filmulet nu se spune ca e nevoie strict de un Mac, si din cate tin minte chiar de la o versiune de OS încoace. Sper ca astfel de scăpări sa nu mai existe.

@Catalin_Banu: cred că se subînțelege că este nevoie de un mac pentru a programa pentru ios sau pentru a folosi xcode :slight_smile:

1 Like

vmware hacked with osx / runs like crap but if you have an i7 with plenty of ram should suffice

@iamntz: nu mi se pare deloc de subinteles, intr-o lume in care sunt atatea sisteme de operare.

Eu știam, dar pentru un programator cu experiența de 2-3 ani poate fi si mai derutant. Iar din punct de vedere al gandarii unui curs/tutorial trebuie sa fii foarte atent la momentele cheie/de risc in ceea ce prezinți.

Există și varianta C# & Xamarin :smile:

A trecut cineva prin macar cateva sesiuni? Feedback?

3 video-uri. Feedback: o engleza buna.

Am dat si eu peste cursul asta (si cum Objective-C e una din pasiunile mele), m-am uitat fugitiv prin curs. E bun, mult mai bun decat multe alte cursuri platite de Objective-C, dar are si niste minusuri: ca multe alte cursuri, pentru “usurinta in dezvoltare” se bazeaza exclusiv pe Storyboard-uri (cel putin cat am observat eu - cam 50% din curs).

Storyboard-urile sunt bune si rele in acelasi timp:

  • daca vrei un prototip rapid de aplicatie sunt perfecte - adaugi cateva UIViewController-e, faci niste segue-uri rapide intre ele si bam! ai o aplicatie care merge
  • daca in schimb vrei ceva mai custom (sa spunem un design custom de tabel, sau o clasa care extinde un UITableViewCell, though luck, o sa observi ca mai mult te incurca decat sa te ajute)

Practic eu nu folosesc Storyboard-uri, prefer varianta putin mai complexa (dar mai flexibila) de a lucra cu nib-uri.

Sfat pentru cei care cred ca nu iti trebuie un mac ca sa dezvolti iOS: va luptati cu morile de vant. Un MacMini secondhand a ajuns la preturi derizorii (cred ca sub pretul unui smartphone de generatie actuala); daca vreti sa dezvoltati iOS, e suficient (fun fact: MBP-ul meu e prima editie de Unibody - Late 2008, Core2Duo 2.4Ghz, si il folosesc zilnic la orice dezvolt si da, merge - nu e blazing fast, dar suficient cat sa mearga totul decent).

Daca exista interes putem sa facem un subforum de iOS/Objective-C/Swift si daca aveti intrebari o sa fac tot posibilul sa raspund in masura in care ma pricep :slight_smile: Particularitati ale dezvoltarii sunt destule incepand cu design pattern-uri uzuale in iOS, cu gramada de librarii disponibile (chiar si CocoaPods in sine pentru cine n-a mai folosit vreun package manager), cum sa-ti instalezi tot fluxul de certificate si provisioning profiles pana ajungi sa dai un “Build and Run on iPhone” :slight_smile:

2 Likes

Am făcut o categorie pentru toate subiectele ce au strâns mai mult de două-trei discuții :smile:

1 Like

Stiu despre “Alte Limbaje de Programare”, dar daca cineva ar avea o intrebare legata de iOS/Objective-C si vede ca nicaieri nu se discuta despre subiectul asta probabil ca nu mai intreaba aici si se duce direct pe StackOverflow sau ceva forum orientat spre iOS si intreaba acolo :slight_smile:

Ce-i drept nici eu n-am vazut nimic legat de asta pe aici, dar poate cu ajutorul cursului o sa incerce mai multi Objective-C - macar sa vada cum e si cum functioneaza. Eu stiu ca dureaza mult si e greoi la inceput, dar e o platforma cu totul diferita fata de cum suntem obisnuiti (majoritatea din noi cu pregatire in web development).

Un minicurs gratuit de Swift. Oferta e limitată și e valabilă pentru următoarele câteva ore.

http://bitfountain.io/course/mini-iOS8/?couponCode=loyalcustomersonly&src=loyal-email

@iamntz toata lumea care a luat cursul initial de iOS 7 a primit mail-ul respectiv. Eu unul avand in vedere ca nici macar prin primul nu am trecut complet am renuntat la acest micro-whatever care oricum mi se pare fishy: too much free stuff usually goes hand in hand with low quality.

@bogdanconstantinescu Eu as fi interesat sa invat sa fac ceva in Swift de la 0. Recunosc ca ma cam bate Xcode-ul. Partea de programare in sine nu vad o problema dar nu stiu ce tutoriale sa iau ca sa inteleg cum se leaga chestiile. Poate imi poti sugera ceva.

Am presupus că nu toți s-au înscris la cursul de iOS 7 :smile: În plus, am citit o grămadă de reviews bune la adresa bitfountain; e posibil ca nu toate lucrurile gratuite să fie proaste. Mai ales că, fiind jumătate din curs gratuit, este o modalitate bună pentru ei de a se promova.

@neamtua: despre xcode am citit aici un articol foarte bun. :blush:

1 Like