The Hour of Code în România

Ar fi fain dacă s-ar încerca realizarea evenimentului ăsta şi în (măcar câteva) şcolile generale din România:

Am studiat lecţiile pe care aceştia le-au propus anul trecut şi mi s-au părut foarte faine şi interactive.

Limbajul folosit e JavaScript.

Aş fi curios de cum ar ieşi.

Eu o să-l promovez prin blog pentru mi-ar plăcea să ştiu că nişte profesori de informatică ar face treaba asta cu nişte copii.

Voi ce părere aveţi despre o astfel de iniţiativă?

3 Likes

Excelenta initiativa.

Stiu ca cei de la ROSEDU fac ceva similar cu programele lor prin tara.

Cu cat sunt mai tineri cu atata invata mai usor si mai repede. :smiley:

Am mai postat de aici, dar o sa profit de ocazie :slight_smile: De doi ani ma implic in organizarea atelierelor Coder Dojo din Bucuresti unde, o data pe luna, copiii se intalnesc si invata programare (si de luna trecuta si electronica). Pe partea de programare ne jucam cu Javascript in Khan Academy (au un editor bazat pe processing.js), iar pe partea de electronica ne jucam cu Arduino.

De-a lungul timpului, am vazut copii crescand de la nivel in care nu mai pusese mana pe tastatura la scris de mini aplicatii in Javascript (tot Khan Academy). Scopul nostru este sa ii ajutam sa isi dezvolte gandirea logica si capacitatile de problem solving si sa le deschidem perspectiva unui job in programare peste cativa ani.

Si avem nevoie de voluntari care sa mentoreze copiii. Nu numai in Bucuresti, ci in toata tara (Arad, Cluj-Napoca, Iasi, Lugoj, Lipova, Oradea, Timisoara, Dumbravita si Mosnita Noua). Cu cat mai multi voluntari, cu atat putem sa deschidem atelierele catre mai multi copii. Detalii aici: http://coderdojo.ro/voluntari#bucuresti

Daca v-ar placea sa va implicati sau macar sa veniti sa vedeti cum e, dati-mi un semn.

1 Like

Viorel, am mai citit despre Coder Dojo, foarte mişto ceea ce încercaţi voi să faceţi.

O să postez despre voi pe pagina mea de Facebook: “Cititul te face sexy!”.

Cumva voi veniţi în continuarea la Hour of Code, ca să zic eu aşa :smile:, Hour of Code fiind doar aşa o chestie de început.

1 Like